folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php Metin Boyutuna Göre Aşağı Satıra İnme



Php Metin Boyutuna Göre Aşağı Satıra İnme

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek

    Mürüdler daha önceden php de blok tasarlamıştım.Yarında İş görüşmem var ve yaptığım çalışmaları görmek istiyorlar .Bende bu bloğu bitiriyim onuda gösteriyim dedim.Sorunum Blogtaki yazıları veritabanına yazıyorum ve bu yazıları blog sayfamın anasayfasında while döngiüyle döndürerek çekiyorum.Ama çektigim yazı örnegin 500 sözcükten uzun sa yanyana yazıyor ve divden taşıp cıkıyor.Strlen komutuyla veritabından yazıyı cekip sözcükleri saydırdım sözcük sayısı 50 den büyükse alt satıra gec nasıl dicem takıldım kaldım.Acil Yadım edin sabaha bitirmem lazım.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mayıs/2011
    Erkek

    hocam css de divin özellikleriden yapılıyordu dur bakıp söyliyeyim

    hocam baktım şimdide sirek öyle bişi yokmuş ama div'e width:775px; gibi sabit bir değer verirsen o divde çok uzun bişi yazıyorsa en uygun boşluktan alt satıra geçirecektir. (ustalar yanlışım varsa düzeltsin)

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek

    ucenmi bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam css de divin özellikleriden yapılıyordu dur bakıp söyliyeyim

    hocam baktım şimdide sirek öyle bişi yokmuş ama div'e width:775px; gibi sabit bir değer verirsen o divde çok uzun bişi yazıyorsa en uygun boşluktan alt satıra geçirecektir. (ustalar yanlışım varsa düzeltsin)


    -----------------------------

    Hocam normal durumda evet ama veritabanında cekince aşağı inmiyor.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mayıs/2011
    Erkek

    musa-90 bunu yazdı:
    -----------------------------

    ucenmi bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam css de divin özellikleriden yapılıyordu dur bakıp söyliyeyim

    hocam baktım şimdide sirek öyle bişi yokmuş ama div'e width:775px; gibi sabit bir değer verirsen o divde çok uzun bişi yazıyorsa en uygun boşluktan alt satıra geçirecektir. (ustalar yanlışım varsa düzeltsin)


    -----------------------------

    Hocam normal durumda evet ama veritabanında cekince aşağı inmiyor.


    -----------------------------

    onu denememiştim bak dur başka bi proje daha var orda nasıl halletmişim bakayım :D

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek

    Acaba diyorum ki veritabnındaki yazıyı cekip bir degişkene attıktan sonra bu yazının uzunlugunu bulduktan sonra atıyorum 50 sözcükten sonra update komutuyla attıgımız yazıyı degişkenden cekip veritabanındaki yazıya 50 sözcükten sonra br komutu mu eklesem.Biraz karışık oldu ama....Bu zor yolu gibi görünüyor.Daha kolya yolu yokmu.....

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mayıs/2011
    Erkek

    musa-90 bunu yazdı:
    -----------------------------

    Acaba diyorum ki veritabnındaki yazıyı cekip bir degişkene attıktan sonra bu yazının uzunlugunu bulduktan sonra atıyorum 50 sözcükten sonra update komutuyla attıgımız yazıyı degişkenden cekip veritabanındaki yazıya 50 sözcükten sonra br komutu mu eklesem.Biraz karışık oldu ama....Bu zor yolu gibi görünüyor.Daha kolya yolu yokmu.....


    -----------------------------

    dediğin yol çalışırda boşuna işlem yapmak olur elbet daha kısa bi yolu vardır

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    taşan div'e overflow ayarı çekiceksin hocam

    http://www.w3schools.com/cssref/pr_pos_overflow.asp

    türkçesi : http://www.tasarimerkezi.com/css-ve-html/css-overflow-kullanimi-16411/

     edit:

    sabahtan beri sitemin kodlarıyla uğraşıyorum uykumda geldi...Sorun 50 sözcükten sorna yan yana sıralanması mı ?

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mayıs/2011
    Erkek

    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

    taşan div'e overflow ayarı çekiceksin hocam

    http://www.w3schools.com/cssref/pr_pos_overflow.asp

    türkçesi : http://www.tasarimerkezi.com/css-ve-html/css-overflow-kullanimi-16411/

     edit:

    sabahtan beri sitemin kodlarıyla uğraşıyorum uykumda geldi...Sorun 50 sözcükten sorna yan yana sıralanması mı ?


    -----------------------------

    overflow:auto; iş görür heralde .

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek

    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    sabahtan beri sitemin kodlarıyla uğraşıyorum uykumda geldi...Sorun 50 sözcükten sorna yan yana sıralanması mı ?


    -----------------------------

    Hocam gelen veriler yan yana sıranıyor zaten ben bu verileri divden taşmayacak şekilde aşağı dogru sırlayacagım.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek

    ucenmi bunu yazdı:
    -----------------------------

    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

    taşan div'e overflow ayarı çekiceksin hocam

    http://www.w3schools.com/cssref/pr_pos_overflow.asp

    türkçesi : http://www.tasarimerkezi.com/css-ve-html/css-overflow-kullanimi-16411/

     edit:

    sabahtan beri sitemin kodlarıyla uğraşıyorum uykumda geldi...Sorun 50 sözcükten sorna yan yana sıralanması mı ?


    -----------------------------

    overflow:auto; iş görür heralde .


    -----------------------------

    İşimi görüyor görmesinede saga sola kaydırma cıkıyor... Çok cirkin bir görüntü oluşturuyor.Başka cözümlere bakıyorum:Yinede Sağolun....

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    musa-90 bunu yazdı:
    -----------------------------

    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    sabahtan beri sitemin kodlarıyla uğraşıyorum uykumda geldi...Sorun 50 sözcükten sorna yan yana sıralanması mı ?


    -----------------------------

    Hocam gelen veriler yan yana sıranıyor zaten ben bu verileri divden taşmayacak şekilde aşağı dogru sırlayacagım.


    -----------------------------

    div tam nerde nedir bilemeyeceğim için şunun işe yarayacağını düşünüyorum ;

    position:relative;
    display:block;
    overflow:scroll;

    bunları ekle (css ye yada div e <div style="position:relative;display:block;overflow:scroll;"> şeklinde) sorunu çözer.

Toplam Hit: 1157 Toplam Mesaj: 14