PHP Mi Yoksa ASP.NET Mi?
-
Kendi dilini oluştur.
mesela Hand.NEt :D
-
PHP FTW !
-
alternatif olarak python
(biri bana bari pm ile django anlatımı yapsın konusunu açan yok)
esneklik kaynak zart zurt (yani geliştirici dostu) olarak PHP
iş bulma konusunda genelde ASP ve ASP.NET (firmalar kıllığına yabıo hissediorum)
-
tabiki php. en kolay,anlaşılabilir ve geniş döküman olarak başka ne varki?
-
ben asp.net diyorum, çünkü geliştiriciler için büyük kolaylıklar sağlıyor. dile baglı degil, yani hangi dili biliyorsanız o dili kullanabilirsiniz. mesela asp.net den visual basic ile ilgilendiyseniz vb yi kullanabilirsiniz.
ayrıca eger azda olsa ingilizceniz varsa msdn gibi geniş bir kaynaktan yararlanabiliyorsunuz. -
asp neti çok iyi kullanıyorsan o güzel
php yi çok iyi kullanıyorsan o güzel
asp mi php mi bi dünya konu açıldı sanırım bu 2 sene içince 6-7 oldu :)
-
Realist bunu yazdı:
-----------------------------
Yaşaşın PHP Yaşaşın Opensource
-----------------------------Aynen hoca :)
-
Bizim üniye pardus geliştiricileri gelmiş seminerde php bitti artık devir .net, asp.net devri diyordu. Bilemiyorum yani :))
-
bu arada acan sen imzayı baya uzatmışsın :P
şu asple asp.netin farkı nedir ?
-
FireX bunu yazdı:
-----------------------------
Bizim üniye pardus geliştiricileri gelmiş seminerde php bitti artık devir .net, asp.net devri diyordu. Bilemiyorum yani :))
-----------------------------hocam 2 denyo çıktı die asp.net iyidir denemez.
hani adamların bilgisine saygım vardır ama vizyon belirlemek farklı bir olaydır.
Piyasada .net bilen adamada gerek vardır php bilenede.
netcraft istatislikleri bugün apache gösteriyorsa en yaygın webserveri;ve ben passport.net tte dolaşırken anası ağlıyorsa framework'un çakıyorsa bana erör sayfasını.
Kusura bakmayın ama asp.net php yi siker demesin kimse.Güçlü bir dil çok fazla + sı var.fakat,hotmail.com'un bile eror vermesi yeterince trajıkomiktir bu dilin gücü adına...Koyu microsoftcu birisi olarak kabul edebilirimki,microsoft dünyanın gelmiş geçmiş en sikici bilgisayar devidir.
yanlız php5 ile asp.net 'in eline verilmiş durumdadır.pardusun geliştirici abileri çıkıpta .net sikicidir,php bitti demeleri,programlama dünyasına bakışlarını gösterir.
bu c++ kodlaması çok zor ben aynı işi c# ilede yapıyorum o yüzden c# daha iyidir,c++ ı siker demek kadar komiktir.
parduscu abilerin demesi ile olacak olsaydı;
bakınız
bir çok sikici linux dağılımının sitesi phpdir.
parducu programcıların,abilerinin sitesine bakıp feyz almalarını tavsiye ederim...
Apache'nin fazla olması tabiki;php yi üstün kılmaz kaldıki apache de asp.net çalıştırmak mümkün.Ama grafikler(arıyorum onuda koyucam)windowsa göre büyük bir performans düşüşü gösteriyor asp.net run apache sistemlerde.