Php İle Hesap Makinesi
-
kısa bir süre önce php ye merak saldım açıkcası zevklide geldi ama çok fazla vakit olmadığı için çok yavaş gidiyorum elimdeki kitabın 50. sayfasına geldim
bu bilgiler doğrultusunda hesap makinesi yapabilceğim kanaatine vardım ve küçük çaplı bir hesap makinesi kodladım
demo : http://salihsagdilek.com/php/1/
şimdi benim isteğim php ile haşır neşir olanlar fikir ve öneri verebilir.
örneğin gelen veriyi if ile boş mu değilmi kontrol ettirirken empty fonksiyonunu kullanabilirdim (sonradan aklıma geldi değiştirmeye üşendim)
kendimce scripte bol bol açıklama satırları ekledim benim gibi php ye yeni başlayanlara belki yardımcı olabilir indirmek için
http://salihsagdilek.com/php/1/hm.zip
-
Amacının ne olduğunu söyleseydin ben de fikir verebilirdim,ama phpyle ilgilenmediğim için vermeyeyim :P
-Tasarım açısından görsellik vs katabilirsin css falan fıstık ama bence hiç kafanı dikkatini dağıtma,önce phpyi çöz sonra onlara çalışırsın.
-Programlama kabiliyetini geliştirmek için(eğerki hesap makinası üzerinden gideceksen) logaritma, sinüs falan ekle bilimsel hesap makinesi yapmaya çalış.
Genel olarak tavsiyem aynen devam et,elindeki kitabı bitir daha sonra sana fiirler tavsiyeler,öneri kaynaklarda bulunurum. Ama şimdi hepsini yazarsam kafan dağılır farklı farklı uraşayım çalışayım derken dağılırsın.
Ayrıca cosmic var zumsuk var onlar phpde iyiler,fırsatları olursa yazarlar zaten konuya :)
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------Amacının ne olduğunu söyleseydin ben de fikir verebilirdim,ama phpyle ilgilenmediğim için vermeyeyim :P
-Tasarım açısından görsellik vs katabilirsin css falan fıstık ama bence hiç kafanı dikkatini dağıtma,önce phpyi çöz sonra onlara çalışırsın.
-Programlama kabiliyetini geliştirmek için(eğerki hesap makinası üzerinden gideceksen) logaritma, sinüs falan ekle bilimsel hesap makinesi yapmaya çalış.
Genel olarak tavsiyem aynen devam et,elindeki kitabı bitir daha sonra sana fiirler tavsiyeler,öneri kaynaklarda bulunurum. Ama şimdi hepsini yazarsam kafan dağılır farklı farklı uraşayım çalışayım derken dağılırsın.
-----------------------------amaç pratik olsun :) uygulamadan kitabın sonuna kadar gitmenin çok faydası olcağını sanmıyorum.
nerde ne yapsam daha iyi olurdu bu fikirleri arıyorum :)
dipnot:şimdilik css falan kasasım yok :)
-
Önerim sana jquery json php birleşimi üzerine yönel phpdeki kodlarin git gide azalir ve daha tatli sistemler yazabilirsin
-
Gzx bunu yazdı:
-----------------------------wasd bunu yazdı:
-----------------------------Amacının ne olduğunu söyleseydin ben de fikir verebilirdim,ama phpyle ilgilenmediğim için vermeyeyim :P
-----------------------------amaç pratik olsun :) uygulamadan kitabın sonuna kadar gitmenin çok faydası olcağını sanmıyorum.
nerde ne yapsam daha iyi olurdu bu fikirleri arıyorum :)
dipnot:şimdilik css falan kasasım yok :)
-----------------------------pratiğe yönelik şeyler istiyosan "PHP and MySQL Web Development 4th Edition" bu kitabın içinde piyasaya yönelik çalışmalar mevcut,forum olsun blog olsun...hesap makinesi örneği sadece değişken kullanımını bide aritmetik işlemleri öğretir başka bişeye yaramaz eğerki phpyi bilimsel çalışmalarda kullanmayacaksan.
eğer ki dediğim kitabı okuyacak vakit ya da ingilizce yoksa;
-basit bi üyelik sayfası örneği(veritabanı bağlantısını kullanırsın,şifre kullanıcı adı falan stringlerle uraşırsın,eğer dahada kasıcam dersen mail kontrolü için regexi kullanırsın)
-giriş paneli yaparsın(veritabanı,user pass kontrolü,belirli hatalı girişten sonra engel koyarsın döngülerle cookielerle falan farklı şeylerle çalışırsın)
Bunları dene. Hesap makinesi falan pek işe yarar çalışmalar değildir eğerki web dilleriyle uğraşıyorsan
-
kuuvet alma kök alma
http://asiminnesli.harunaydin.org/geometri/program1.php
ben yaptim bakabilirsin istersen kodalriş yollarım ama aciklama satiriyoktur herhalde -
kodlarını inceledim. şuanki bildiğin bilgilerle daha güzel ve sade bir hesap makinası yapabilirsin.
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------kuuvet alma kök alma
http://asiminnesli.harunaydin.org/geometri/program1.php
ben yaptim bakabilirsin istersen kodalriş yollarım ama aciklama satiriyoktur herhalde
-----------------------------kaynak kodları alabilirim açıklama satırı olmasa pek gerek yok daha çok kafa yorum daha iyi anlaşılır :p
Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------kodlarını inceledim. şuanki bildiğin bilgilerle daha güzel ve sade bir hesap makinası yapabilirsin.
-----------------------------mesela nasıl bir yöntem izleyebilirim ?
-
bence bırak javascript öğren önce. :)
-
php ve salih yan yana gelince bende bi antipati uyandırıyor. bi velet vardı forumda kafamızı sikmişti bi ara php php diye.
-
Girilen verileri daha ayrıntılı kontrol etmekte fayda var. Bir sayının sıfıra bölümü:
--------------
Warning: Division by zero in /home/salihsag/public_html/php/1/bol.php on line 17
Warning: Division by zero in /home/salihsag/public_html/php/1/bol.php on line 17
Warning: Division by zero in /home/salihsag/public_html/php/1/bol.php on line 24
3 / 0 işleminin sonucu 0 kalan:. Tam Sonuç ()---------------