PHP Session Sorunu ?
-
İyi günler sevgili php sever hocalar.Bir hata/sorun ile daha kaşınızdayım..Başlayayım:
yaptığım forum scripti forum.bilisimworld.net ..
Ben bu scripti localhostta yazdım..Oturum açma işlemlerini falan yaptım.Doğru çalıştığına eminim.Fakat hosta atınca
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/world/public_html/forum/index.php:5) in /home/world/public_html/forum/index.php on line 39
şeklinde bir hata veriyor.Sebebini çözemedim.Daha önceden buna benzer bir cookie sorunu sormuştum.o da local de çalışıp hostta çalışmamıştı.Nedeni nedir bunun?
Acaba hostta ki function.session-start adlı php fonksiyonundan mı kaynaklanıyor.Nasıl düzeltebilirim?Eğer öyle değilse phpmyadmin sürüm farklılıklarından mı?Nedir bu ya?
-
bu arada localhostta oturum açabiliyorum fakat hostta oturum açamıyorum.Sizde kayıt olup deneyebilirsiniz bu işlemi.. Eğer oturum açabilirseniz bir konuya girdiğinizde cevapla butonu gözükecektir.
-
39. satırda bir sorun olabilirmi :)
Edit: Hata güzel yerde çıkmış.
-
php.ini function.session-start fonksiyonun kapatılmış olmasından kaynaklanıyor olabilir php.info suna bakman gerekiyor
-
session_start indexte ilk satırda olsun include gelen dosyalar varsa onlardan çıkart
-
EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------
php.ini function.session-start fonksiyonun kapatılmış olmasından kaynaklanıyor olabilir php.info suna bakman gerekiyor
-----------------------------nasıl bakabilirim hocam..
-
cosmic bunu yazdı:
session_start indexte ilk satırda olsun include gelen dosyalar varsa onlardan çıkart
-----------------------------bununla alakalı olduğunu sanmıyorum hocam.Çünkü bu hataların hiçbiri localde gözükmüyor ve kodların hepsi tıkır tıkır çalışıyor.
-
ndmylmz bunu yazdı:
EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------nasıl bakabilirim hocam..
-----------------------------not defteri içine;
<?php
phpinfo();
?>yazıp ismini info.php olarak değiştirip ftp'ne at.
domain.com/info.php
php bilgisi çıkar.
-
ndmylmz bunu yazdı:
cosmic bunu yazdı:
-----------------------------bununla alakalı olduğunu sanmıyorum hocam.Çünkü bu hataların hiçbiri localde gözükmüyor ve kodların hepsi tıkır tıkır çalışıyor.
-----------------------------oda ayarla ilgili bişi ama bak hata ya bakarsan 5 satırda gönderilmiş 39 da bi daha gönderiliyo diyo
-
hocam php.info suna baktım sanırım o fonksiyon kapalı.Ben bununaıl açacam şimdi.
-
Hata veren sayfayı upload edersen daha rahat inceleriz. Hata veren dosyanın en başına
ob_start(); ekleyip denermisin.