Pıc 16F628 Programlama ?
-
Arkadaşlar pic16f628 ile ilgili bi proje yapıyorum fakat entegreyi bi türlü programlıamadım internetten indirdiğim programlar sürekli hata veriyorlar
eğer elinde program olan veya programlamayı bilen arkadaş varsa yardımcı olabilir mi ?
-
Hocam pic türleri önemli değildir. Sadece hangi projede kaç giriş çıkış gerekiyorsa ona göre pic seçilir.
PIC'i programlamada assembly dili kullanıldıgından her pic için özel bir kodlama dili gerektirmez.
Program yazmayı bilmiyorum diyorsan, lojik kapılarla yapabileceğin PİC PARSİC adında bir program mevcuttur. Buradan ne yapmak
istiyorsan LOGO mantıgı gibi programlıyorsun. Yalnızca MPASM programı ile bunu pic'e atarken yada ne ile atıyorsan pic'in markasını belirtmen gerekiyor.
-
hocam pic programı yazmıycaz internetten bulduğum bir debreyi yapıyorum hex dosyası mevcut fakat picin içine atamıyorum universal programlama kartı da var elimde ama programı pice atıcak program bulamıyorum mpasm programını indirdim sürekli hata veriyo picup programı var onda da 16f84 programlanıyo anlıycağın bir türlü çıkamadım işin içinden.
-
ne devresi yapıyorsun :)
-
Kayan yazı proje olarak yapıyorum da göte gelicez sanırım :S
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/index.htm
buda linki 2006 yılı 16stunlu kayan yazı devresi
-
devre ismini vermeni bekledim iyi oldu :) kayan yazı devresi die belirtseydin başlıkta bir çok kişi şimdiden yardım etmişti..
-
PİCUP programı işini görür.
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hocam onuda indirdim de picupta 16f628 yok 84 var bitek :S
-
emrah_melenkolia bunu yazdı:
-----------------------------kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hocam onuda indirdim de picupta 16f628 yok 84 var bitek :S
-----------------------------IC PROG da yap.yine olmazsa;
entegreyi 16f84 olarak değiştir. kullanma 628i çalıştırması lazım 84le devreyi...bi dene istersen.
-
hocam devreye 628yerine 84 mü tak diosun ?
pic yanmasın! ist. da deilim edirnedeyim pic 8 tl den itelio adamlar :d
-
emrah_melenkolia bunu yazdı:
-----------------------------hocam devreye 628yerine 84 mü tak diosun ?
pic yanmasın! ist. da deilim edirnedeyim pic 8 tl den itelio adamlar :d
-----------------------------5 volt değil mi niye yansın ki. şüphe duyuyosan devreyi at gitsin. 16f84le yeniden yap.