PHP'yi Mi Yoksa ASP'yi Mi Seçmeli?
-
Müritler, dostlar merhaba.
Bilge Adam'ın İzmir'de ki şubesi ile görüştüm. Önceden tanıdığım bir abimizi de orda gördüm, eğitmen olarak çalışıyormuş. Fiyatlarla ilgili fikir almak istediğimi filan anlattım. Bana ''İyi güzel de, ASP mi PHP mi öğrenmek, uzmanlaşmak istiyorsun?'' diye sordu. Bende buna karar vermek için zamana ihtiyacımın olduğunu söyledim ve kalktım. Bu arada fiyat konusunda da hatırı sayılır bir indirim yaptı sağolsun.
Neyse. Benim kodlama bilgim 0'ın biraz üzerinde. Sindirerek öğrenebileceğim, geliştirmek için kendimi zorlayabileceğim, keyif veren bir dil olsun istiyorum. Hangisi öğrenmek daha kolaydır? Hangisinin yaygınlığı ve arz-talebi daha iyidir gibi gibi zilyon tane soru biriktirdim içimde.
Şimdi Tahribat'da PHP veya ASP konusunda oldukça bilgili ve yetkili abiler var :D Sorum onlara. Ayrıca bu konu web tasarım konusunda kedini geliştirmek isteyen arkadaşlarımıza da yol gösterebilir.
-
php candır hoca nekadar dedi merak ettim fiyata
-
takip.
-
Hocam php yi öğrenmek asp ye göre daha kolaydır. Ayrıca kaynak çoktur. Hazır şablonlar, temalar, scriptlr vs.. bulması kolaydır.
Ancak ben ASP.NET i öneririm. Asp.NET ile web uygulamaları daha kolay ve stabil yazılıyor. Birde bunu öğrenerek iş bulmak daha kolay.
Php den anlamama ve güzel bir dil olduğunu bilmeme rahmen para kazanma beklentim olan bir web projesi için asp.NET ile professionel bir şirkete yaptırıyorum... Bilmem anlatabildimmi ?
asp değil haa asp.net ten bahsediyorum.
-
1234567B bunu yazdı
php candır hoca nekadar dedi merak ettim fiyata
Ortalama 26 haftalık eğitim için ilk başta 2750 TL istediler. Bizim tanıdık araya girince 1450'ye çektiler
-
hocam asp'nin gelişimi durdu diye biliyorum. Php sonra çok yol aldı. aspnet belki seçenek olabilir...
Fakat php varken başkasına gerek yok bence
-
ne php - ne asp :) asp.net hocam!
-
İkisi de fazlasıyla işini görür, seni boşta bırakmaz. Birisini seçip iyice öğren yeterli. Ama sonrasında diğeri daha iyi mi olurdu diye düşünmemek istiyorsan baştan iyi araştırmanı öneririm. Ondan biraz ondan biraz öğrenirsen işin altından kalkamazsın.
Bence php öğren. Gelişmek, zorlanmak, eğlenmek istiyorum demişsin. Bunları en iyi php’de yaşarsın. İlk olarak open-source en büyük artısı. İleride kafana eserse, C de biliyorsan alır kaynağı kendine göre güzelce derleyebilirsin. Ayrıca gelişimi için ekstra editörlere, ide’lere lüzum yok. Notepad ile dahi kolayca geliştirebilirsin. Ayrıca kaynak sıkıntısı da yok. Php.net’e girdiğinde dünyaların bilgisi önüne seriliyor. Syntax’ı C ye benzediği için ileride olurda bunları öğrenmeye kalkarsan başlangıçta can sıkan o syntax öğrenme sürecini kolayca atlatırsın. Hatta php’deki bir çok yerleşik komut C ile aynı isimlendirmeye sahip ve aynı amaca hizmet ediyor. Muhtemelen kullanmak isteyeceğin bir çok komut yerleşik kütüphanede tanımlıdır. Open-source en büyük artısı demiştim. Her gün belkide onlarca kişi php üzerine ilave yapıyor. Zend gibi bir firma’nın da desteğini alıyorlar. İlla ben IDE kullanmak isterim, debug vs yapmak isterim dersen ücretsiz Eclipse ve Netbeans gibi 2 büyük programı kullanabilirsin. Birde elbette wordpress gibi sistemler hep php ile oluşturulmuş sistemlerdir. Wordpress kullanarak her türlü siteyi oluşturabilirsin. Sadece kaynaklarıyla oynaman yeterli olur.
Asp.net, .net’ten ötürü Microsoft menşei bir dil. Visual Studio bu dilde en büyük artı. 2 yere tıklayarak en karmaşık regular expression desenlerini oluşturabiliyorsun. Veritabanından veri çekerken hiç kod bilmesen bile ilgili seçeneklerdeki yönergeleri takip ederek iki dakikada her türlü işlevi gerçekleştirebilirsin. Bunlar gibi onlarca seçeneği ve kolaylığı mevcut. .Net’in içeriğinden bahsetmeye lüzum yok. MSDN gibi bir kaynağın varlığını ve değerini de biliyoruz.
@opusdei
Evet, daha kolay olabilir ama daha stabil yazılıyor savını destekleyici herhangi bir kaynak varsa buradan paylaşmanı rica ediyorum. Senin düşüncelerinse neden bu şekilde düşündüğünü gerçekten merak ettim. En basitinden facebook gibi bir sistem php üzerine kurulu. Stabilite problemi olsa emin ol ilk bunlar asp.net’e geçiş yaparlar. Bunca zamandır php üzerine kurulu olupta stabilite problemi yaşayan herhangi bir sistem ile ilgili bir şey okumadım, görmedim. Para kazanmayı düşündüğün projeleri asp.net ile yazdırman kendi düşüncelerinde kurduğun o stabil değil fikri ile beslenen çekingenliğine dayanıyor.
Austen tarafından 01/Kas/12 20:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam asp bilen biri olarak PHP diyorum... ASP öğrenmek için bahsettiğin ücreti vermene de gerek yok. webhocam'da videolar vardı indir izle yeterli maksimum 1 ayda ilk-orta adıma yükselmiş olursun... Biraz ilgi ve merak zaten asp'yi öğrenmen için yeterli...
PHP veya Asp.net öğrenmeniz daha yararlı olur... Asp sahipsiz üvey evlat ve sanırım yavaş yavaş miadını doldurdu... ASP için zaman harcamak ölü yatırım. Hem bahsettiğim gibi basit orta düzey şeyler için asp&acces ikilisi 1 ayda öğrenilebilir....
-
Android mi elma mi vol.2
Sen phpcisin usta
-
.net dir zaten bilge adam .net eğitimi veriyo bende almıştım eğer hiç bilmiyosan paranı çöpe atma kendin biraz bi şeyler öğren sonra çok yararlı olacaktır