PHP - Mysql Sorgu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakusta
    manyakusta's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    MySQL de Sifre adlı bir tablom var. bu tablonun içinde iki sutun var.

    1.numara, 2.sifre

    php de öle bir kod yazmalıyımki numara girildiği anda şifre çıksın meydana. fakat ben ancak buraya kadar geldim

     <?php
    $connection= mysql_connect("localhost",'kullanici_adim','sifrem') or die ("sql e baglanamadik");
    $db=mysql_select_db ("kullaniciadim_sifre", $connection) or die ("veritabanina baglanamadik");
    $sorgu = mysql_query ("SELECT * FROM Sifre");

    $sira = 0;
    while ($sira < 540)
    {
    $numara = mysql_result ($sorgu,$sira,'numara');
    $sifre = mysql_result ($sorgu,$sira,'sifre');
    echo "$numara","<=>","$sifre","</br>";
    $sira++;
    }

    ?> 

     

    bu işlem 540 tane üyenin numarasını ve şifrenii karşıma getiriyor benim istediğim bir input ve submit butonu koyark numarası girilen kişinin şifredini ortaya çıkartmak.

    yardımcı olursanız sevinirim.


    İmza . . .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    manyakusta bunu yazdi:

    MySQL de Sifre adlı bir tablom var. bu tablonun içinde iki sutun var.

    1.numara, 2.sifre

    php de öle bir kod yazmalıyımki numara girildiği anda şifre çıksın meydana. fakat ben ancak buraya kadar geldim

    $connection= mysql_connect("localhost",'kullanici_adim','sifrem') or die ("sql e baglanamadik");
    $db=mysql_select_db ("kullaniciadim_sifre", $connection) or die ("veritabanina baglanamadik");
    $sorgu = mysql_query ("SELECT * FROM Sifre");

    $sira = 0;
    while ($sira < 540)
    {
    $numara = mysql_result ($sorgu,$sira,'numara');
    $sifre = mysql_result ($sorgu,$sira,'sifre');
    echo "$numara","<=>","$sifre","
    ";
    $sira++;
    }

    ?>

     

    bu işlem 540 tane üyenin numarasını ve şifrenii karşıma getiriyor benim istediğim bir input ve submit butonu koyark numarası girilen kişinin şifredini ortaya çıkartmak.

    yardımcı olursanız sevinirim.

    __________________________________________________________________________

    Hoca inputun isminin sayi oldugunu farzedelim..

    $no=$_POST[sayi] ;

    $connection= mysql_connect("localhost",'kullanici_adim','sifrem') or die ("sql e baglanamadik");
    $db=mysql_select_db ("veritabani_adim", $connection) or die ("veritabanina baglanamadik");
    $sorgu = mysql_query ("SELECT sifre FROM TABLOADI");

    $sonuc=@mysql_result($sorgu,$no);

    print $sonuc;

    ?>

    Girilen kisinin sifresini verir.Yanlis anlamamisimdir umarim :P


    The king is bleeding.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2007
    Erkek

    Formu ve "id" adında input hazırladığını varsayıyorum. (ID yani numaraya göre şifreyi bastıracağız.)

    <?
    $id=$_POST['id'];
    $connection= mysql_connect("localhost",'kullanici_adim','sifrem') or die ("sql e baglanamadik");
    $db=mysql_select_db ("kullaniciadim_sifre", $connection) or die ("veritabanina baglanamadik");
    $sorgu = mysql_query ("SELECT * FROM Sifre where id='$id'");
    $basanam=mysql_fetch_array($sorgu);

    echo $basanam['sifre'];

    ?>

    Hata varsa hatayı ve satırı yaz düzeltiriz.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakusta
    manyakusta's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    $id=$_POST['numara'];
    $connection= mysql_connect("localhost",'*****_sifre','*******') or die ("sql e baglanamadik");
    $db=mysql_select_db ("******_sifre", $connection) or die ("veritabanina baglanamadik");

    $sorgu = mysql_query ("SELECT * FROM Sifre where id='140'");
    $bas=mysql_fetch_array($sorgu);
    echo $bas['sifre'];
    ?>

     

    ikininde yazdıklarını şu hale getirdim kodun 140 numaralı kullanıcının şifreini göstermesi liazımdı fakat

     Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/efsanefe/public_html/connect.php on line 7

     

    hatasını aldım


    İmza . . .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakusta
    manyakusta's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    ok ok düzelttim id düzeltmeyi unutmuşum şimdi inputları nasıl yapacağım

    İmza . . .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2007
    Erkek
    manyakusta bunu yazdı:
    -----------------------------

    $id=$_POST['numara'];
    $connection= mysql_connect("localhost",'*****_sifre','*******') or die ("sql e baglanamadik");
    $db=mysql_select_db ("efsanefe_sifre", $connection) or die ("veritabanina baglanamadik");

    $sorgu = mysql_query ("SELECT * FROM Sifre where id='140'");
    $bas=mysql_fetch_array($sorgu);
    echo $bas['sifre'];
    ?>

     

    ikininde yazdıklarını şu hale getirdim kodun 140 numaralı kullanıcının şifreini göstermesi liazımdı fakat

     Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/efsanefe/public_html/connect.php on line 7

     

    hatasını aldım


    -----------------------------

    Sütün isimleri nedir? numara-sifremi ?

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakusta
    manyakusta's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    $numara=$_POST['numara'];
    $connection= mysql_connect("localhost",'****_sifre','****') or die ("sql e baglanamadik");
    $db=mysql_select_db ("*****_sifre", $connection) or die ("veritabanina baglanamadik");

    $sorgu = mysql_query ("SELECT * FROM Sifre where numara='$numara'");
    $bas=mysql_fetch_array($sorgu);
    echo $bas['sifre'];
    ?>

     

    burada numarayı nasıl kullanıcıya yazdıracağım


    İmza . . .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2007
    Erkek
    manyakusta bunu yazdı:
    -----------------------------

    $numara=$_POST['numara'];
    $connection= mysql_connect("localhost",'****_sifre','****') or die ("sql e baglanamadik");
    $db=mysql_select_db ("*****_sifre", $connection) or die ("veritabanina baglanamadik");

    $sorgu = mysql_query ("SELECT * FROM Sifre where numara='$numara'");
    $bas=mysql_fetch_array($sorgu);
    echo $bas['sifre'];
    ?>

     

    burada numarayı nasıl kullanıcıya yazdıracağım


    -----------------------------

    Tam olarak ne istediğini anlayamadım ama sanırım form ile numara girecen çıkan sayfada hem numara hemde şifresini yazdırılmasını istiyon.

    echo $bas['numara'];
    echo "<br>";
    echo $bas['sifre'];

    şu şekilde yapabilirsin.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakusta
    manyakusta's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    yok yaptım teşekkür ederim ...

    İmza . . .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakusta
    manyakusta's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    <?php
    $numara = $_POST['numara'];
    $connection = mysql_connect("localhost",'******_sifre','*****') or die ("sql e baglanamadik");
    $db = mysql_select_db ("*******_sifre", $connection) or die ("veritabanina baglanamadik");
    $sorgu = mysql_query ("SELECT * FROM Sifre where numara=$numara");
    $bas = mysql_fetch_array($sorgu);
    echo $bas['sifre'];
    ?>

    ve html olarak

    <html>
    <body bgcolor="#FF0000" text="#009933">
    <form action="connect.php" method="post">
    <b>Okul Numarası:<input type="text" name="numara" size="5">
    <input type="submit" value="Şifremi Göster">
    </form>
    </body>
    </html>

    bunları kullanarak yaptım fakat html de şifremi göster butonuna basınca sorun yok fakat direk php dosyasını çalıştırınca

    Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/efsanefe/public_html/connect.php on line 6

    hatayı alıyorum bir de bu inpuyuda php de göstermek olmaz mı iki dosya olmasa iyi olur.

    son bir şey daha mysql e yaptığım girişlerin meslea 0002 yazdığımda bana 2 olarak österiyo bunu nasıl düzeltirim.

     


    İmza . . .
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2007
    Erkek

    En sonu kodu 0'dan yazdım amk :) Localhostta denedim sorunsuz çalışıyor.

    <form method="POST" action="">
    <input type="text" name="numara" size="20">
    <input type="submit" name="buton" value="Gönder">
    </form>
    <?
    $numara=$_POST['numara'];
    if ($_POST['buton']=="Gönder"){
    mysql_connect("localhost","root","xxxxxx") or die ("sql e baglanamadik");
    mysql_select_db("test") or die ("veritabanina baglanamadik");
    $sql=mysql_query("select * from sifre where numara='$numara'");
    $bas=mysql_fetch_array($sql);
    echo " ".$bas['numara']." nollu üyenin şifresi: ".$bas['sifre']."";
    }
    ?>

    Buda örnek tablo yapısı:

    CREATE TABLE `sifre` (
      `numara` int(225) NOT NULL auto_increment,
      `sifre` varchar(225) NOT NULL,
      PRIMARY KEY  (`numara`)
    ) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8 ;

Toplam Hit: 1411 Toplam Mesaj: 13