Plc Hakkında Bir Soru?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Arkadaşlar öncelikle hepinize  merhabalar;

Plc ile ilgili kafamda kuramadığım bazı sorular var.Plc de döngü mantığı varmıdır?

Yani yapmak istediğim 2 motor olsun birincisi 5 sn çalıştıktan sonra duracak ve diğer motor çalışacak 5 sn sonra değişecek bu işlem ben stopa basana kadar devam edecek.Bu konuyla ilgili araştırmam gereken konu başlıkları nelerdir yardımcı olursanız sevinirim.İyi Çalışmalar

arbeit macht frei
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Erkek

var tabi hocam olmaz mı. timer çeşitleri var ton toff bunlarla ayarlayabilirsin. stop a basana kadar çalışması olayı için de muhur koyarsın olur biter. plc ile ugraşmayalı 2.5 sene oldu. o yüzden tam bilgi veremiyorum ama dökümanlarıma bakıcam bulursam koyarım buraya. ama şunu iyi biliyorumki dediğin olay çok basit bi mantıkla yapılabiliyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

buldum hocam işi olan burdan bakabilir.

http://elektrikogretmenleri.com/index.php/s7200/159-s7-200-goersel-anlat-m-ders-14

arbeit macht frei
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

hocam PIC de hangi dil ile yapacan eger CCS PIC C ile yapacak isen bildigin while dongusu veya for dongusu kurabilion 

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana balık verin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@rakkoc, hocam ben de önce pic diye okudum de plc imiş :)) 

@1234567b, arkadaş demiş zaten timer ile yapabilrsin kolaylıkla.. simulator için ne kullanıyorsun? ben de s7 200 ya da 300 için bir simulator vardı, yurtdışında hocaya verdiğimde ağzı açık kaldı, adam yıllardır plc ile uğraşıyor böyle bir simulatorden haberi yokmuş, defalarca kez teşekkür etti :)) eğer lazım olacaksa diğer bilgisayara bakayım yollarım 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@rakkoc, hocam ben de önce pic diye okudum de plc imiş :)) 

@1234567b, arkadaş demiş zaten timer ile yapabilrsin kolaylıkla.. simulator için ne kullanıyorsun? ben de s7 200 ya da 300 için bir simulator vardı, yurtdışında hocaya verdiğimde ağzı açık kaldı, adam yıllardır plc ile uğraşıyor böyle bir simulatorden haberi yokmuş, defalarca kez teşekkür etti :)) eğer lazım olacaksa diğer bilgisayara bakayım yollarım 

hocam uplasan biz de faydalansak:) merak ettim şimdi

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

şuan elimde bir s7200 similatörü var ama yakın zamanda paraya kıyıp kendime bir uygulama atölyesi kuracağım.Sanırım öyle daha zevkli olur.

https://app.box.com/s/doa9e4nhkan3owa83zmc

buda similatör işi olanlar için :)

arbeit macht frei
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

şuan elimde bir s7200 similatörü var ama yakın zamanda paraya kıyıp kendime bir uygulama atölyesi kuracağım.Sanırım öyle daha zevkli olur.

hocam uygulamayı açıp resmini çeker misin? bendeki ile aynı mı diye bakayım? şuan macdeyim bakamıyorum

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    1234567B bunu yazdı

hocam uygulamayı açıp resmini çeker misin? bendeki ile aynı mı diye bakayım? şuan macdeyim bakamıyorum

http://img546.imageshack.us/img546/8616/rjjy.jpg

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

evet aynı hocam :)) 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Erkek

tamamdır o zaman ben biraz kurcalayayım bakalım neleri varmış :) teşekkürler

Toplam Hit: 1465 Toplam Mesaj: 12