Php Kod Kullanımı
-
arkadaşlar aşağıda ki kod rastgele sözler kodu.. bunu bir sayfaya yayınlamak için kodumu yapıştırıcaz yoksa includemi yapmamız gerekiyor?
<?php
# Dosyayı Okumak Icın Ac
$dosya = fopen("sozler.txt","r");
# Dosyanın satır satır $sozlere aktar
while($satir = fgets($dosya,1024))
$sozler[] = $satir;
# Dosyayı kapat
fclose($dosya);
# Dızıden rastgele bır sozu $soz'e aktar
$soz = $sozler[rand(0,count($sozler)-1)];
# Sozu bas
echo "<i>".$soz."</i>";
?> -
sayfanın içinde görünmesini istiyorsan include edebilirsin,kodlar kısa etmesende olur gerçi(ikiside aynı kapıya çıkıyor).alternatif olarak iframe ilede çekebilirsin.
-
Ikisi de olur. Tabi dogrudan icin yazdiginda calismasi icin, icine yazdigin dosyanin .php uzantili olmasi gerekiyor.
-
evet.. forum sistemime yapmayı düşündüm yan menü var forumumda aynı bölüme table kodları arasına koydum ama olmadı altına koysam sanırım bambaşka yerde görünür? nasıl yapmak lazım
-
PoLiZei bunu yazdı:
-----------------------------
evet.. forum sistemime yapmayı düşündüm yan menü var forumumda aynı bölüme table kodları arasına koydum ama olmadı altına koysam sanırım bambaşka yerde görünür? nasıl yapmak lazım
-----------------------------Eklediğin dosyanın uzantısının .php olması lazım
Forum sistemin nedir ?
-
smf index.template.php dosyasına ekledim yan menünün olduğu tablelerin içine hata verdi. en alta ekledim ?> üstüne forumda yazıları büyüttü başka bişi olmadı :)
-
PoLiZei bunu yazdı:
smf index.template.php dosyasına ekledim yan menünün olduğu tablelerin içine hata verdi. en alta ekledim ?> üstüne forumda yazıları büyüttü başka bişi olmadı :)
-----------------------------Verdiği hatayı yazar mısın
-
Template Parse Error!
It seems something has gone sour on the forum with the template system. This problem should only be temporary, so please come back later and try again. If you continue to see this message, please contact the administrator.
You can also try refreshing this page. -
Hocam bahsettiğin kodu eklerken <?php ve ?> tagları yazıyor musun, eğer yazıyorsan onları kaldırıp dener misin.
-
PoLiZei bunu yazdı:
-----------------------------php kapanış tagının ( ?> ) önüne eklersen hata alırsın
kodları komple ?> bu koddan sonra ekle
2. si fopen fonksiyonun sozler.txt dosyasını açabilmesi için chmod ayarlarını düzenle
3. sü sozler.txt dosyası kodları çalıştırdığın .php dosyası ile aynı dizinde olmalı ( smf de ana dizine at )
4. sü aldığın hata nedir ?
-
hayır yazmıyorum..