Phpde Bbcode Nasıl Yapılır?
-
merhaba arkadaşlar. php ile bir site kodluyorum. htmlspecialchars, <, ', " gibi karakterleri filtreliyorum fakat, kalın yapmak için sanırım bbcode tarzında birşeye ihtiyacım var. internette araştırdım biraz, htmlentities ile sanırım istediğimiz kodları engelleyebiliyoruz. fakat ben <, ', " gibi karakterleride engellediğim için sanırım mümkün değil. nasıl html kullanıcam veya kalın, italik yapma, resim ekleme, link verme gibi işlemleri yapıcam?
-
Hazır editör kullan hocam. Mesala tahribattaki gibi istiyorsan, tinymce diye araştır çıkar dökümanlar.
http://php-mysql.sitedefteri.net/tinymce-kullanimi.html
-
tinymce biliyorum. ama oda html tabanli degilmi? yani sorun cikartmaz degil mi?
-
tinymce yi kullan derim ama illa kendim yapıcam dersen. şöyle yap yazı yazdırırken kalın yazma tagı olarak [b] kalın [/b] böyle yazdır ve sonra ön sayfalarda db den çekerken [b] <b> [/b] yide </b> olarak replaceletirsin
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------
tinymce biliyorum. ama oda html tabanli degilmi? yani sorun cikartmaz degil mi?
-----------------------------Sorun çıkartmaktan kasıt ne hocam ?
Düzenleme : Demek istediğini anladım, dene bi hocam
-
tinymce kullancaksan yinede bazı şeyleri replaceletmen lazım yinede <script> <meta gibi şeyleri
-
tinymce denedim. Fakat filtrelerim oldugu icin takiliyor filtrelemeye. şimdi filtreleri kaldırıp, dediğiniz gibi script, meta, div gibi şeyleri engellersem bir güvenlik açığı oluşmaz değil mi?
-
ensağlamı kendin replace yap hocam
-
x3uqm4 bunu yazdı:
tinymce denedim. Fakat filtrelerim oldugu icin takiliyor filtrelemeye. şimdi filtreleri kaldırıp, dediğiniz gibi script, meta, div gibi şeyleri engellersem bir güvenlik açığı oluşmaz değil mi?
-----------------------------filtrelerini kaldır. div i replaceletmene gerek yok. başlıca sorun teşkil edebilcek şeyleri replacelet yeter div sorun çıkartmaz
-
Kendim replace yontemini kullancam. fakat verileri cekerken hata veriyor bu seferde :)
$sorgu=mysql_query("SELECT * FROM yazilar");
$sorgu=str_ireplace("[B]", "", $sorgu);
$sorgu=str_ireplace("[/B]", "", $sorgu);
while ($kayit=mysql_fetch_array($sorgu)) {
kod bu. devaminda kod varda hata veren satir, while satiri.
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, string given in C:\xampplite\htdocs\body.php on line 10Edit: div sorun cıkartır hocam. onmouseover olayında javascript calısır. hepsini tek tek filtrelemektense baştan tek bi tanesini filtrelerim :)
-
x3uqm4 bunu yazdı:
Kendim replace yontemini kullancam. fakat verileri cekerken hata veriyor bu seferde :)
$sorgu=str_ireplace("[B]", "", $sorgu);
$sorgu=str_ireplace("[/B]", "", $sorgu);
while ($kayit=mysql_fetch_array($sorgu)) {
kod bu. devaminda kod varda hata veren satir, while satiri.
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, string given in C:\xampplite\htdocs\body.php on line 10
-----------------------------böyle yapmıycan hocam
while ($kayit=mysql_fetch_array($sorgu)) {$yazi=$kayit['yazi'];
$yazi=str_ireplace("[B]", "", $yazi);
$yazi=str_ireplace("[/B]", "", $yazi);