Php Hakkında 1-2 Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

@buzukatak hocam zaten enable_post_data_reading in   default değeri On imiş ben yinede php.ini dosyasındaki ; işaretini kaldırdım On yaptım ayrıca always_populate_raw_post_data = On bunuda On yaptım ancak phpstormdan başlatınca olmuyor.Post olan değerleri yakalayamıyorum.

Nginx kurdum.Netbeans ile proje actım nginx i calıstırdım.Phpstorm için verdiğim php.exe yi gösterdim gayet normal çalışıyor sıkıntı yok iis i falan durdurdum tabi.Yani sorun php.ini den kaynaklanmıyor olabilir.

Ama phpstorm acaba hangi server ı kullanıyor? İçine apache mi gömülü ? Birde nginx ile beraber phpstorm deneyeyım bakalım olacak mı?

lrny.app
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

xampp kurdum php storm ile tanıttım 10 numara 5 yıldız oldu :)

Daha sonra baktım elimde saçma sapan bir host bir de saçma sapan bir domain var. direk ftp tanımladım kodlardaki en ufak bir değişikliği kaydettiğim anda direk upload apıyor haberin olmadan. direk web üzerinden çalıştır hacı xampp falanla da uğraşma..

Editbüdüt : Gene de netbeans ulan :|

iLLuMiNaTi tarafından 05/Oca/16 10:40 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı

@buzukatak hocam zaten enable_post_data_reading in   default değeri On imiş ben yinede php.ini dosyasındaki ; işaretini kaldırdım On yaptım ayrıca always_populate_raw_post_data = On bunuda On yaptım ancak phpstormdan başlatınca olmuyor.Post olan değerleri yakalayamıyorum.

Nginx kurdum.Netbeans ile proje actım nginx i calıstırdım.Phpstorm için verdiğim php.exe yi gösterdim gayet normal çalışıyor sıkıntı yok iis i falan durdurdum tabi.Yani sorun php.ini den kaynaklanmıyor olabilir.

Ama phpstorm acaba hangi server ı kullanıyor? İçine apache mi gömülü ? Birde nginx ile beraber phpstorm deneyeyım bakalım olacak mı?

Sen en iyisi mi o PhpStorm'da phpinfo() çalıştırıp, çıktısında hangi yapılandırma dosyası ile çalıştığından emin ol. Bana alakasız bir php.ini dosyası ile uğraşıyorsun gibi geldi.

buzukatak tarafından 05/Oca/16 14:42 tarihinde düzenlenmiştir

anlıyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hocam

formu isledigin sayfada

print_r($_POST);
    die();

yap bakalim ne gosterecek

Birde herhangi bir redirect yapip yapmadigina bak.

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Altta verdiğini url satırına falan mı yazıyosun da alıyosun o hatayı :D

Salla phpstorm' u falan ayrıca, kur bir notepad++ ve wamp server. Otur yaz herşeyi elinle.

hem daha iyi öğrenirsin, hem de ide kaynaklı lüzumsuz hatalarla uğraşmazsın.

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

echo "notepad++ ve ";

if ($işsiz = true) {

echo "hostinger'den ücretsiz hosting";

} else {

echo "wamp";

}

die("die die my darling");

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

echo "notepad++ ve ";

if ($işsiz = true) {

echo "hostinger'den ücretsiz hosting";

} else {

echo "wamp";

}

die("die die my darling");

$issiz olcak :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

@buzukatak   phpinfo() sonucu:

Configuration File (php.ini) Path = C:\Windows  

Loaded Configuration File =    C:\...\...\Desktop\php-5.5.30\php.ini    netbeanste aynı php.exe yi görüyor netbeanste sıkıntı yok.Netbeans te ayrıca php.ini ayarını göremedim ama sonucta php.exe nin olduğu 

klasördeki php.ini yi görüyordur.Daha önce netbeans in nginx üzerinden çalıştığını sanmıştım.Ancak kendi webserver diye bişey çalıştırıyormuş.  Phpstorm u nginx ile çalıştırmayı da denedim ama nginx ayarları uğraştırcak baya onu sonraya bıraktım.

@dhmm dediğin kodu yazdım çıktısı şöyle = Array ( )     redirect yapıp yapmadığına nerden bakıyoruz bilmiyorum.

@ozgunlu wamp ve xamp denedim ancak onların ikiside hata verdi  microsoft visual c++ 2014 redistributable falan kurmam yada repair yapmam falan lazım tekrar uğraşıcam onlarla en rahatı dediğin gibi wamp yada xamp. Url satırına bişey yazmadım.Bir formdan submit yapınca diğer php dosyasından o değeri okuyamıyorum.

@NoktaliVirgul hosting var zaten en olmadı öyle yaparım hocam.

lrny.app
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zande
    Zande's avatar
    Erkek

Hocam,

Ukalalik olarak algilama, isim olsun olmasin yillardir her formattan sonra wamp kurarim, notepad++ ile de lazim olunca kodlari yazarim. Basim agrimaz. Sadece arada sirada skype yuzunden portlarda degisiklik yapiyorum o kadar. Su an win 10 64bit'te gene ayni sistemde yardiriyorum. Soruna cevap veremedim lakin tavsiye tavsiyedir ;)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Xampp kurdum PhpStormada Server olarak xampp/htdocs u ekledim ve php yorumlayıcı olarak yine xampp ın php sini gösterdim. Problem çözüldü $_POST ile değerler geliyor artık.Tarayıcı cache den cevap veriyor bazen her defasında geçmişi sil mi yapmam gerek? Phpstormun ayarlarındanda dosyada değişiklik yapınca server a upload et dedim.Şuan için sıkıntı yok ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum sorum olursa eğer bu başlık altından yazarım yine.

@Zande yok hocam neden ukalalık olarak algılayayım. Ben Asp.net webforms, asp.net mvc , c#,sql server la falan uğraştım hep.Php ye ilk kez bakıcam (wordpress kurcalama falan hariç) ondan wamp la falan işim olmadı pek. Ama xampp kurdum işte onla takılıcam simdi.

lrny.app
Toplam Hit: 2392 Toplam Mesaj: 24
undefined index hatası