Pi Sayısı Donanım Yetmezliğinden Mi Hesaplanamıyor
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------Tamam mekik düşmemiştir fakat mekiğin uçmasını sağlayan şey insanın soru sorması,sorgulaması , doğayı anlama çabasıdır...
birkaç bin yıl önce sürekli gök yüzüne bakan inceleyen bir filozofa
neden bakıp duruyorsun gökyüzüne ne işine yarıyor demişler...
o da
muhtemelen senin ya da benim bi işime yaramayacak fakat bin yıl sonra birilerinin işine yarayacaktır,
iyi az da olsa böyle insanlar yaşamış yer yüzünde...
-----------------------------eğer bin yıl sonra pi sayısının daha fazla basamağını gerektirecek bir hesaplama olursa hesaplayıversinler bi zahmet. onu da biz mi düşünücez. matematiği, mühendisliği niye felsefeye bağlıyorsunuz ki?
-
g2k bunu yazdı:
-----------------------------ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------Tamam mekik düşmemiştir fakat mekiğin uçmasını sağlayan şey insanın soru sorması,sorgulaması , doğayı anlama çabasıdır...
o da
muhtemelen senin ya da benim bi işime yaramayacak fakat bin yıl sonra birilerinin işine yarayacaktır,
-----------------------------eğer bin yıl sonra pi sayısının daha fazla basamağını gerektirecek bir hesaplama olursa hesaplayıversinler bi zahmet. onu da biz mi düşünücez. matematiği, mühendisliği niye felsefeye bağlıyorsunuz ki?
-----------------------------Kadeh kaldırıyorum...
-
aman bizim millet bulaşmasın.
ππ
yada
πÇ
espirilerine devam etsin.Hİççç aklını falan bu işlere bulaştırmasında kayış kopmasın.Yaklaşık 3.14 işte.
-
belkide sorun bizim hesaplama yöntemlerimizdedir , evrendeki tek ortak dilin matematik olduğu söylenir ama :)
-
pi 3 alınız.
-
Ben şurdan yola çıktım eğer 2+2 işlemi için ramde bir miktar yer tutuluyorsa sonuç olan 4 de bir miktar yer gerekir 22/7 de sorun yok ama sonuç yok büyük karakter açısından ram yetmiyor olabilirdi
-
ustadim pi nin tekrarlamayan virgul den sonraki kismini birakinda asal sayilar icin bi genel formul bulmaya calisin tarihe gecin ?
-
kusursuz bir cembere ulaşma adına yazılabilecek en kusursuz fonksiyonu bulma çabası işte kusursuzluk hastası ya almanlardan beklenirdi ya japonlardan
-
Altın Oran daha seksi geliyo bana nedense
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------g2k bunu yazdı:
-----------------------------ltcelik bunu yazdı:
o da
-----------------------------Kadeh kaldırıyorum...
-----------------------------aahahah çok acımasız oldu bu :D