PHP İle Excel Den Veriçekmek
-
arkadaşlar şu aralar php den deli para kırıyorum kazandıklarımı kızlarla gezip dolaşarak her türlü alış verişi yaprak çar çur ediyorum. e başka ne yapacaktım ki genç adamız. sanki birisi yanıma bi kız değişken kodu eklemişte for döngüsüyle her gün o değişkene bi yenisini ekliyomuş gibi gidiyorum diyorken karşıma bizim bi abimiz çıktı. Emre dedi bana bi site yap dedi yapayım abi dedim hemen yönetim panelli mysql veri tabanlı php bi site ayarladım. ürün eklemeli felan 1 hafta sonra yanına tekrar gittim. hacı sen ne yaptın dedi bende 500 bin den fazla ürün var nasıl tek tek ekleyeyim ben bunu kaldı ki bunları eklerken sürekli de güncelleyecem bunları dedi. ee nası lyapıcaz diye düşünürken ben dedi excel i sürekli güncelliyorum dedi. sen dedi excel ile yapsan olmazmı veritabanını dedi bende tabii anlamasamda fiyatı yüksek gösterip yine kızlar eğlence araba alsancak bornova çeşme yollarını düşünerek yaparım abi dedim hemen dedim ama dedim bi 10 gün daha ver bana dedim. eve geldim ki bilgisayarı açıp googledan okudum ki bu iş sandığım gibi değilmiş.
Kısacası birisi bana allah aşkına excel den veri çekmeyi öğretsin. şurda iki dasyası varmış reader.php ve oleread.inc diye ama ikisindede bi tırıntı anlamadım. ne yapcam bana yardımcı olana kız ayarlarım :D
nese uzun yazmışım bayağı yaa cidden yardım olun bana. Teşekkürleeeer.. :)
-
Bak onlarla uğraşma,
exel üzerinden parçalama yapabilir dışarıya html olarak atabilirsin sonra
file get content ile html yi alır
explode komu ile parçalar gerekli yerlere eklersin
ama kütüphaneside yok değil var daha önce hiç ilgilenmediğim için ve zamanım olmadığından bakamıyorum.
bi taktikti sadece.
Kolay gelsin
-
excell dosyasını mysql'e import et adamım ?
-
-
sağolun ama yetersiz kaldı. İstediğim açıklayıcı insan online değil mi yoksa istediğim açıklayıcı insan üye dğeil mi
-
veritabanı olarak excel dosyasını kullanmak istiyosun sanırım?
-
evet. veritabanı olarak excel kullanıcam. zxaten excel dosyası hazır. tüm ürünlerin ekli olduğu bi excel dosyası
-
Clickanddie bunu yazdı
sağolun ama yetersiz kaldı. İstediğim açıklayıcı insan online değil mi yoksa istediğim açıklayıcı insan üye dğeil mi
Açıklayıcı olmak istemediğimizden istemiş olduğun şeyin gereksiz birşey olduğundan alternatif sunuyoruz.
Al madem açıklama istiyorsun biraz araştırmayı öğreniver adam açıklamış : http://www.kodfeed.com/php-ile-excel-dosya-okuma/
-
Clickanddie bunu yazdı
evet. veritabanı olarak excel kullanıcam. zxaten excel dosyası hazır. tüm ürünlerin ekli olduğu bi excel dosyası
veritabanı olarak kullanamaz excele mysql deki gibi sorgu çekemezsin anca tüm verileri bir anda listelersin anca her güncellemede db sıfırlanıp exceli db ye aktarıcak script yazabilirsin
-
teşekkürler mantığını anladım sorgulama yapamıyorum ancak tüm verileri listeleyebiliyorum. Ama bi arama motoru scripti yapabilir miyim acaba? yani adam A diye bi kelime aratınca tüm A içeren satırlar listelensin... diye düşünüyorum. teşekkürler bu arada teekrardan ukalalığıma da bakmayın :) ara sıra geliyor bana bu ukalalaık herkesin yorumu çok işe yaradı beni için. bi de şu sorunumu çözeyim buluşmada herkese benden bi çay :d hiç gelmedim ama bi kez geldim onda da :D bizim grubu başka bi grup sandım geri döndüm ama olsun bi daha kine artık
-
hocam o iş yaş gibi bence adam söyle excel değil senin sistemi kullansın ürünleri güncellemek falan için. hem dersin abi buna her yerden erişirsin falan filan diye kekle adamı.