Photoshop‘Da Bu Nasıl Yapılır?
-
arkadaşlar bu resimdeki gibi dubstep nasıl yazabilirim ?
-
up
-
Dubstep yazısına odaklanacak olursak, zilyonlarca font var, ilk başta konuya uygun olan fontu yüklemen gerekir.Daha sonra yazılar hallolduktan sonra gördüğüm kadarıyla köşeli bir font kullanılmış ve köşeli çizimlere uygun bir font kullanılmış.
istediğin rengi seçerek Dubstep yazısının alt kısmına kare şekilde olan şekilleri çiziyorsun(aracın ismini hatırlamıyorum)
Daha sonra konuna uygun herhangi bir brush toolu indirip kullanıyorsun.
Diktörtgen şekillere uygun tonda brushlar kullanılmış.
Oyundan sonra daha detaylı editlerim, hatta ders bile hazırlarım.
-
fontun adını bilmiyorum ama yazının altından düz çizgi ve karartma(şuan program yok nerden yapabilirsin bilmiyorum ama araştır)
-
Hocam fontun özelliği aşağı doğru kayıyo olması da olabilir.
Eğer öyleyse hiçbişey yok. Her harfi yanyana yazdıktan sonra Pattern Overlay ile beğendiğin bi pattern seçeceksin.
Aralarda şu 4 yapraklılar falan da Esconda hocamın dediği gibi Brush Tool ile yapılmış gibi görünüyor.
-
Esconda bunu yazdı
Dubstep yazısına odaklanacak olursak, zilyonlarca font var, ilk başta konuya uygun olan fontu yüklemen gerekir.Daha sonra yazılar hallolduktan sonra gördüğüm kadarıyla köşeli bir font kullanılmış ve köşeli çizimlere uygun bir font kullanılmış.
istediğin rengi seçerek Dubstep yazısının alt kısmına kare şekilde olan şekilleri çiziyorsun(aracın ismini hatırlamıyorum)
Daha sonra konuna uygun herhangi bir brush toolu indirip kullanıyorsun.
Diktörtgen şekillere uygun tonda brushlar kullanılmış.
Oyundan sonra daha detaylı editlerim, hatta ders bile hazırlarım.
hocam ders hzırlayabilirsen zamanın varsa video yoksa resimli anlatırsan çok makbule geçer
-
Bunasıl hocam ? 15 dk mı aldı yapmak ama freehandmx te yaptım uzunluklarıda bir degil fark edersin sadece göstermek için örnek amaclı ?
-
photoshop'tan anlamam ama mask tool da giriyor herhalde işin içine (taşmasın diye)
-
Daft bunu yazdı
photoshop'tan anlamam ama mask tool da giriyor herhalde işin içine (taşmasın diye)
Arka plan siyah olduğu için onu ayarlar ama mask toolda mantıklı -
Ona benzer fontu dafont.com üzerinde bulabilirsin. İsmi aklıma gelmedi şimdi :F
Daha sonra illustrator ile veya photoshopta altına tekrar bu shape çekersin.
Merge Layer veya AI'de pathfinder ile birleştir.
Sonrasında photoshop'ta maskelersin brush olabilir, jootix.comdan bulabileceğin bir wallpaper olabilir. vs vs :)
-
alttaki uzama fonttan degil kardes, pen kalemiyle yapılan bir çizim.font genişliginde çizilmiş ve uzunlugu istebilen boyutta ayarlanmış,yazıya uygulanan renkli görüntüler de aynı şekilde pen kalemiyle olan çizimede uygulanmış.
mask konusunda arkadaşların dedigi dogru. photoshop'ta "layer" panelindeki küçük ok'a tıkladıgında açılan menüde "creating clipping mask" yazar. bu üstteki layerı alttaki yazının alınının içine giydirmene yarar..