folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Php Web Api Yazımı (Android İle Alakalı) Yardım

Php Web Api Yazımı (Android İle Alakalı) Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocalarım MySql Tabloya veri ekleyip veri silme veri okuma gibi işlemleri yapmak için bi servis yazacağım WCF de falan bilgim var fakat Php konusunda 0'ım.

Bunu öğrenmem lazım. Sadece Ekle Güncelle Sil işlemi yapacağım. Bunu öğrenmem gerekiyor nasıl öğrenebilirim ?

Ekstra soru :

Android de - WebApi olmadan. MySql VT ye Veri Ekleyip silebilir miyim ? Yani direk doğrudan bağlantı . C# gibi falan. yer mi öyle ?

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S2kucuk
    S2kucuk's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Uygulama uzerinden dogrudan veritabanina erisilmez dogrudan guvenlik zafiyetidir. Yapamayacagindan degil elbetteki yapabilirsin ama yapmamalisin. O yuzden kucuk php servisler yazilabilir. Aradaki iletisim icin ister xml ister json ister restful apilerden kullan. Acikcasi kucuk projede ne kullandiginin cokta bir onemi yok http protokolu uzerinde calisacagin icin paket ulastimi ulasmadimi derdin olmayacak. Onemli olan uzun islemler yaptirip webserveri timeouta dusurmemek. Php ile islem yaparken boyle bir zaafiyetin ortaya cikabilir ama yapacagin islem 30 saniye suruyorsa zaten hatali kurgulanmistir

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam eyvallah güzel de 

Zaten bunun WCF Servisi bende mevcut. Token Login vs vs işlemleri var o yüzden web api şart . Login işlemi için apiler de farz-ül vahşet. Dediğiniz gibi http protokolü üzerinden direk çatır çatır myadmin den veri çekiliyor ama adamlar da çatır çatır dinleyebiliyor seni.

O yüzden Sorumu değiştiriyorum.. Öğrenmek için güzel kaynak var mı elinizde ? Birde Ben WCF veya XML .Net WebService ile MySql bağlantı yapabilir miyim yaptım diyelim hızı vs vs güvenlik açıkları olur mu ?

Şuan uğraştığım şey sadece kendimi geliştirmek :D Bazı arkadaşlar var adli bilişim okuyan ben yapıyorum onlar ağızıma sıçmaya çalışıyor. bu sayede hem onlar öğreniyor hemde ben . o yüzden güvenlik dir hız dır açıktır vs vs TEMİZ Kod lazım :( 

EDİT : Saçma bi kelime kullanmışım

MhmdAlmz tarafından 05/May/16 22:08 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

bu gün öyle bakınırken gördüm çok hoşuma gitti. php de web api için kullanılabilecek ufacık bir framework. http://flightphp.com 

Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı

bu gün öyle bakınırken gördüm çok hoşuma gitti. php de web api için kullanılabilecek ufacık bir framework. http://flightphp.com 

Bi gezeyim şurda bakalım ben kapabilecek miyim

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hic bir seyi direk baglama hocam.. yani db ye direk erisime servis harici bir yerden verme hatta katmanli mimariyle olustur her seyi.. 

dinliyor demissin kim dinleyebiliyor :) oncelikle bir ssl sertifikasi alirsan o yolu kapatirsin, kimse dinleyemez.. onun haricinde point to point encryption da yapabilirsin..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Point to point ilk defa duyuyorum vallaha dediğini bi araştırayım abim. 

Zaten Acces Token yaptığım için direk erişim yaparsam login işlemi diye bi cacık kalmaz :D 

Abi sen bilirsin C# da MySql bağlantısının zararları nelerdir ? 

Araştırmalarıma göre edindiğim bilgiler

Sadece HIZ farkı varmış sanırım başka birşey görmedim . WCF 'e MySql Bağlantı yapsam bi sorun olur mu ? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ne gibi sorun hocam? neden sorun olsun ayrica.. suan yaptigimiz bir projede mysql kullaniyoruz ve aynen wcf den veri cekiyor

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Saolasın abim . Anlaştığım şirket MySql kullandığı için bende  Microsoft özürlüsü olduğum için Php bilgim yok Çözmek için çabalıyorum da . Adamlara Ek masraf çıktı gitsinler Windows server alsınlar umrumda değil :D 

Teşekkürler bilgi dolu adam. Sende olmasan aç kalıcaz :D Hayırlı akşamlar 

Birde dediğin gibi Kavramları iyice öğrenmeye çalışıyorum arada hata yaparsam düzelt beni :/ Ilerde @unbalanced'in öğrencisi bile böyle yapıyor demesinler :D:D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Zaten Acces Token yaptığım için direk erişim yaparsam login işlemi diye bi cacık kalmaz :D 

Sadece HIZ farkı varmış sanırım başka birşey görmedim . WCF 'e MySql Bağlantı yapsam bi sorun olur mu ? 

Uygulamanı ele geçiren biri decompile edip mysql bilgilerini alabilir. 

mysql bilgilerini alan kişide Artık ALLAH ne verdiyse :) 

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    DuPi bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Uygulamanı ele geçiren biri decompile edip mysql bilgilerini alabilir. 

mysql bilgilerini alan kişide Artık ALLAH ne verdiyse :) 

Hocam MySQL bilgileri Web Api olarak girilecek Java da yazmayacağım ki :/ 

Toplam Hit: 1610 Toplam Mesaj: 17
android phpservice