Php Web Api Yazımı (Android İle Alakalı) Yardım
-
Hocalarım MySql Tabloya veri ekleyip veri silme veri okuma gibi işlemleri yapmak için bi servis yazacağım WCF de falan bilgim var fakat Php konusunda 0'ım.
Bunu öğrenmem lazım. Sadece Ekle Güncelle Sil işlemi yapacağım. Bunu öğrenmem gerekiyor nasıl öğrenebilirim ?
Ekstra soru :
Android de - WebApi olmadan. MySql VT ye Veri Ekleyip silebilir miyim ? Yani direk doğrudan bağlantı . C# gibi falan. yer mi öyle ?
-
Uygulama uzerinden dogrudan veritabanina erisilmez dogrudan guvenlik zafiyetidir. Yapamayacagindan degil elbetteki yapabilirsin ama yapmamalisin. O yuzden kucuk php servisler yazilabilir. Aradaki iletisim icin ister xml ister json ister restful apilerden kullan. Acikcasi kucuk projede ne kullandiginin cokta bir onemi yok http protokolu uzerinde calisacagin icin paket ulastimi ulasmadimi derdin olmayacak. Onemli olan uzun islemler yaptirip webserveri timeouta dusurmemek. Php ile islem yaparken boyle bir zaafiyetin ortaya cikabilir ama yapacagin islem 30 saniye suruyorsa zaten hatali kurgulanmistir
-
Hocam eyvallah güzel de
Zaten bunun WCF Servisi bende mevcut. Token Login vs vs işlemleri var o yüzden web api şart . Login işlemi için apiler de farz-ül vahşet. Dediğiniz gibi http protokolü üzerinden direk çatır çatır myadmin den veri çekiliyor ama adamlar da çatır çatır dinleyebiliyor seni.
O yüzden Sorumu değiştiriyorum.. Öğrenmek için güzel kaynak var mı elinizde ? Birde Ben WCF veya XML .Net WebService ile MySql bağlantı yapabilir miyim yaptım diyelim hızı vs vs güvenlik açıkları olur mu ?
Şuan uğraştığım şey sadece kendimi geliştirmek :D Bazı arkadaşlar var adli bilişim okuyan ben yapıyorum onlar ağızıma sıçmaya çalışıyor. bu sayede hem onlar öğreniyor hemde ben . o yüzden güvenlik dir hız dır açıktır vs vs TEMİZ Kod lazım :(
EDİT : Saçma bi kelime kullanmışım
MhmdAlmz tarafından 05/May/16 22:08 tarihinde düzenlenmiştir -
bu gün öyle bakınırken gördüm çok hoşuma gitti. php de web api için kullanılabilecek ufacık bir framework. http://flightphp.com
-
Cosmic bunu yazdı
bu gün öyle bakınırken gördüm çok hoşuma gitti. php de web api için kullanılabilecek ufacık bir framework. http://flightphp.com
Bi gezeyim şurda bakalım ben kapabilecek miyim
-
hic bir seyi direk baglama hocam.. yani db ye direk erisime servis harici bir yerden verme hatta katmanli mimariyle olustur her seyi..
dinliyor demissin kim dinleyebiliyor :) oncelikle bir ssl sertifikasi alirsan o yolu kapatirsin, kimse dinleyemez.. onun haricinde point to point encryption da yapabilirsin..
-
Point to point ilk defa duyuyorum vallaha dediğini bi araştırayım abim.
Zaten Acces Token yaptığım için direk erişim yaparsam login işlemi diye bi cacık kalmaz :D
Abi sen bilirsin C# da MySql bağlantısının zararları nelerdir ?
Araştırmalarıma göre edindiğim bilgiler
Sadece HIZ farkı varmış sanırım başka birşey görmedim . WCF 'e MySql Bağlantı yapsam bi sorun olur mu ?
-
ne gibi sorun hocam? neden sorun olsun ayrica.. suan yaptigimiz bir projede mysql kullaniyoruz ve aynen wcf den veri cekiyor
-
Saolasın abim . Anlaştığım şirket MySql kullandığı için bende Microsoft özürlüsü olduğum için Php bilgim yok Çözmek için çabalıyorum da . Adamlara Ek masraf çıktı gitsinler Windows server alsınlar umrumda değil :D
Teşekkürler bilgi dolu adam. Sende olmasan aç kalıcaz :D Hayırlı akşamlar
Birde dediğin gibi Kavramları iyice öğrenmeye çalışıyorum arada hata yaparsam düzelt beni :/ Ilerde @unbalanced'in öğrencisi bile böyle yapıyor demesinler :D:D
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Zaten Acces Token yaptığım için direk erişim yaparsam login işlemi diye bi cacık kalmaz :D
Sadece HIZ farkı varmış sanırım başka birşey görmedim . WCF 'e MySql Bağlantı yapsam bi sorun olur mu ?
Uygulamanı ele geçiren biri decompile edip mysql bilgilerini alabilir.
mysql bilgilerini alan kişide Artık ALLAH ne verdiyse :)
-
DuPi bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
Uygulamanı ele geçiren biri decompile edip mysql bilgilerini alabilir.
mysql bilgilerini alan kişide Artık ALLAH ne verdiyse :)
Hocam MySQL bilgileri Web Api olarak girilecek Java da yazmayacağım ki :/