folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder PHP İle Üyelik Sistemi Yapacağım Ama



PHP İle Üyelik Sistemi Yapacağım Ama

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek

    Merhaba hacılar php ile basit bir üyelik sistemi yapacağım ama mantık konusunda sıkıntılarım var.

    Tam olarak nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Kontrollerde vs fazla sorgudan kaçılmış güvenli bir sistem nasıl yapabilirim ?

     

     


    ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecmis Olsun
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    hacı bence uğraşma. üyelik sistemi alengirinli bi iş (: ben bile hazır alıp üzerinde editleme yapmıştım. bence hazır olan benim düşündüğümden daha güvenliydi (:

    piyasada bu tarz hazır scriptler var. en olmadı ben yedeklemişimdir mutlaka. bulamazsan yollarım


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LostDream
    LostDream's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Erkek

    <?php
    include("hariciler/connect.php") // Burda db ile bağlantıyı kuruyoruz.
    ?>
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css"/>
    <title>Bağlantı Kontrol</title>

    </head>

    <body>
    <div id="ana">
        <?php include("ust.php"); ?> // Bunları geç kod karmaşası olmasın diye böyle yapmıştım.
        <div id="sag">

    <form action="burda kayıt işleminin dönüceği yer olucak" method="post" name="kayit" >
    <table cellpadding="5px" cellspacing="5px">
    <tr>
    <td><img src="img/userconfig.png" title="uyekayit" id="uyekayit"></td>
    <td></td>
    </tr>
    <tr>
    <td><p>Adı</p></td>
    <td><input type="text" name="adi" /></td>
    </tr>
    <tr>
    <td><p>Soyadi</p></td>
    <td><input type="text" name="soyadi" /></td>
    </tr>
    <tr>
    <td><p>Şifre</p></td>
    <td><input type="password" name="sifre" /></td>
    </tr>
    <tr>
    <td><p>Mail</p></td>
    <td><input type="email" name="mail" /></td>
    </tr>
    <tr>
    <td></td>
    <td><input type="submit" value="Gönder" id="gonder"/></td>
    </tr>
    </table>
    </form>
    </div>
        <?php include("sol.php"); ?>
       <div id="footer"></div>
    </div>

    </body>
    </html>

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LostDream
    LostDream's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Erkek

    Bu da ordaki kayıt işleminin dönüceği yer dediğim php sayfası..

     

    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

    <style type="text/css">
    input { border-radius:5px; -moz-border-radius:5px; -webkit-border-radius:5px;}
    p { font-family:"Trebuchet MS", Arial, Helvetica, sans-serif; font-family:15px; color:#996600}
    </style>

    <?php
    session_start();

    include("connect.php");

        if(@$_POST){
            $adi=$_POST["adi"];
            $soyadi=$_POST["soyadi"];
            $sifre=$_POST["sifre"];
            $mail=$_POST["mail"];
        if(!empty($adi) && !empty($soyadi) && !empty($sifre) && !empty($mail)) // Boş geçilmesin diye kontrol yapıyoruz.
    {
    $sql=mysql_query("insert into uyeler (adi, soyadi, sifre, mail) values ('$adi','$soyadi','$sifre','$mail')");
        if($sql){
        echo "<p>Kayıt işleminiz başarıyla gerçekleşti.</p>";
        header("refresh:3; url=../index.php" ); // Session da kullanabilirsin buralarda anasayfada işlem yaptırıcaksan. Bu kayıt php de gösterir.
        }else{
        echo "<p>İşlem başarısız</p>";
        }
        }
        else {echo "<p>Boş geçmeyiniz..</p>";
        header("refresh:1; url=../yeniuye.php" );
        }
    }
    ?>

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek

    o kısımları zaten yapmıştım sorun oralar değil hocam.

    Sadece kontrol kısımlarında güvenli bi mantık arıyorum


    ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gencbeyin
    gencbeyin's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    üye girişi yaptığında bir session açarsın

    $_SESSION['user']=$username

     

    kontrol.php

    <?

    ob_start();

    if ($_SESSION['user']=="")

    {

    header("location:index.php");

    die();

    }

    ?>

    üyelerin göreceği her sayfanın başına kontrol.php'yi include edersin.

    <?

    include("kontrol.php");

    ?>

     

    bu kadar.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LostDream
    LostDream's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Erkek

    Arkadaşa lazım olmuştu da geçenlerde yazmıştım bunu. Hazırda vardı paylaşıyım dedim. Güvenli değil mi bu ? Nasıl güvenli hale getiririz ? Güvenliden kastın ne ? Bi de internetten falan bulursan pm falan atar mısın ? eyw. :)

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek

    şimdilik oluşturduğum taslak :bu güvenlimi

    giris.php

    <?php
    include('ayar.php');
    $kullaniciadi = 'mert';
    $sifre = md5('mert');

    $giris=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM uyeler where kullaniciadi='$kullaniciadi' and sifre='$sifre'"));
    if($giris)
    {
    setcookie("kullaniciadi", $kullaniciadi, time()+36000);
    setcookie("sifre", $sifre, time()+36000);
    echo 'giris dogru';
    }
    else
    {
    echo 'olmadı';
    }
    ?>

     

    giris yapıldıkdan sonra görülecek sayfa :

    <?
    include ('ayar.php');
    $kullaniciadi = $_COOKIE['kullaniciadi'];
    $sifre = $_COOKIE['sifre'];
    $giris=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM uyeler where kullaniciadi='$kullaniciadi' and sifre='$sifre'"));
    if($giris)
    {
    echo 'giris yapıldı';
    }
    else
    {
    echo 'giris yapılmamıs';
    }
    ?>

     


    ..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecmis Olsun
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    hımm hacı flooda karşı matematik işlemi yaptırmıştım. şimdi kendi bilgisayarım değilim. akşam üyelik sistemimi yollarım sana ;) bi örnek olur elinde


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    Realist bunu yazdı:
    -----------------------------

    şimdilik oluşturduğum taslak :bu güvenlimi

    giris.php

    include('ayar.php');
    $kullaniciadi = 'mert';
    $sifre = md5('mert');

    $giris=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM uyeler where kullaniciadi='$kullaniciadi' and sifre='$sifre'"));
    if($giris)
    {
    setcookie("kullaniciadi", $kullaniciadi, time()+36000);
    setcookie("sifre", $sifre, time()+36000);
    echo 'giris dogru';
    }
    else
    {
    echo 'olmadı';
    }
    ?>

     

    giris yapıldıkdan sonra görülecek sayfa :

    <?
    include ('ayar.php');
    $kullaniciadi = $_COOKIE['kullaniciadi'];
    $sifre = $_COOKIE['sifre'];
    $giris=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM uyeler where kullaniciadi='$kullaniciadi' and sifre='$sifre'"));
    if($giris)
    {
    echo 'giris yapıldı';
    }
    else
    {
    echo 'giris yapılmamıs';
    }
    ?>

     


    -----------------------------

    ziyaretci tarayicidan cookie ayarlarini kapattiysa cookie olusturamazsin dolasiyla cookie kontrolu yaptigi icin uye sayfalara ulasamayacak.

    en iyisi session'a bilgi yazdirman.session server tarafinda calisir ziyaretcinin browser ayarlarini irdelemez.uyenin gorcegi sayfalarda session bilgisini kontrol edersin o sayfayi sadece uyeler gorur.@gencbeyin ornegini vermis kolay gelsin.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek
    Ben cookie ile yapmak istiyorum ama hacım cookie desteksz taraycı zaten girmesn

    ..
Toplam Hit: 1343 Toplam Mesaj: 15