Php Class Yapısı Hakkında
-
muridler şimdi php ogrenmeye çalışıyorumda bu yapıyı pek anlamadım tam olarak nedir
construct ve destruct public private protected static bunlar tam olarak biraz araştırdım bir iki ornek baktımama pek bi anlam veremedim biraz acıklayıcı bilgi verecek arkadaşlar varmı bunlar başlangıc olacak dokumana baktımda daha soracklarım var anlaşılan bu konu ile ilgili şimdilik bunların bi ne oldugunu ogreneyim tam olrak ne işe yaradıllarını performans olarak hangiisinin daha iyi oldugunu kullanım sekli vs vs
-
bura bana
-
-
eyv zumsuk incelikliyorum
-
bir şey öğrenmek yada geliştirmek istiyorsan en güzel proje içinde oluyor.Önce çook zor gelyor anlamıyorsun, uğraşıyorsun.Sorna çözdüm diyorsun gidiyor.2-3 hafta sonra projeye dönüp baktığında diyorsun ki ne berbatmış.Yeniden yapıyorsun ama bu sefer sınıfı düzgünce anlamaya başlıyorsun.Ondan ;
bir proje yap.Mesela z.defteri yap.
Güvenlik, yorum, veritabanı, yorumgöster modülleri var.Sınıf yapısıyla kodla bunları.
-
baktım birazdasuan için baya karışık geliyor biraz biraz anladıgım yerlerde cok basite indirgenmiş oldugunu gosteriyor sanırım biraz zor olucak ama class ornekleri surekli olarka incelersem aldıgım sonuclara bakarsam sanırım tam olarak ne işe yardıgını nerelerde kullanabilecegimi anlıcam
-
karışık değil hocam, fonksiyonun biraz daha gelişmişi...
-
evet aynen oyle yanlız bir kaç sey daha sorayım da aklımdayken setname getname this self baktıgım orneklerde surekli bunlar ile karsılasıyorum
birde fonksiyonlardaki return degeri donduruyo ya ekrana birsey yazdırma gibi bir ozelligi varmı tam ne işe yarayo classlardaki fonksiyonlarda da kullanıyor
-
framework'le uğraş. mvc yapısını da öğrenmiş olursun. codeigniter aralarında en kolayıdır.
-
mIzah bunu yazdı:
-----------------------------
evet aynen oyle yanlız bir kaç sey daha sorayım da aklımdayken setname getname this self baktıgım orneklerde surekli bunlar ile karsılasıyorum
birde fonksiyonlardaki return degeri donduruyo ya ekrana birsey yazdırma gibi bir ozelligi varmı tam ne işe yarayo classlardaki fonksiyonlarda da kullanıyor
-----------------------------phpmanuel'i seviyoruz : http://www.php.net/manual/tr/reflectionclass.getname.php
this dediği class içinde ; self ise : pythonda global bir hale getiriyoruz ama php de ; php_self var oda sayfayı kastediyor hangisini demek istedin ?
return sana bağlı.Return dediğinde ; istediğin işlemi çağrıldığı yere döndürür.Ekrana bastırmak yada başka bir işlem yapmak senin elinde.
Fonksiyon kousuna bak return için, biraz ayrıntılı bir durum
-
mehmet şamlı heryonule php 6 kitap ı uzerinde giyorum suana kadar bildiklerim uzerinde gttigi için pek zorlanmadım bazı anlam veremediklerim dısında ama şimdi konu geldi oob kısmına burası kopmle class lar sonraki konularda hep class tabanlı bir calısma yapmıs yani iyi ogrenmek gerktigini vurguluyor adam bu konuya bir iki gunumu vericem galiba :)