Php Kod Kullanımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLiZei
    PoLiZei's avatar
    Erkek

arkadaşlar aşağıda ki kod rastgele sözler kodu.. bunu bir sayfaya yayınlamak için kodumu yapıştırıcaz yoksa includemi yapmamız gerekiyor?

<?php
    # Dosyayı Okumak Icın Ac 
    $dosya fopen("sozler.txt","r"); 

# Dosyanın satır satır $sozlere aktar 
    while($satir fgets($dosya,1024)) 
    $sozler[] = $satir

# Dosyayı kapat 
    fclose($dosya); 

# Dızıden rastgele bır sozu $soz'e aktar 
    $soz $sozler[rand(0,count($sozler)-1)]; 

# Sozu bas 
    echo "<i>".$soz."</i>"
    ?>

Hayat paylasmaktır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sayfanın içinde görünmesini istiyorsan include edebilirsin,kodlar kısa etmesende olur gerçi(ikiside aynı kapıya çıkıyor).alternatif olarak iframe ilede çekebilirsin.

DOM..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arsizkofte
    Arsizkofte's avatar
    Erkek

Ikisi de olur. Tabi dogrudan icin yazdiginda calismasi icin, icine yazdigin dosyanin .php uzantili olmasi gerekiyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLiZei
    PoLiZei's avatar
    Erkek

evet.. forum sistemime yapmayı düşündüm yan menü var forumumda aynı bölüme table kodları arasına koydum ama olmadı altına koysam sanırım bambaşka yerde görünür? nasıl yapmak lazım

Hayat paylasmaktır
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

PoLiZei bunu yazdı:
    -----------------------------

evet.. forum sistemime yapmayı düşündüm yan menü var forumumda aynı bölüme table kodları arasına koydum ama olmadı altına koysam sanırım bambaşka yerde görünür? nasıl yapmak lazım

Eklediğin dosyanın uzantısının .php olması lazım

Forum sistemin nedir ?

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLiZei
    PoLiZei's avatar
    Erkek

smf index.template.php dosyasına ekledim yan menünün olduğu tablelerin içine hata verdi. en alta ekledim ?> üstüne forumda yazıları büyüttü başka bişi olmadı :)

Hayat paylasmaktır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

PoLiZei bunu yazdı:

smf index.template.php dosyasına ekledim yan menünün olduğu tablelerin içine hata verdi. en alta ekledim ?> üstüne forumda yazıları büyüttü başka bişi olmadı :)

Verdiği hatayı yazar mısın

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLiZei
    PoLiZei's avatar
    Erkek

Template Parse Error!

It seems something has gone sour on the forum with the template system. This problem should only be temporary, so please come back later and try again. If you continue to see this message, please contact the administrator.

You can also try refreshing this page.

Hayat paylasmaktır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Hocam bahsettiğin kodu eklerken <?php ve ?> tagları yazıyor musun, eğer yazıyorsan onları kaldırıp dener misin.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

PoLiZei bunu yazdı:

php kapanış tagının ( ?> ) önüne eklersen hata alırsın

kodları komple ?> bu koddan sonra ekle

2. si fopen fonksiyonun sozler.txt dosyasını açabilmesi için chmod ayarlarını düzenle

3. sü sozler.txt dosyası kodları çalıştırdığın .php dosyası ile aynı dizinde olmalı ( smf de ana dizine at  )

4. sü aldığın hata nedir ?

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLiZei
    PoLiZei's avatar
    Erkek

hayır yazmıyorum.. 

adsiz.png

Hayat paylasmaktır
Toplam Hit: 2457 Toplam Mesaj: 23