Php Konusunda Bir Soru
-
disaridan cagirdigim bir xxxxxx.php dosyasi var
anasayfaya ekleyerek cagiriyorum ve bilgiler geliyor.
bu cagirdigim xxxxxx.php dosyasindaki yazilari nasil degistirebilirim.
amacim
veya baska bir komut kullanarak ingilizce yazilari Turkce ye cevirmek istiyorum.str_replace
-
eregi_replace ile yapabilirsin.
-
yok eregi_replace elinde veri olarak olup php içinde bir değişkene yükleyebileceğin değerler için kullanılabilir .
hocam şimdi şöyle bir yöntem düşündüm ama denemedim daha önce, file_get_content() ile ya da kullandığın programlama dilinde onun muadili olan komut ile harici dosyadan aldığın veriyi txt olarak bir değişkene yüklersin daha sonra bu değişkenin değeri üzerinde eregi_replace ya da replace için o alanda ne kullanılıyorsa onu uygularsın
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------
yok eregi_replace elinde veri olarak olup php içinde bir değişkene yükleyebileceğin değerler için kullanılabilir .
hocam şimdi şöyle bir yöntem düşündüm ama denemedim daha önce, file_get_content() ile ya da kullandığın programlama dilinde onun muadili olan komut ile harici dosyadan aldığın veriyi txt olarak bir değişkene yüklersin daha sonra bu değişkenin değeri üzerinde eregi_replace ya da replace için o alanda ne kullanılıyorsa onu uygularsın
-----------------------------file_get_contentle çekersen sayfalar bütün olarak çalışmaz çekiceğin sayfa ayrı çalışır
edit: ben cosmic kimin login olduğuna bakmadan yazdım arkadaşın laptoptayım
-
soyle ki,
index.php nin icinde < span class = " style1 " >Powered by < a href = " www.deneme.com / test.php " > veriler < / a > < / s p a n > < / p >
seklinde komut satiri var
bu sayfayi ana sayfaya birtakim bilgiler getiriyor
ama bu bilgiler ingilizce
bu kelimeleri Turkce ye cevirmek istiyorum
-
ob_start();
include('dosyan.php');
$dosyan= ob_get_contents();
ob_end_clean();$dosyan = str_replace("","", $dosyan);
echo $dosyan;
ilk önce bir değişkene aktar hocam bu şekilde sonra işini yap, sonra da yazdır.
-
<?
ob_start();
include 'dene.php';
$page = ob_get_contents();
ob_end_clean();
echo str_replace( "asddsa", 'deneme', $page );
?>
-
Buremba bunu yazdı:
ob_start();
include('dosyan.php');
echo $dosyan;
-----------------------------yürü git lan :D
-
Cosmic bunu yazdı:
Buremba bunu yazdı:
ob_start();
include('dosyan.php');
echo $dosyan;
-----------------------------haha. benden görüp yazdın hocam yeme beni :P şaka bir yana php'de idare ediyoruz ama jquery işini hala beceremedik. önerebileceğin javascript, jquery e-kitap filan var mıdır hocam, lanet şeyin adam akıllı debug'ı bile yok, firebug gene bir nebze idare ediyor o da olmasa ne yapardık bilmiyorum valla.
-
Buremba bunu yazdı:
Cosmic bunu yazdı:
Buremba bunu yazdı:
ob_start();
include('dosyan.php');
echo $dosyan;
-----------------------------haha. benden görüp yazdın hocam yeme beni :P şaka bir yana php'de idare ediyoruz ama jquery işini hala beceremedik. önerebileceğin javascript, jquery e-kitap filan var mıdır hocam, lanet şeyin adam akıllı debug'ı bile yok, firebug gene bir nebze idare ediyor o da olmasa ne yapardık bilmiyorum valla.
-----------------------------o sorununu anlıyamadım ben akşam pm at bi canlı canlı bakalım :D
-
soyle ki,
index.php nin icinde < span class = " style1 " >Powered by < a href = " www.deneme.com / test.php " > veriler < / a > < / s p a n > < / p >
seklinde komut satiri var
bu sayfayi ana sayfaya birtakim bilgiler getiriyor
ama bu bilgiler ingilizce
bu kelimeleri Turkce ye cevirmek istiyorum
-