folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder PHP İle Excel Den Veriçekmek

PHP İle Excel Den Veriçekmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

arkadaşlar şu aralar php den deli para kırıyorum kazandıklarımı kızlarla gezip dolaşarak her türlü alış verişi yaprak çar çur ediyorum. e başka ne yapacaktım ki genç adamız. sanki birisi yanıma bi kız değişken kodu eklemişte for döngüsüyle her gün o değişkene bi yenisini ekliyomuş gibi gidiyorum diyorken karşıma bizim bi abimiz çıktı. Emre dedi bana bi site yap dedi yapayım abi dedim hemen yönetim panelli mysql veri tabanlı php bi site ayarladım. ürün eklemeli felan 1 hafta sonra yanına tekrar gittim. hacı sen ne yaptın dedi bende 500 bin den fazla ürün var nasıl tek tek ekleyeyim ben bunu kaldı ki bunları eklerken sürekli de güncelleyecem bunları dedi. ee nası lyapıcaz diye düşünürken ben dedi excel i sürekli güncelliyorum dedi. sen dedi excel ile yapsan olmazmı veritabanını dedi bende tabii anlamasamda fiyatı yüksek gösterip yine kızlar eğlence araba alsancak bornova çeşme yollarını düşünerek yaparım abi dedim hemen dedim ama dedim bi 10 gün daha ver bana dedim. eve geldim ki bilgisayarı açıp googledan okudum ki bu iş sandığım gibi değilmiş.

Kısacası birisi bana allah aşkına excel den veri çekmeyi öğretsin. şurda iki dasyası varmış reader.php ve oleread.inc diye ama ikisindede bi tırıntı anlamadım. ne yapcam bana yardımcı olana kız ayarlarım :D 

nese uzun yazmışım bayağı yaa cidden yardım olun bana. Teşekkürleeeer.. :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Bak onlarla uğraşma, 

exel üzerinden parçalama yapabilir dışarıya html olarak atabilirsin sonra 

file get content ile html yi alır

explode komu ile parçalar gerekli yerlere eklersin 

ama kütüphaneside yok değil var daha önce hiç ilgilenmediğim için ve zamanım olmadığından bakamıyorum.

bi taktikti sadece.

Kolay gelsin

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

excell dosyasını mysql'e import et adamım ?

Gel bili bili gates
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=diEwQk4uY14

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

sağolun ama yetersiz kaldı. İstediğim açıklayıcı insan online değil mi yoksa istediğim açıklayıcı insan üye dğeil mi

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

veritabanı olarak excel dosyasını kullanmak istiyosun sanırım?

Bittik biz bittik
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

evet. veritabanı olarak excel kullanıcam. zxaten excel dosyası hazır. tüm ürünlerin ekli olduğu bi excel dosyası

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek
    Clickanddie bunu yazdı

sağolun ama yetersiz kaldı. İstediğim açıklayıcı insan online değil mi yoksa istediğim açıklayıcı insan üye dğeil mi

Açıklayıcı olmak istemediğimizden istemiş olduğun şeyin gereksiz birşey olduğundan alternatif sunuyoruz.

Al madem açıklama istiyorsun biraz araştırmayı öğreniver adam açıklamış : http://www.kodfeed.com/php-ile-excel-dosya-okuma/ 

Gel bili bili gates
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    Clickanddie bunu yazdı

evet. veritabanı olarak excel kullanıcam. zxaten excel dosyası hazır. tüm ürünlerin ekli olduğu bi excel dosyası

veritabanı olarak kullanamaz excele mysql deki gibi sorgu çekemezsin anca tüm verileri bir anda listelersin anca her güncellemede db sıfırlanıp exceli db ye aktarıcak script yazabilirsin 

Bittik biz bittik
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

teşekkürler mantığını anladım sorgulama yapamıyorum ancak tüm verileri listeleyebiliyorum. Ama bi arama motoru scripti yapabilir miyim acaba? yani adam A diye bi kelime aratınca tüm A içeren satırlar listelensin... diye düşünüyorum. teşekkürler bu arada teekrardan ukalalığıma da bakmayın :) ara sıra geliyor bana bu ukalalaık herkesin yorumu çok işe yaradı beni için. bi de şu sorunumu çözeyim buluşmada herkese benden bi çay :d hiç gelmedim ama bi kez geldim onda da :D bizim grubu başka bi grup sandım geri döndüm ama olsun bi daha kine artık

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Erkek

hocam o iş yaş gibi bence adam söyle excel değil senin sistemi kullansın ürünleri güncellemek falan için. hem dersin abi buna her yerden erişirsin falan filan diye kekle adamı.

Toplam Hit: 2758 Toplam Mesaj: 17