Pitbull Günlükleri - Bir Pitbull"Un Gelişimine Şahitlik Edin !
-

Pitbulllar hakkında ki yanlışlar
1-Rednose ayrı bir cins değil bildiğiniz pitbull'un kırmızı burunlusudur.
2- Pitbull'un tek bir memleketi vardır o da Amerika, yani American Pitbull Terrier (APBT), İngilizi, Macarı, Rusu hikayedir, yalandır.
3-Pitbulların çenesi bilmem kaç ton basmaz ama küçücük 7 kiloluk minyatür bir terrier bile isterse elinizdeki kemikleri unufak edebilir bunu bil yeter.Çok merak ediyorsunuz söyliyeyim;Isırma üzerine yapılan tek test Discovery channeldaki timsah avcısı manyak herifin yaptığı testtir ve ısırma gücüyle nam salmış3 köpak arasında (Pit,Alman çoban kurdu,Road)en yüksek değeri rod vermiştir.
4-)Ülkemizde 13-14 yaşında veletlerin bile belinde bıçakla gezdiğini gözönünde tutarsak (eminim sitedede "emanet"le gezen delikanlılar vardır ) pitbull cemiyetimize çok uygun bir köpek değildir (aklı başında olan adam üstüne alınmasın ) Köpek karakterini sahibinden alır.
5-)Adana şampiyonu, Maraş şampiyonu, İstanbul şampiyonu gibi yalanlara inanma...... Türkiye'de köpek dövüşü yasaktır dolayısıyla şampiyona düzenlenemez, 2-3 kişinin biraraya gelip it dalaştırmasıyla şampiyon belirlenmez, zaten aklı başında adamda bunu alelade yazmaz.
Bulgar şampiyonu Macaristan şampiyonu gibi yalanlara inanma, bu ülkelerde yapılan dövüşlerde 3 maç üst üste kazanan köpek CH olur ama Bulgaristan şampiyonu olmaz, "Bulgaristanda bir şampiyon" olur zira 16 kg-25 kg arası her kiloda 3 maç kazanan onlarca köpek var, her kiloda onlarca ch var ve en kötüsününü yavrusu 500 Euro ve ülke değiştirmesi çok zor, sitede 100-150 YTL ye şampiyon yavrusu satan veletlerin bunları getirmesi ise daha zor hatta imkansız.
6-)"Pitbullar sahiplerini yiyorlar" evet pitbull besleyen bunca insan zaten intihat etmenin bula bula bu yolunu bulmuş..Kocakarı muhabbetinden başka birşey değil !
7-)"Yok bilmem kaç yaşına gelince beyinleri kafatasına sığmıyor,deliriyorlar" BSG !
8-)"Pitbulların çenesi kilitlenir ve hiç bir şekilde açılmaz" Pitlerin ataları Buldogların en büyük özelliği inatçı olmalarıdır ısırdığı şeyi kolay kolay bırakmaması Pitler için çene kilitlenmesi falan değil sadece inattan ve oyundan ibarettir.İstedikleri an ağızlarına aldıkları birşeyi bırakabilirler.
9-)"Pitbullar labaratuar ortamında üretilmiştir" Bu kocakarı uydurmasını sadece birazcık beyinle düşünen insan bile çözer.İlk kopya hayvan hangisiydi ?Koyun dolly ne zaman klanlandı ? '97 de pitbull ırkı ne zamandan beri biliniyor ? 1850'den beri..
10-)"En saldırgan köpektir" FCI istatistiklerine göre pitler en saldırgan köepk sıralamasında 6.sıradadırlar
Öncelikle bilmeniz gerekir ki,kötü pitbull yada kötü köpek diye birşey yoktur,kötü sahip vardır ! Peki madem öyle neden Pitbullar kötü köpek olarak nam saldı ? Bunun 2 nedeni var;Medyanın yılalrdır kahraman/hain yaratma çabası ve Pitlerin sahiplerine olan bağımlılığı.
Eğer bir pitbull dövüş videosu izlediyseniz,rakip köpeği parça parça eden o dişlerin kendisini tutan,ayıran ellere dokunmadığını görmüşsünüzdür.İstedikleri takdirde o kahrolası elleri un ufak edebileceklerini bildikleri halde..Pitbullar ölümüne sadık ırklardır.Tüm köpeklerin atası olan kurtlardan sadece tek bir ırka geçmemiş bir özellik vardır;Yaralanma korkusu.Kurtlarda yaralanma korkusu vardır ve bu yüzden baş edemeyeceği avlarda organize olurlar.Köpeklerde öyledir istediğiniz herhangi bir ırktan köpek alıp onlarca köpeğin karşısına çıkartın birde pitbullu çıkartın aradaki farkı görürsünüz ama tabiki böyle birşeyi denemek için size köpeğinizi dövüştürün demiyorum köpek dövüştürmenin hiç gerekçesi olamaz bu eylemi yapabilecek bir kişinin canı cehenneme olsun diyorum sadece..Ama pitbulların,söz konusu sahiplerinin güvenliğiyken ne kadar korkusuz olduklarını görmek istiyorsanız buyrun bir terrynin boğaya nasıl meydan okdugunu görün; http://www.tasdelen.org/video/pitbull-boga-karsi-karsiya/
Kısacası pitler,sahiplerinin kendilerinden vahşi olmasını istedikleri için vahşidirler.Pitleri besleyen zihniyetlerin genelde insan olmamasından dolayıda bu vahşilik zamanla özelden genele mal edilmiştir.Arka fonda çalan müziği tasvip etmediğimi belirtmekle beraber size bir video daha vereyim buraya alşama kadar yazsam bir dünya yazarım ama okumak zor gelebilir iyisi mi siz videoyu izleyin o bir çok şeyi zaten anlatıyo;
http://www.masumkopek.com/
..:::.. Pitbull Günlükleri ..:::..
Pitimizi ilk aldığımız gün biradere acaip sinirlenmiştim başımıza iş açtı gene diye.Ve öyle böyle değil,hayvan gibi korkuyordum pitbullardan.Zamanla korkum nefrete bile dönüştü.Daha süt dişleri çıktığı için kendisini sevmeme rağmen elimi kanatırcasına ısıran bu 1,5 aylık pitten nefret ediyor bir an önce bizden uzaklaşması için dua ediyordum.Kabusum olmuştu resmen rüyalarıma giriyordu,ileride olabilecekleri düşündükçe gidip biraderden habersiz boğup çldürmek geliyordu içimden onu yapmayacağımı bile bile ümitsizce ve korkarak geçiyordu günler ama böyle olmaycaktı araştırmalı fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmalıydım..
Köpekler üzerine yapılmış bulabildiğim tüm belgeselleri izledim.Köpekleri zaten seviyordum fakat bilinçi bir sevgi gözü kapalıs evgiden her zaman daha iyidir dedim.Önce köpeklerin dünyasını anlamaya calıstım daha sonra pitbull sitelerinde dolaşmaya yazılanları çizilenleri okumaya başladım..
Söylenenler bizim bildiklerimizin tam aksi şeylerdi fakat neden güveneyim ki bu insanlara diyordum..Fazla değil sadece 1-2 hafta içinde onu sevmeyi ve ona diğer köpeklerden farklıymış gibi yaklaşmamam gerektiğini öğrendim.
Evet oyun oynarken parmaklarımı hala kanatarak ısırıyor fakat biliyorum ki o buna sadece oyun olarak bakıyor ve zamanla ağzını kontrol etmesini öğrnecek.Çünkü beslediğim ilk köpek değil,yavrular belli bir zamana kadar ciddi anlamda fena ısırırlar fakat kişilikleri geliştikçe ağzının ayarını ayarlar hatta siz zorlasanız dahi elinizi ağzına almazlar daha önce belediğim köpeklerde bizzat test etmiştim.
Onun dışında fark ettiğim bir şey daha var;Şimdiye kadar bulldog dan sibirya kurduna,sokak köpeğinden süs köpeğine uzun ve kısa zaveli hayli cins köpek baktım.Ve hepsinin yavruyken havladığını gördüm,buldog diğerlerine göre daha az havlardı ama havlardı yalnız kaldığı zaman.Ve hepside sudan nefret ederdi.Pitte ise bunalrdan eser yok aldım banyoya götüdüm suyu tutuyorum ne en ufak bir mırıldama ne huysuzluk..akşamları yemeğini verip uzunca zaman kendisiyle oynayıp elimi delik deşik ettikten sonra giderken arkamda sadece 3-5 defa yalvarır bir sesle havlar sonrada susar üstelik daha sadece 2 aylık olmasına rağmen.sibirya kurdumuz 6aylıkken bile akşamları yanından gidince saatlerce havlardı..
Ama gerçekçi olayım ilk kez pit besleyen ve daha yeni yeni köpeğine ısınmaya başlayan biri olarak bazen halen tırsıyorum bazen gerçekten çok piskopatça bakıyor yada bana öyle geliyor bilmiyorum ama zamanla pitler hakkında söylenenler ne kadar doğru ne kadar yanlış görücez gelişimini ve kişiliğini sizlere burdan zamanla aktarıcam eğer bu hayvan tehlikeyse bilinsin yok eğer gerçektende sadakatinin kurbanıysa bende dahil olmak üzere millet bilinçlensin !
Herşeye rağmen inanıyorum ki;Her şey yetiştirilme tarzıyla alakalıdır.Onu döver,işkence eder,sevginizden mahrum bırakır yada sadece yemeğini verirseniz bile olmaz ! Ona,size ihtiyacı olduğunu göstermek kadar sizinde ona ihtiyacınız olduğunu bir şekilde ona ifade edebilmek gerek diye düşünüyorum,bakalım zamanla görücez neyin nesiymiş bu pitler.. -
aha bnm gibi düşünen birini buldum(= ve evet herşey yetiştirmeyle alakalı bi arkadaşımda vardı bi dene inanın Goldenlardan bile daha uysaldı hayvan. üniyi kazanmadan önce bi dene de ben besliodum, birgün park a götürdüm orda sahada top oynuodu millet birden elimen fırladı sahaya girdi milletin üstüne koşmaya başladı ama kimseye saldırmadı aksine gördüğü topun üstüne atladı tek derdi oyun oynamaktı(= pitbull ları katil olarak görmeyin hojalar onlarında dier köpeklerden farkı yoq... ama yinede bi husky daha güsel gelio bana(=
-
güzel bilgiler hacı, eline sağlık, eğer sen yazdıysan döküman bölümüne yolla orada da yayınlansın
-
köpek alacak olursam tek tercihim kangaldır...dağ gibi heybetlimi heybetli zeki güçlü sadık...daha ne olsun..
-
valla her ne kadar saldırgan olmadığı açıklansada Türkiyede pitbull'ların durumları ortada bu köpeği alanların %95 i ya bi suça karışmış yada köpek dövüşleri için kullanılıyo zaten bizim ülkemizdeki pitbull'lar asıl ırkı temsil edemediği için ben yolda yürürken yol değiştirmememe neden oluyor.her ne kadar saldırgan değil denilsede saldırganlık olmaya meyilli bir hayvan yoksa bu kadar adı çıkmazdı.bence köpek alınıcaksa pitbull,bull terrier,tosa inu,dogo argentino dışında golden,husky gibi hayvanlar alınmalı aksiyona gerek yok.
-
Avira bunu yazdı:
-----------------------------
valla her ne kadar saldırgan olmadığı açıklansada Türkiyede pitbull'ların durumları ortada bu köpeği alanların %95 i ya bi suça karışmış yada köpek dövüşleri için kullanılıyo zaten bizim ülkemizdeki pitbull'lar asıl ırkı temsil edemediği için ben yolda yürürken yol değiştirmememe neden oluyor.her ne kadar saldırgan değil denilsede saldırganlık olmaya meyilli bir hayvan yoksa bu kadar adı çıkmazdı.bence köpek alınıcaksa pitbull,bull terrier,tosa inu,dogo argentino dışında golden,husky gibi hayvanlar alınmalı aksiyona gerek yok.
Sahipleri yüzünden böyle oluyor bu hayvanlar :/.. imam osurursa cemaat sıçar demişler?
-
sonuç olarak bu pitbull denen köpeğin dış görüntüsü çok çirkindir ve ürkütücüdür..
-
en gıcık oldugum kopek cinsi :S yavrusunuda sevmem gelişmişinide .. ama doğru sahibinin yetştirmesine baglı kopeğin hareketleri
-
Arkadaşım emeğine sağlık güzel yazı, teşekkürler.
Ben de bir zamanlar pitbullun vahşi bir canavar olduğu masallarına inanırdım.2007'de çalıştığım iş yerine bir kişi alın bunu sizin olsun diye 6 aylık pitbull getirdi.Kimse yanına yaklaşmaya cesaret edemiyor, havlıyor, hırlıyor.En baştan sinir oluyordum.Sonra zaafı nedir hayvanların yiyecek tabiiki.Birkaç tecrübem oldu:), önündeki yiyeceği almaya veya yerini değiştirmeye kalkmayın kimseyi tanımaz o zaman!Ben beslemeye başladım, sonra gezdiriyordum.Bana çok alıştı.2008'de ayrıldım oradan bakma imkanım (bahçeli ev,ortam) olsaydı onu alırdım.
Köpeği nasıl yetiştirirseniz öyle olur.Bence sadık bir cins pitbull.
-
http://www.youtube.com/watch?v=H6Hqe1SvgqA
eğer peder bi$i demese bi tane köpek kesinlikle beslerdim :) pitbull, golden veya husky. mutlaka üçünden biri olurdu :)
-
tataryigit bunu yazdı:
sonuç olarak bu pitbull denen köpeğin dış görüntüsü çok çirkindir ve ürkütücüdür..
neyseki biz beslediğimiz köpeğin şekline şemaline bakmıyoruz hocam senin gibi.Ne warmış görünüşü çirkinse ? Bu ondan korkulmasını haklı kılar mı ? Yada canlı yerine konulmayıp dışlanmasını ? Sen bu cümlenle zaten köpek sevginin nasıl bir analyışa sahip olduğunu gösterdin pitbull beslemek yada sevmek zaten senin gibilere göre bi iş değil hocam sen alınma üstüne burda yazanları sen pitbullu canavar bil onlarda seni öyle bilse keşke..