folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder PHP'de İyi Olan Mürid Lazım!



PHP'de İyi Olan Mürid Lazım!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    sezeruludag bunu yazdı:
    -----------------------------

    PHP'de yardım edebilicek bi mürid yokmu yav :/


    -----------------------------

    sizin derdiniz nedir abicim ?

    burdan muhtemelen hem çalışıp hem okuyan, gece gündüz proje yapan ve Türkiyede muhtemelen girdiği 1-2 siteden biri olan tbtye zaman ayırıp birşeyler yazan adamların gelip size bakıcılık mı yapmasını istiyorsunuz ?

    Sorununuz varsa yazarsın, bilen varsa yardım eder.Yeni moda mı bu ? birisi yardım etsin.Hangi konuda  diye sormuş adam, nerde takıldın diye.

    ısrarla ondan bundan az biliyorum ama genel yardım diyorsun.Hangi kısımda, neresini anlamadıysan sor.Dönem sonuna gelen dersin hocasına hocam anlamadım demek gibi birşey.Hoca neresini anlamadın diye soruncada, hiç biryerini.Hepsini baştan anlatırmısın demek gibi.

    Onca döküman, onca kaynak var.Okuyupta anlamadıysan, nerde takıldıysan orayı sor.Gelip adamlar sana özel olarak konuyu mu tekrar edicek 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

    -----------------------------

    Haklısın takıldığım yeri sormam gerek fakat ben her hata aldığımda hatanın neyden geldiğini bilmediğim için sorun oluyor. SQL filan sorunum yok fakat mysql_query(); insert ile SQL'i yazıyorum fakat ekleyemediğini görüyorum hata veriyor sebebini bilmiyorum. birde sayfadan aktarırken index.php?deger=1 gibi bişeyler gidiyor bunları neden yazıyoruz böyle değilde $_GET[deger] olarak alsak olmuyormu yani kısacası bu PHP'deki mantığı tam anlayamadım bi neden sorusu çıkıyor ortaya her takıldığım yeri gelipte forumda konu açmak yerine PHP konusunda iyi olan müridlere ufak bi soruyu özel olarak sorayım. 


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    hocam sana açık açık söyliyeyim sen php adına hiç birşey bilmiyorsun sadece bildiğini sanıyorsun. ayrıca mysql kolay diyen arkadaş olayı sadece select insert delete update den ibaret sanıyor sanırım. mysql de başlı başına bir dünya hocam. ayrıca hata alıyorum nedenini bilmiyorum demişsin hata mesajını okumayı denedin mi?


    Bittik biz bittik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    Cosmic bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam sana açık açık söyliyeyim sen php adına hiç birşey bilmiyorsun sadece bildiğini sanıyorsun. ayrıca mysql kolay diyen arkadaş olayı sadece select insert delete update den ibaret sanıyor sanırım. mysql de başlı başına bir dünya hocam. ayrıca hata alıyorum nedenini bilmiyorum demişsin hata mesajını okumayı denedin mi?


    -----------------------------

    PHP'yi bildiğimi iddaa etmiyorum zaten sadece konuşurken anlaşamamazlık olmayacağını söylüyorum.

    Hata mesajını okuyorum ama sonuç ne olduğunu anlamıyorum 


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    ilk mesajımda başlangıç eğitimini söyledim ama o kadarda acemiyim dedin. mantığını kavraman için 0 dan başlaman gerek. ayrıca hata mesajlarının neyini anlamıyorsun? örnek hata mesajı?


    Bittik biz bittik
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2009
    Erkek

    x3uqm4@cigicigi.com msn adresim eklersen yardımcı olabilirim online oldugum sürelerde. ama sen buraya hata mesajını koymazsan kimse burda sana yardımcı olamaz. sen yardım edin diyorsunda neye yardım edelim? bak kaç kişi söylemiş. hata mesajını google'ye yaz, php.net phpnin resmi sitesi, oradan fonksiyonlara bak, dökümanları incele. böyle öğrenemezsin.


    =)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    Notice: Use of undefined constant kayit - assumed 'kayit' in 

    Böyle bir hata alıyorum 

    $_GET[]; ile daha aynı sayfaya ?kayit=1 dedim daha sonra if ile kayit değerinin eşit olup olmadığını kontrol ediyorum fakat edemiyorum görüldüğü gibi.


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2009
    Erkek

    kayit degiskeni tanimlanmamis diyor.

    $kayit=addslashes($_GET['kayit']);

    bu sekilde cekmen lazim, addslashes guvenlik amacli orda. htmlentities, htmlspecialchars gibi fonksiyonlarida kullanabilirsin guvenlik amacli. 


    =)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    x3uqm4 bunu yazdı:
    -----------------------------

    kayit degiskeni tanimlanmamis diyor.

    $kayit=addslashes($_GET['kayit']);

    bu sekilde cekmen lazim, addslashes guvenlik amacli orda. htmlentities, htmlspecialchars gibi fonksiyonlarida kullanabilirsin guvenlik amacli. 


    -----------------------------

    ?kayit dediğimde bu değişkeni tanımlamamışmı oluyorum ? yani 


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2009
    Erkek

    sezeruludag bunu yazdı:
    -----------------------------

    x3uqm4 bunu yazdı:
    -----------------------------

    kayit degiskeni tanimlanmamis diyor.

    $kayit=addslashes($_GET['kayit']);

    bu sekilde cekmen lazim, addslashes guvenlik amacli orda. htmlentities, htmlspecialchars gibi fonksiyonlarida kullanabilirsin guvenlik amacli. 


    -----------------------------

    ?kayit dediğimde bu değişkeni tanımlamamışmı oluyorum ? yani 


    -----------------------------

    hocam dedigini tam anlamiyorum. 

    ben sana verdigim kod ile ?kayit degiskeninin degerini almayi gosterdim. yani bi sayfadan link vericeksin (index.php'den mesela), kayit.php?kayit=1 diye mesela, sonra kayit.php dosyasina gelip verdigim kodu kullanacaksin. sonrada if ile degeri kontrol ettireceksin.


    =)
Toplam Hit: 1386 Toplam Mesaj: 27