Phpbb 'Ye Geçmeli Miyim ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MikRoBiT
    MikRoBiT's avatar
    Erkek

120 Mesajda yeni bir smf forumum var. Genel olarak sitenin ihtiyaçlarını karşılayamaması , basitliği ve getirdiği kısıtlamalar nedeniyle smf'den başka bir scripte geçmeyi düşünüyorum. Paralı scriptlere geçmeyi düşünmüyorum. Şu an elimde para yok ve lisans sorunları çıkıyor. Bu nedenle beleş scriptlere bakıyorum. MyBB gibi karışım scriptleri istemiyorum. Onun için gözüme phpbb güzel geldi. Smf , phpbb gibi geçmişi olan bi script arıyorum.

Önerileriniz nelerdir ? Smfde kalmalımıyım yoksa zaman kaybetmeden phpBB'ye geçmelimiyim.

Not: Forum bilgisayar ve programlama ağırlıklı olacağı için profosyonel bir script lazım.Kullanma konusunda sorun yaşamam..

Ban servis - Instagram Facebook WhatsApp Snapchat
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

haha hani smf iyidi? hani vbulletinden sonra o geliyodu :D

mybb ye geçeceksin sen :D

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

phpBB iyidir.Web hayatına atıldığımdan beri değişmeyen tercihimdir.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MikRoBiT
    MikRoBiT's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:
    -----------------------------

haha hani smf iyidi? hani vbulletinden sonra o geliyodu :D

mybb ye geçeceksin sen :D

vBulletin sıradanların işi. Ibp de paralı lisansıyla uğraşamam. MyBB'yede gıcığım var. İsterse dünyanın 1 numarası olsun sana inat kurmam :D

@Casteal

PhpBB de son konuları gösterme gibi güzel zımbırtılar varmı ? Modifikasyonları temaları fazla varmıdır. Tasarım çok önemlidir benim için.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

phpbb ile her seyi yaparsın ama mod yüklemek tema sorunları bezdiriyor adamı.Üstelik epey süredirde ciddi support sıkıntısı var.Geliştirmede yavasladı baya.

Benim anlamadıgım 120 mesajlık bir forumun var ilerisini düsünüyorsun. Smf neyi karşılamadı meraktan soruyorum sadece.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MikRoBiT
    MikRoBiT's avatar
    Erkek

Aslında çoğu sorunum tasarımla ilgili ve modifikasyonlarla düzeltilemeyecek şeyler. Smfyi diğer forum scriptleriyle karşılaştırdığımda çok yetersiz kalıyor.

Bunun yanında mod kurmak ayrı bi hadise. Sonra benim sitenin en büyük sorunlarından olan utf-8 problemi var. Birde tarayıcı sorunu var. Hadi bunlar kodlamayla giderilecek şeyler. Ama smf genelinde çok uğraştırıyor. Ayrıca portalla entegreden doğan bazı küçük problemlerimde var..

...

Şuda var: Forumun kullanıcıyı güvende hissettirmesi lazım. Ağır bir script lazım. Smf yi düşünürsek hiçte uygun değil :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

IPB yi yıllarca kullandım lisans olayına takmıyorlar vb gibi değiller güzel scripttir en son 3.1 serisi ile kararlı ve hoş bi sürüm yakaladı.

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MikRoBiT
    MikRoBiT's avatar
    Erkek

ibrahimeren bunu yazdı:

IPB yi yıllarca kullandım lisans olayına takmıyorlar vb gibi değiller güzel scripttir en son 3.1 serisi ile kararlı ve hoş bi sürüm yakaladı.

ipb nin son sürmünü warezden çekip denemiştim. Gerçekten budur ! mu diyosun ? Çünkü en çok istediğim paralı scripttir ipb.  Desteği falan nasıldır hoca. Eklenti vs ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

sk forum kur :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MikRoBiT
    MikRoBiT's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:

sk forum kur :)

MyBB olmasında :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

MikRoBiT bunu yazdı:

ibrahimeren bunu yazdı:

ipb nin son sürmünü warezden çekip denemiştim. Gerçekten budur ! mu diyosun ? Çünkü en çok istediğim paralı scripttir ipb.  Desteği falan nasıldır hoca. Eklenti vs ?

ipb lisans olayına takmaz yıllarca orjinal sürümünü lisansız kullandım sorun yok ama istersen null sürümleride kullanabilirsin lisans olayı sorun çıkarmaz.

Destek konusuna gelince bir çok yabancı forum var ama türkçe çok kaliteli destek sitesi var ipbaccess.com gerçekten sağlam bir destek sitesi onun dışında ipb kolay kolay sorun çıkarmaz güvenlik olarakda iyidir arada eski sürümlerde bir iki küçük açık olur bunun dışında değişik tema seçenekleri var biraz css bilgin varsa istediğin temayı uyarlarsın.

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
Toplam Hit: 2514 Toplam Mesaj: 19