Php İd Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

arkadaşlar phpmyadmin'de id diye alan açıp auto_increment yapınca her kayıt eklendiğinde otomatik olarak 1 artıyorya. şimdi sorunum şu.

misal; 142 tane kayıt var. formdan 141. kayıtı siliyorum. sonra yeni kayıt eklediğimde id'nin 143 olması lazım ama o 141'i silince ordaki boş olan id'ye tekrar yazıyo. böyle olunca son eklenen kayıtta durumlar karışıyo.bide her zaman bunu yapmıyo. yani şuan 140. kayıtta boş ama 141'e yazıyo.tekrar ekleyince  142 de zaten var. 143 ten devam ediyo. ne sikim bi iştir bu ?

karışmaması için id'nin hiçbirşeye bulşamadan hep artması için ne yapmalıyım.

kayıt sildiğimde komple alanı mı silmeyim id kalsın o zaman boş kayıtlı id kalıyo. öle bişi mi olsun

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:
    -----------------------------

arkadaşlar phpmyadmin'de id diye alan açıp auto_increment yapınca her kayıt eklendiğinde otomatik olarak 1 artıyorya. şimdi sorunum şu.

misal; 142 tane kayıt var. formdan 141. kayıtı siliyorum. sonra yeni kayıt eklediğimde id'nin 143 olması lazım ama o 141'i silince ordaki boş olan id'ye tekrar yazıyo. böyle olunca son eklenen kayıtta durumlar karışıyo.bide her zaman bunu yapmıyo. yani şuan 140. kayıtta boş ama 141'e yazıyo.tekrar ekleyince  142 de zaten var. 143 ten devam ediyo. ne sikim bi iştir bu ?

karışmaması için id'nin hiçbirşeye bulşamadan hep artması için ne yapmalıyım.

kayıt sildiğimde komple alanı mı silmeyim id kalsın o zaman boş kayıtlı id kalıyo. öle bişi mi olsun

142 yi silersen yeni bi kayıt yaptıgında id si 142 den başlamaz 143 e atlar da hocam ne için kullanıcan yani 142 yi atlayıp 143 e geçmesinin zararı ne ?

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam ID hücresini auto increment yaptın da, birincil yaptın mı?

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

atlamıyo işte hoca sorun o. atlasa halletcem gibi gerisini

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

ZoktriP bunu yazdı:

yaptım hocam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

aha işte

edit:

yorumid birincil olan. her kayıt eklediğimde 1 artması gereken yer. id de konunun id si.yani hangi id li konuya yorum yapılmışsa onu kayıt ediyo

yazdım hocam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:

ZoktriP bunu yazdı:

yaptım hocam

Türü ne hocam INT mi ?

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:

aha işte

Hocam niye 2 tane id atadın ?

Düzenleme : Yazmış

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:

aha işte

edit:

yorumid birincil olan. her kayıt eklediğimde 1 artması gereken yer. id de konunun id si.yani hangi id li konuya yorum yapılmışsa onu kayıt ediyo

yazdım hocam

Hocam 143'ü eklemiş işte... sadece sıralamayı başka bi türe göre yapıyor.. yorum'idye göre sıralama yapmamış

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

CasTeaL bunu yazdı:

ajan1111 bunu yazdı:

ZoktriP bunu yazdı:

yaptım hocam

Türü ne hocam INT mi ?

işte hocam

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

ZoktriP bunu yazdı:

ajan1111 bunu yazdı:

aha işte

edit:

yazdım hocam

Hocam 143'ü eklemiş işte... sadece sıralamayı başka bi türe göre yapıyor.. yorum'idye göre sıralama yapmamış

hoca bura phpmyadmin. formda sıralarken yorumid'ye göre sıralıyorum. ama son yorum "son" ama formda "var" gösteriyo. aynı burdaki gibi. yani 143. yorum en sonda olmuyo

Toplam Hit: 2529 Toplam Mesaj: 25