folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Philips 5547/90 Kahve Makinesi Hk.

Philips 5547/90 Kahve Makinesi Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

Arkadaşlar selamlar. 250ml bardak aldım satışta kullanmak için makinayıda aldım bazen tam dolduruyor bazen yarım dolduruyor çözemedim. Memo modu varmış açamadım manuel miktarları ayarlamak için. Bilgisi olan varmı ?

Ayrıca kullanıp taktik verebilecek varsa güzel olur 

teşekkürler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

suyu biterse öyle yarım bırakıyor. su yok kahve yapmam demiyor.

kullanmadığın zamanlar altına bardak koy pis suyu oraya döksün alt tarafı çabuk doluyor. (makine yok ofiste kullanıyorum)

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    kroo bunu yazdı

suyu biterse öyle yarım bırakıyor. su yok kahve yapmam demiyor.

kullanmadığın zamanlar altına bardak koy pis suyu oraya döksün alt tarafı çabuk doluyor. (makine yok ofiste kullanıyorum)

Su ekle diyor hocam bende yarıda bırakmıyoe

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek

İçecek seç, üç beş saniye basılı tut. Akıtmaya başlaması lazım.

İstediğin düzeye geldiğinde bi kere daha bas. Artık hafızada yeni miktar var.

Bir diğer birkaç olasılık ise; suyun kireçli olabilir, öğütülen kahve bazen çok inceliyor olabilir (bir nedenden ötürü), su tankınla ilgili bir mesele olabilir. Tüm bunlar flowmetreyi şaşırtır yani.

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı

Bir diğer birkaç olasılık ise; suyun kireçli olabilir, öğütülen kahve bazen çok inceliyor olabilir (bir nedenden ötürü), su tankınla ilgili bir mesele olabilir. Tüm bunlar flowmetreyi şaşırtır yani.

olmuyo basılı tutunca değişen şey yok hocam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

makineye hakim değilim ama sepetli makinalarda ilk kullandığımda espressoyu ölümüne bastırıyordum makina bazen yarım shot espresso çıkartıp bazen hiç çıkartmıyordu sonra sonra anladım olayı espressoyu çok basmamak gerekiyor belki buna benzer bir durum olabilir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    ErastoX bunu yazdı
    end bunu yazdı

olmuyo basılı tutunca değişen şey yok hocam

Memo özelliği olmayabilir senin modellerde hocam o halde.

Bilemedim sorunu, su sertliğin sabit mi? Artık kahvelere bak, sulular mi, kalın ya da inceler mi ya da karışıklar mi?

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek

Konusu açılmışken öğütücüsü olup 30k altında yeni makine alcaklar için şunu önerebilirim

https://www.enplus.com.tr/sage-ses500bss-bambino-plus-espresso-makinesi-12460

Espresso ve türevlerinde en önemli şey taze kahve ve iyi bir öğütücü.

Bunun dışında geri kalan herşey iyi kötü idare edilebilir ama bu ikisinde eksik varsa kaliteli kahveyi unutun.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

İadeye verdim yenisinide sipariş ettim gelende aynı olursa philips almıcam 

Keyfine göre yapıyor bi 120-180-250 arası değişiyor yaptığı bardak dolu değilse nasıl satayım

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek
    qoqo bunu yazdı

Konusu açılmışken öğütücüsü olup 30k altında yeni makine alcaklar için şunu önerebilirim

https://www.enplus.com.tr/sage-ses500bss-bambino-plus-espresso-makinesi-12460

Espresso ve türevlerinde en önemli şey taze kahve ve iyi bir öğütücü.

Bunun dışında geri kalan herşey iyi kötü idare edilebilir ama bu ikisinde eksik varsa kaliteli kahveyi unutun.

bu fiyata ninja var hocam 

https://www.sharkninja.com.tr/products/ninja-luxe-cafe-premier-espresso-makinesi-es601eu?gad_source=1&gad_campaignid=23713570489&gbraid=0AAAAA97xbsVH5j87orf9tuBJBiRFbog4q&gclid=CjwKCAjwhe3OBhABEiwA6392zPZo3PkwDUiDbjm8sKHEK9lg5ucQ6B6ua1MzZOqNcp0_TeYZQQwz2hoCwnAQAvD_BwE

hem de yıkıyor ütülüyor :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

bende de aynı makina var sorunsuz kullanıyorum biraz dilinden anlamak gerekiyor.

haznenin içinde yuvarlak bir çevrilebilen bir kol var. onun kademesini değiştir öyle dene hocam bende 6-7 civarındaydı sanırım. o kademe düşükse kahveyi daha ince öğütüyor makina zorlanıyor az veriyor. aqua clean yap hocam onu da haftada 1-2 defa yaparsan iyi olur, kahve kalıntılarını falan atıyor dışarı. ben de toz kahve çok pisletiyor makinayı. çekirdek geçtim tertemiz.

Toplam Hit: 887 Toplam Mesaj: 14
philips