Php Session Problemi
-
kendime site yazıyorum. çoğu şey hazır. (forum, haber...) bide anket olsun istedim sitemde. anket yazmaya başladım. oy göndermeyi yaptım. oylara göre sonuçları gösterecektimki sitem sapıtmaya başladı. oy gönderenler için sonuçları, göndermeyenler için oy gönderme menüsünü göstermesi için uğraşıyordum. fakat giriş yapıyorum. oy gönderdiğimde veya başka bi sayfaya tıkladığımda o giriş yaptığım bilgiler kayboluyor veya tutmuyor artık herneyse "giriş yapınız" diye hata alıyorum. bu hatayı almam normal. çünkü sitemde birçok yerde üyeliği mecbur tuttum. şimdiye kadar en ufak bi sıkıntım yoktu. ama şimdi niye böyle oldu anlamadım. yeni üyelik açıyorum onda da aynı problemi yapıyor. benim hissime göre database afallamaya başladı.
sizce nedir bu problemin çözümü? niye
-
şimdi senin geliştirdiğin kodlarda nasıl bir üyelik uyguladın bilgileri nasıl taşıtıyorsun cookielerlemi sessionlarlamı yada nasıl burası çok önemli anladığım kadarı ile bazı noktaları karıştırdın haliylede hata alıyorsun neyse sen buraya nasıl bir sistematik izlediğini yazarsan ona göre cevap yazarız
-
hoca ben sorunumu hallettimde yinede açıklayım.
cookie olayına hiç girmedim. sadece sessionla hallettim şimdilik.
sorunda 2 tane = (eşittir) kullanacağım yerde 1 tane kullanmışım.
-
Sitende kullandığın hata verilen code ları burda yazarsan yardımcı olabilirim arkadaş.
-
byhacking bunu yazdı:
-----------------------------
Sitende kullandığın hata verilen code ları burda yazarsan yardımcı olabilirim arkadaş.
hocam ilgin için teşekkür ederim. o sorunumu hallettim. şuan başka bişeyle uğraşıyorum. onu sorayım.ben haberlerde son 5 kayıtın listelenmesini istiyorum. bana limit'le alakalı şeyler söylemeyin. limit'le yapamadım.
olmamasının nedeni de şu: mesela ilk kayıtın id'si 4, sonraki 5, sonraki 6, sonraki 7, sonraki 8 sonraki 9.
böyle olduğu zaman sorun yok. ama ben id'si 7 olanı sildiğimde ortalık karışıyor. limit'i bu yüzden yapamamıştım.
başka bi çözüm önerisi olursa çok sevinirim
edit: ilk mesajını bana yazmışsın. ayrıca teşekkür ederim :)
-
Hoca limite niye bu kadar kinlisin anlamadım sanırım sen bi yanlışlık yapıyon :)
Select * from haberler order by ID DESC Limit 0,5 (ID yerine kendi sütun adını yazmayı unutma)
Bu SQL kodu istediğin işlemi yapması lazım, kodun anlamı: en büyük idden başla küçüğe doğru 5 kayıt listele.
-
tarih le ilgili bi column varsa mesela
sql sorgunu
SELECT * from news ORDER BY tarih DESC LIMIT 5
bu şekilde olabilir ama yine limit var :S
//edit spy-cx5 benden önce yazmış :d
-
SELECT * From tablo order by id desc limit 0,5
buşekilde dene sanırım bir sorunun kalmayacaktır.
-
62 ajan1111 g 11.01.2008 fghfghgf 1
61 ajan1111 f 11.01.2008 fghfghgf 1
60 ajan1111 e 11.01.2008 dfhggfhhgjhg 1
58 ajan1111 c 11.01.2008 dfgfhfg 1
57 ajan1111 b 11.01.2008 dfhgbdhgf 1
56 ajan1111 a 11.01.2008 dfgffd 1 işte böyle bi karışıklık oluyor db'de. dikkat ederseniz 59. kayıtı sildim. böyle oldu. silmeden önce 56,57,58,59,60,61,62 olarak listeliydi. bu liste db'min en üstten ilk 5 kayıtı. bundan sonra kayıt yaptığım zaman id 63,64,65 diye gidiyo.
yalnız şunuda farkettim. her zaman yapmıyor. sonucuma gelince:
$sorgu1 = mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM haber where onay=1 ");
$yaz1 = mysql_result($sorgu1, 0);
$ok = $yaz1-5;$sorgu=mysql_query("select * from haber where onay=1 limit $ok , 5");
gibi bi kod yazdım. şimdilik çalışıyor. inşallah bunda da sorun çıkarmaz.
-
SPY-CX5 bunu yazdı:
-----------------------------Hoca limite niye bu kadar kinlisin anlamadım sanırım sen bi yanlışlık yapıyon :)
Select * from haberler order by ID DESC Limit 0,5 (ID yerine kendi sütun adını yazmayı unutma)
Bu SQL kodu istediğin işlemi yapması lazım, kodun anlamı: en büyük idden başla küçüğe doğru 5 kayıt listele.
hoca işte aradan bi kayıt silince sapıtıyo. o yüzden limiti yapamıyorum :) -
arkadaşım sen en iyisi bize kullandığın code yazsanda biz sana öyle cevap versek hani kör ebe gibi birşey oluyor bu ben buzamana kadar yazdığım okadar site var birisinde limit e kinlenmedim yahu:D