Petrol Ve Doğalgaz Mühendisliği Hakkında ?
-
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır buralarda görünmüyorum.Petrol ve doğalgaz mühendisliği hakkında az çok bilgiye sahibim ama sizce okunası bi bölüm müdür ? bittikten sonra iş imkanları nasıldır ? okuyan tanıdığınız var mıdır ? bir de son olarak siz olsanız odtü kıbrıs kampüsünde burslu mu okumayı yoksa hatay mustafa kemal üniversitesinde mi okumayı tercih ederdiniz ?
-
Azerbaycan devlet petrol akademisinde petrol ve doğalgaz müh. , petrol ve doğalgaz jeolojisi okuyorum
Öncelikle odtu kuzeykıbrısta okuman daha mantıklı imkanları ve hocaları odtüü tarafından sağlanır hataydaki 3 sene önce kurulmuş ve imkanları oldukça azdır
İşin parası çok sağlamdır fakat denizcilik gibidir aile yaşantın pek fazla olmaz kuyudan sorumlu olur ve dağ taşta kalırsın 1 ay 2 ay gibi.
eğer deniz platformundaysan 3 aydan önce kara yüzü göremezsin.
her şirketin çalışma şartları farklıdır. dünya üzerindeki en ağır mühendisliktir bu yüzden 30 gün alışma 15 gün maaşlı izin verirler.
fakat türkiyede nasıl tpao da botaşta merty energy gibi yerlerde çalışırsın yada termal enerji sektöründe çalışırsın. Sorumluluğu aşırı yüksek bir mühendisliktir.
diğer petrol mühendislerinde diyeceği gibi banada sorsan gemi güverte okurdum en azından gezip görme şansım olurdu.
Genel oalrak ingilizcen çok sağlamsa ve kendini geliştirdiysen türkiyede takılır sonra özel şirkete geçersin orası daha fazla para verir.
boyuna kadar bokun içinde çalışırsın en tehlikeli mesleklerden biridir çilesi berbattır ama parası iyidir. Genelde devlette değilsen çalıştığın şirket sana iyi imkanlar sağlar çünkü ananı ağlatır.
Genel olarak budur. Yelpazesi dar bi meslektir kazancı iyi olmasına rağmen. tavsiyem iş olanakları daha geniş bir müh. dalı şeçmen. Çünki her zaman genç kalmayacaksın aile hayatı eş çocuk ileri yaşlar herşeyi düşünmek lazım..
-
aslında arkadas yeterınce anlatmış bolum tercıhı yaparken hocalarımda bahsettı uzerıne basarak dıyorum kadın işi deyil denızcılık gıbı gıddınmı nezaman gelırsın bılınmez zor ama parasıda yeterınce fazla bayaaaa fazla
-
mkü ye (mecbur kalanlar üniversitesi)sakın gitme sonra kendine çok söversin :) istersen yaz 2 yıl sonra nasıl oldugunu yazarsın :)
-
Öneriler yorumlar için sağolun beyler petrol doğalgaz ile gemi makineleri işletme arasında gidip geliyorum.
-
nan sen sakaryalı değil miydin? nerelerdesin
-
Aynen ajan sınav telaşındayım uğrayamıyorum pek buralara
-
biraz uplasak ayıp olmaz sanırım.
-
2 sene önce kuzenim odtü ye girdi , o zamanlar toplum baskısı yerken çok maaş alcak iş imkanları çok geniş diyolardi . Denizle arasında kaldiysan petrolü seç derim en azından geç saatte de olsa akşam eve gitme imkanın olabilir . Bi de kıbrıs da okuyup da ortam çok kötü diyen bi mürit vardı bi araştırsan bulursun konuyu
-
Orman mühendisliği rulz =D itü deniz ulaştırma düşünüyordum 444 puan, 350 yaptım ygsde 50de okul puanı falan ama sonra dedim benim zengin olmam lazım işe girdim şu an yatırım yapıyoruz ailemle özetle seçeçegin iş degil hayat tarzı bunu unutma
-
bizim bi arkadaş amerikan şirketinde sondajcı eleman 20 gün çalışıyor 10 gün izin veriyorlar 2.800 alıyor.
ama çoook sağlam torpilin olması lazım mış oraya girebilmek için.
pek bi zorluğuda yokmuş falan fişman işte.. / en çok ölüm riski bulunan mesleklerden biri imiş.
20 gün iş 10 gün yatış süper lan :D