folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php Class Yapısı Hakkında

Php Class Yapısı Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

muridler şimdi php ogrenmeye çalışıyorumda bu yapıyı pek anlamadım tam olarak nedir

construct ve destruct public private protected static bunlar tam olarak biraz araştırdım bir iki ornek baktımama pek bi anlam veremedim biraz acıklayıcı bilgi verecek arkadaşlar varmı bunlar başlangıc olacak dokumana baktımda daha soracklarım var anlaşılan bu konu ile ilgili şimdilik bunların bi ne oldugunu ogreneyim tam olrak ne işe yaradıllarını performans olarak hangiisinin daha iyi oldugunu kullanım sekli vs vs

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

bura bana

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

eyv zumsuk incelikliyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

bir şey öğrenmek yada geliştirmek istiyorsan en güzel proje içinde oluyor.Önce çook zor gelyor anlamıyorsun, uğraşıyorsun.Sorna çözdüm diyorsun gidiyor.2-3 hafta sonra projeye dönüp baktığında diyorsun ki ne berbatmış.Yeniden yapıyorsun ama bu sefer sınıfı düzgünce anlamaya başlıyorsun.Ondan ;

bir proje yap.Mesela z.defteri yap.

Güvenlik, yorum, veritabanı, yorumgöster modülleri var.Sınıf yapısıyla kodla bunları.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

baktım birazdasuan için baya karışık geliyor biraz biraz anladıgım yerlerde cok basite indirgenmiş oldugunu gosteriyor sanırım biraz zor olucak ama class ornekleri surekli olarka incelersem aldıgım sonuclara bakarsam sanırım tam olarak ne işe yardıgını nerelerde kullanabilecegimi anlıcam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

karışık değil hocam, fonksiyonun  biraz daha gelişmişi...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

evet aynen oyle yanlız bir kaç sey daha sorayım da aklımdayken setname getname this self baktıgım orneklerde surekli bunlar ile karsılasıyorum

birde fonksiyonlardaki return degeri donduruyo ya ekrana birsey yazdırma gibi bir ozelligi varmı tam ne işe yarayo classlardaki fonksiyonlarda da kullanıyor

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

framework'le uğraş. mvc yapısını da öğrenmiş olursun. codeigniter aralarında en kolayıdır.

. . .. . ... .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

mIzah bunu yazdı:
    -----------------------------

evet aynen oyle yanlız bir kaç sey daha sorayım da aklımdayken setname getname this self baktıgım orneklerde surekli bunlar ile karsılasıyorum

birde fonksiyonlardaki return degeri donduruyo ya ekrana birsey yazdırma gibi bir ozelligi varmı tam ne işe yarayo classlardaki fonksiyonlarda da kullanıyor

-----------------------------

phpmanuel'i seviyoruz : http://www.php.net/manual/tr/reflectionclass.getname.php

this dediği class içinde ; self ise : pythonda global bir hale getiriyoruz ama php de ; php_self var oda sayfayı kastediyor hangisini demek istedin ?

return sana bağlı.Return dediğinde ; istediğin işlemi çağrıldığı yere döndürür.Ekrana bastırmak yada başka bir işlem yapmak senin elinde.

Fonksiyon kousuna bak return için, biraz ayrıntılı bir durum

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

mehmet şamlı heryonule php 6 kitap ı uzerinde giyorum suana kadar bildiklerim uzerinde gttigi için pek zorlanmadım bazı anlam veremediklerim dısında ama şimdi konu geldi oob kısmına burası kopmle class lar sonraki konularda hep class tabanlı bir calısma yapmıs yani iyi ogrenmek gerktigini vurguluyor adam bu konuya bir iki gunumu vericem galiba :)

Toplam Hit: 2386 Toplam Mesaj: 19