Phpde Kayıt Güncelleme

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beykozluu
    beykozluu's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    <?php
    $k_id=$_POST["k_id"];
    $ad=$_POST["ad"];
    $soyad=$_POST["soyad"];
    $k_ad=$_POST["k_ad"];
    $parola=$_POST["parola"];
    $parolatekrar=$_POST["parolatekrar"];
    $mail=$_POST["mail"];
    $cinsiyet=$_POST["cinsiyet"];

    $sql="update kull set ad='{$ad}',soyad='{$soyad}',k_ad='{$k_ad}',parola='{$parola}',parolatekrar='{$parolatekrar}',mail='{$mail}',cinsiyet='{$cinsiyet}' where k_id='$k_id'";
    mysql_query($sql);
    echo "Kayit Güncellenmistir.<br>";
    echo "<a href=yonetici.php>Geri Dön</a>";
     ?>

     

     

    Bu kodda herhangi bir yazım yanlışı var mı arkadaşlar bakar mısınız?

    database güncellemiyor.


    TopLumda Hep itiLirz SanmaKi Buna iSteKLiyiz, Biz SadeCe SevdiKLerimizin eSeriyiz..!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ? ayrıca $_POST'u extract($_POST) diyerek alırsan o değişkenleri otomatikman oluşturursun tek tek atamana gerek yok.


    No. Not even in the face of Armageddon. Never compromise. - Walter Kovacs (Rorschach)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beykozluu
    beykozluu's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ?


    -----------------------------

    database adım DB, kull adında bir tablom var


    TopLumda Hep itiLirz SanmaKi Buna iSteKLiyiz, Biz SadeCe SevdiKLerimizin eSeriyiz..!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ?


    -----------------------------

     

    database adım DB, kull adında bir tablom var


    -----------------------------

    Sql i echo ettir phpmyadminde kendin sorguyu çalıştır bakalım ne hata vericek.


    No. Not even in the face of Armageddon. Never compromise. - Walter Kovacs (Rorschach)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beykozluu
    beykozluu's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ?


    -----------------------------

     

    database adım DB, kull adında bir tablom var


    -----------------------------

    Sql i echo ettir phpmyadminde kendin sorguyu çalıştır bakalım ne hata vericek.


    -----------------------------

    echo ettirdiğimde çalışıyor fakat databasede güncellemiyor

    phpmyadminde sorguyu çalıştırdğımda da aynı sorun var


    TopLumda Hep itiLirz SanmaKi Buna iSteKLiyiz, Biz SadeCe SevdiKLerimizin eSeriyiz..!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ?


    -----------------------------

     

    database adım DB, kull adında bir tablom var


    -----------------------------

     

    Sql i echo ettir phpmyadminde kendin sorguyu çalıştır bakalım ne hata vericek.


    -----------------------------

     

    echo ettirdiğimde çalışıyor fakat databasede güncellemiyor

    phpmyadminde sorguyu çalıştırdğımda da aynı sorun var


    -----------------------------

    Editöre kopyaladım kodunu syntax'ında bi sorun yok .Echo ettirdiğin halini yaz bakalım bide belki değişkenlerden alamadığı bazıları vardır.


    No. Not even in the face of Armageddon. Never compromise. - Walter Kovacs (Rorschach)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beykozluu
    beykozluu's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ?


    -----------------------------

     

    database adım DB, kull adında bir tablom var


    -----------------------------

     

    Sql i echo ettir phpmyadminde kendin sorguyu çalıştır bakalım ne hata vericek.


    -----------------------------

     

    echo ettirdiğimde çalışıyor fakat databasede güncellemiyor

    phpmyadminde sorguyu çalıştırdğımda da aynı sorun var


    -----------------------------

    Editöre kopyaladım kodunu syntax'ında bi sorun yok .Echo ettirdiğin halini yaz bakalım bide belki değişkenlerden alamadığı bazıları vardır.


    -----------------------------

    update kull set ad='ASD',soyad='ASD',k_ad='ASD',parola='123456',parolatekrar='123456',mail='ASD@hotmail.com',cinsiyet='ASD@HOTMAIL.COM' where k_id='$k_id'

     

    güncellemden önce küçük harfler güncelleyip echo edilince bu şekilde çıkıyor ama database değişmiyor


    TopLumda Hep itiLirz SanmaKi Buna iSteKLiyiz, Biz SadeCe SevdiKLerimizin eSeriyiz..!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2009
    Erkek

    mysql_query("update kull set ad='$ad',soyad='$soyad',k_ad='$k_ad',parola='$parola',parolatekrar='$parolatekrar',mail='$mail',cinsiyet='$cinsiyet' where k_id='$k_id'") or die(mysql_error());

     

    bide bu sekilde dene.

    Buda olmazsa

    echo "update kull set ad='$ad',soyad='$soyad',k_ad='$k_ad',parola='$parola',parolatekrar='$parolatekrar',mail='$mail',cinsiyet='$cinsiyet' where k_id='$k_id'";

     

    yap. ekrana cikan yaziyi oldugu gibi C/P phpmyadmin icine kopyala.

    Sonucu buraya yaz

     


    "Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ?


    -----------------------------

     

    database adım DB, kull adında bir tablom var


    -----------------------------

     

    Sql i echo ettir phpmyadminde kendin sorguyu çalıştır bakalım ne hata vericek.


    -----------------------------

     

    echo ettirdiğimde çalışıyor fakat databasede güncellemiyor

    phpmyadminde sorguyu çalıştırdğımda da aynı sorun var


    -----------------------------

     

    Editöre kopyaladım kodunu syntax'ında bi sorun yok .Echo ettirdiğin halini yaz bakalım bide belki değişkenlerden alamadığı bazıları vardır.


    -----------------------------

     

    update kull set ad='ASD',soyad='ASD',k_ad='ASD',parola='123456',parolatekrar='123456',mail='ASD@hotmail.com',cinsiyet='ASD@HOTMAIL.COM' where k_id='$k_id'

     

    güncellemden önce küçük harfler güncelleyip echo edilince bu şekilde çıkıyor ama database değişmiyor


    -----------------------------

     

    Sorunun kalın olarak işaretlediğim yerde kullanıcı id'si gelmemiş onuda {$k_id} diye yazarsan sorun çözülür diye düşünüyorum.

     

    update kull set ad='ASD',soyad='ASD',k_ad='ASD',parola='123456',parolatekrar='123456',mail='ASD@hotmail.com',cinsiyet='ASD@HOTMAIL.COM' where k_id='$k_id'


    No. Not even in the face of Armageddon. Never compromise. - Walter Kovacs (Rorschach)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2010
    Erkek

    Bu nasıl tasarım hocam yahu. Parola tekrar alanı mı tutulur veritabanında?

    Bence önce işi öğrenmelisin.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beykozluu
    beykozluu's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    sniperscope bunu yazdı:
    -----------------------------

    mysql_query("update kull set ad='$ad',soyad='$soyad',k_ad='$k_ad',parola='$parola',parolatekrar='$parolatekrar',mail='$mail',cinsiyet='$cinsiyet' where k_id='$k_id'") or die(mysql_error());

     

    bide bu sekilde dene.

    Buda olmazsa

    echo "update kull set ad='$ad',soyad='$soyad',k_ad='$k_ad',parola='$parola',parolatekrar='$parolatekrar',mail='$mail',cinsiyet='$cinsiyet' where k_id='$k_id'";

     

    yap. ekrana cikan yaziyi oldugu gibi C/P phpmyadmin icine kopyala.

    Sonucu buraya yaz

     


    -----------------------------

    sorunu buldum ama nasıl çözerim bilemiyorum

    sorun şu k_id alamıyor galiba phpmyadminde kullanıcının k_id sini elle girince yapıyor sayfada nasıl hallderim yardım edebilir misin


    TopLumda Hep itiLirz SanmaKi Buna iSteKLiyiz, Biz SadeCe SevdiKLerimizin eSeriyiz..!!
Toplam Hit: 1099 Toplam Mesaj: 15