Php Sesli Ve Sessiz Harf Ayırma Sorunu
-
Merhaba arkadaşlar 7 aydır bilgisayarın hayal oldugu bir yerdeyim :) akıllı telefonla birseyler yapmaya calisiyorum. dun bi konu gordum biri sinavda c ile sesli sessiz ayirim yapan program hakkinda bilgi istemis php ile yapayim dedim. kod asagida ama ilk harf disinda almiyor sıkıntısı ne acaba? [code] ?php $yazi = $_GET["yaz"]; function sesliMi($m) { strtolower($m); if(($m=="a") || ($m == "e") || ($m == "i") || ($m =="o") || ($m == "u") || ($m=="ı") || ($m == "ü") || ($m =="ö") ) return true; } function parcalaBehcet($ramo) { $_sesli=""; $_sessiz=""; for($i=0;$i<=count$ramo;$i++ ifsesliMi$ramo$i $_sesli .=$ramo$i; else $_sessiz .=$ramo$i; return $_sesli." ve ".$_sessiz; parcalaBehcet$yazi; ?> [/code]
-
hani kod :D
-
alla alla duzenle dedigimde cikiyor gonderince cikmiyor php taglarini sileyim
-
mobilden yazdığın için sanırım kod çıkmamış hocam
-
bi arkadasim bunu duzgun bir syntax ile yazabilir mi? simdiden tesekkurler :)
-
hacı sen amacı söyle ben sana direk kodu yazayım :D sesli harfleri replace mi etmeye çalışıyon nabuyon
-
amacim birine bisey yaptirmak degil sokoban, sesli ve sessiz harfleri ayirmak, kendimce kod yazdim ama yemedi nedenini soruyorum bilen arkadaslara pc yok telefonda yapiyorum. bit web server ile :)
-
<? $sesli_harfler=array("a","e","ı","i","o","ö","u","ü"); $string_degerim="Deneme string değeri"; for($a=0;$a<=strlen($string_degerim);$a++){ $aktif_harf=substr($string_degerim,$a,1); $sesli=false; foreach($sesli_harfler as $sesli_harf){ if($aktif_harf==$sesli_harf){ $sesli=true; break; } } if($sesli){ /* sesli ise yapacakların */ }else{ /*sessiz ise yapacakların*/ } } ?>
-
anladim sokoban sagol ama benim koddaki hatayı merak ettim :) akıl orda kaldı
-
parcalaBehce içerisinde döngüyle dönerken if kısmında direk return ediyorsun. Oradaki return ifadesi daha döngünün başındayken hem döngüyü bitiriyor hem de fonksiyondan çıkmaya sebeb oluyor.
return yerine continue ile sıradaki harf e geçebilirsin.
-
Dizilerdeki elemanların tekil olmasını istersen her iki diziyide (sesliler ve sessizle) array_unique'den geçirebilirsin.
$sesliHarfler = array('a','e','ı','i','o','ö','u','ü'); $sessizHarfler = array('b', 'c', 'ç', 'd', 'f', 'g', 'ğ', 'h', 'j', 'k', 'l', 'm', 'n', 'p', 'r', 's', 'ş', 't', 'v', 'y', 'z'); $kelime = 'tahribat dupi'; preg_match_all('/'.implode('|',$sesliHarfler).'/i',$kelime,$sesliler); preg_match_all('/'.implode('|',$sessizHarfler).'/i',$kelime,$sessizler); var_dump($sesliler); var_dump($sessizler);
Austen tarafından 14/Nis/13 12:56 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2546 Toplam Mesaj: 14