Phpde Kayıt Güncelleme

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beykozluu
    beykozluu's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    <?php
    $k_id=$_POST["k_id"];
    $ad=$_POST["ad"];
    $soyad=$_POST["soyad"];
    $k_ad=$_POST["k_ad"];
    $parola=$_POST["parola"];
    $parolatekrar=$_POST["parolatekrar"];
    $mail=$_POST["mail"];
    $cinsiyet=$_POST["cinsiyet"];

    $sql="update kull set ad='{$ad}',soyad='{$soyad}',k_ad='{$k_ad}',parola='{$parola}',parolatekrar='{$parolatekrar}',mail='{$mail}',cinsiyet='{$cinsiyet}' where k_id='$k_id'";
    mysql_query($sql);
    echo "Kayit Güncellenmistir.<br>";
    echo "<a href=yonetici.php>Geri Dön</a>";
     ?>

     

     

    Bu kodda herhangi bir yazım yanlışı var mı arkadaşlar bakar mısınız?

    database güncellemiyor.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ? ayrıca $_POST'u extract($_POST) diyerek alırsan o değişkenleri otomatikman oluşturursun tek tek atamana gerek yok.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beykozluu
    beykozluu's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ?


    -----------------------------

    database adım DB, kull adında bir tablom var

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ?


    -----------------------------

     

    database adım DB, kull adında bir tablom var


    -----------------------------

    Sql i echo ettir phpmyadminde kendin sorguyu çalıştır bakalım ne hata vericek.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beykozluu
    beykozluu's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ?


    -----------------------------

     

    database adım DB, kull adında bir tablom var


    -----------------------------

    Sql i echo ettir phpmyadminde kendin sorguyu çalıştır bakalım ne hata vericek.


    -----------------------------

    echo ettirdiğimde çalışıyor fakat databasede güncellemiyor

    phpmyadminde sorguyu çalıştırdğımda da aynı sorun var

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ?


    -----------------------------

     

    database adım DB, kull adında bir tablom var


    -----------------------------

     

    Sql i echo ettir phpmyadminde kendin sorguyu çalıştır bakalım ne hata vericek.


    -----------------------------

     

    echo ettirdiğimde çalışıyor fakat databasede güncellemiyor

    phpmyadminde sorguyu çalıştırdğımda da aynı sorun var


    -----------------------------

    Editöre kopyaladım kodunu syntax'ında bi sorun yok .Echo ettirdiğin halini yaz bakalım bide belki değişkenlerden alamadığı bazıları vardır.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beykozluu
    beykozluu's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ?


    -----------------------------

     

    database adım DB, kull adında bir tablom var


    -----------------------------

     

    Sql i echo ettir phpmyadminde kendin sorguyu çalıştır bakalım ne hata vericek.


    -----------------------------

     

    echo ettirdiğimde çalışıyor fakat databasede güncellemiyor

    phpmyadminde sorguyu çalıştırdğımda da aynı sorun var


    -----------------------------

    Editöre kopyaladım kodunu syntax'ında bi sorun yok .Echo ettirdiğin halini yaz bakalım bide belki değişkenlerden alamadığı bazıları vardır.


    -----------------------------

    update kull set ad='ASD',soyad='ASD',k_ad='ASD',parola='123456',parolatekrar='123456',mail='ASD@hotmail.com',cinsiyet='ASD@HOTMAIL.COM' where k_id='$k_id'

     

    güncellemden önce küçük harfler güncelleyip echo edilince bu şekilde çıkıyor ama database değişmiyor

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2009
    Erkek

    mysql_query("update kull set ad='$ad',soyad='$soyad',k_ad='$k_ad',parola='$parola',parolatekrar='$parolatekrar',mail='$mail',cinsiyet='$cinsiyet' where k_id='$k_id'") or die(mysql_error());

     

    bide bu sekilde dene.

    Buda olmazsa

    echo "update kull set ad='$ad',soyad='$soyad',k_ad='$k_ad',parola='$parola',parolatekrar='$parolatekrar',mail='$mail',cinsiyet='$cinsiyet' where k_id='$k_id'";

     

    yap. ekrana cikan yaziyi oldugu gibi C/P phpmyadmin icine kopyala.

    Sonucu buraya yaz

     

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    beykozluu bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    veritabanının adı kull mu ? kullanici olmasın ?


    -----------------------------

     

    database adım DB, kull adında bir tablom var


    -----------------------------

     

    Sql i echo ettir phpmyadminde kendin sorguyu çalıştır bakalım ne hata vericek.


    -----------------------------

     

    echo ettirdiğimde çalışıyor fakat databasede güncellemiyor

    phpmyadminde sorguyu çalıştırdğımda da aynı sorun var


    -----------------------------

     

    Editöre kopyaladım kodunu syntax'ında bi sorun yok .Echo ettirdiğin halini yaz bakalım bide belki değişkenlerden alamadığı bazıları vardır.


    -----------------------------

     

    update kull set ad='ASD',soyad='ASD',k_ad='ASD',parola='123456',parolatekrar='123456',mail='ASD@hotmail.com',cinsiyet='ASD@HOTMAIL.COM' where k_id='$k_id'

     

    güncellemden önce küçük harfler güncelleyip echo edilince bu şekilde çıkıyor ama database değişmiyor


    -----------------------------

     

    Sorunun kalın olarak işaretlediğim yerde kullanıcı id'si gelmemiş onuda {$k_id} diye yazarsan sorun çözülür diye düşünüyorum.

     

    update kull set ad='ASD',soyad='ASD',k_ad='ASD',parola='123456',parolatekrar='123456',mail='ASD@hotmail.com',cinsiyet='ASD@HOTMAIL.COM' where k_id='$k_id'

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2010
    Erkek

    Bu nasıl tasarım hocam yahu. Parola tekrar alanı mı tutulur veritabanında?

    Bence önce işi öğrenmelisin.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beykozluu
    beykozluu's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    sniperscope bunu yazdı:
    -----------------------------

    mysql_query("update kull set ad='$ad',soyad='$soyad',k_ad='$k_ad',parola='$parola',parolatekrar='$parolatekrar',mail='$mail',cinsiyet='$cinsiyet' where k_id='$k_id'") or die(mysql_error());

     

    bide bu sekilde dene.

    Buda olmazsa

    echo "update kull set ad='$ad',soyad='$soyad',k_ad='$k_ad',parola='$parola',parolatekrar='$parolatekrar',mail='$mail',cinsiyet='$cinsiyet' where k_id='$k_id'";

     

    yap. ekrana cikan yaziyi oldugu gibi C/P phpmyadmin icine kopyala.

    Sonucu buraya yaz

     


    -----------------------------

    sorunu buldum ama nasıl çözerim bilemiyorum

    sorun şu k_id alamıyor galiba phpmyadminde kullanıcının k_id sini elle girince yapıyor sayfada nasıl hallderim yardım edebilir misin

Toplam Hit: 988 Toplam Mesaj: 15