folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Petrol Ve Doğalgaz Mühendisliği Hakkında ?

Petrol Ve Doğalgaz Mühendisliği Hakkında ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır buralarda görünmüyorum.Petrol ve doğalgaz mühendisliği hakkında az çok bilgiye sahibim ama sizce okunası bi bölüm müdür ? bittikten sonra iş imkanları nasıldır ? okuyan tanıdığınız var mıdır ? bir de son olarak siz olsanız odtü kıbrıs kampüsünde burslu mu okumayı yoksa hatay mustafa kemal üniversitesinde mi okumayı tercih ederdiniz ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Azerbaycan devlet petrol akademisinde petrol ve doğalgaz müh. , petrol ve doğalgaz jeolojisi okuyorum

Öncelikle odtu kuzeykıbrısta okuman daha mantıklı imkanları ve hocaları odtüü tarafından sağlanır hataydaki 3 sene önce kurulmuş ve imkanları oldukça azdır

İşin parası çok sağlamdır fakat denizcilik gibidir aile yaşantın pek fazla olmaz kuyudan sorumlu olur ve dağ taşta kalırsın 1 ay 2 ay gibi.

eğer deniz platformundaysan 3 aydan önce kara yüzü göremezsin.

her şirketin çalışma şartları farklıdır. dünya üzerindeki en ağır mühendisliktir bu yüzden 30 gün alışma 15 gün maaşlı izin verirler.

fakat türkiyede nasıl tpao da botaşta merty energy gibi yerlerde çalışırsın yada termal enerji sektöründe çalışırsın. Sorumluluğu aşırı yüksek bir mühendisliktir.

diğer petrol mühendislerinde diyeceği gibi banada sorsan gemi güverte okurdum en azından  gezip görme şansım olurdu.

Genel oalrak ingilizcen çok sağlamsa ve kendini geliştirdiysen türkiyede takılır sonra özel şirkete geçersin orası daha fazla para verir.

boyuna kadar bokun içinde çalışırsın en tehlikeli mesleklerden biridir çilesi berbattır ama parası iyidir. Genelde devlette değilsen çalıştığın şirket sana iyi imkanlar sağlar çünkü ananı ağlatır.

Genel olarak budur. Yelpazesi dar bi meslektir kazancı iyi olmasına rağmen. tavsiyem iş olanakları daha geniş bir müh. dalı şeçmen. Çünki her zaman genç kalmayacaksın aile hayatı eş çocuk ileri yaşlar herşeyi düşünmek lazım..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    aslında arkadas yeterınce anlatmış bolum tercıhı yaparken hocalarımda bahsettı uzerıne basarak dıyorum kadın işi deyil denızcılık gıbı gıddınmı nezaman gelırsın bılınmez zor ama parasıda yeterınce fazla bayaaaa fazla

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek

mkü ye (mecbur kalanlar üniversitesi)sakın gitme sonra kendine çok söversin :) istersen yaz 2 yıl sonra nasıl oldugunu yazarsın :) 

Dur be kadınnnn....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek
    Öneriler yorumlar için sağolun beyler petrol doğalgaz ile gemi makineleri işletme arasında gidip geliyorum.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

nan sen sakaryalı değil miydin? nerelerdesin

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek
    Aynen ajan sınav telaşındayım uğrayamıyorum pek buralara
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

biraz uplasak ayıp olmaz sanırım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Vesrella
    Vesrella's avatar
    Erkek
    2 sene önce kuzenim odtü ye girdi , o zamanlar toplum baskısı yerken çok maaş alcak iş imkanları çok geniş diyolardi . Denizle arasında kaldiysan petrolü seç derim en azından geç saatte de olsa akşam eve gitme imkanın olabilir . Bi de kıbrıs da okuyup da ortam çok kötü diyen bi mürit vardı bi araştırsan bulursun konuyu

Yoldaşlar, ölürsem o günden önce yani, - öyle gibi de görünüyor - Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni ve de uyarına gelirse, tepemde bir de çınar olursa taş maş da istemez hani...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Orman mühendisliği rulz =D itü deniz ulaştırma düşünüyordum 444 puan, 350 yaptım ygsde 50de okul puanı falan ama sonra dedim benim zengin olmam lazım işe girdim şu an yatırım yapıyoruz ailemle özetle seçeçegin iş degil hayat tarzı bunu unutma

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

bizim bi arkadaş amerikan şirketinde sondajcı eleman 20 gün çalışıyor 10 gün izin veriyorlar 2.800 alıyor.

ama çoook sağlam torpilin olması lazım mış oraya girebilmek için.

pek bi zorluğuda yokmuş falan fişman işte.. / en çok ölüm riski bulunan mesleklerden biri imiş. 

20 gün iş 10 gün yatış süper lan :D

Toplam Hit: 3087 Toplam Mesaj: 12