Polislerin Askerlik Yapmama İsteği
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
x-files askerliğini nerde yaptın?
askere almadılar beni :D -
x-files bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
x-files askerliğini nerde yaptın?
askere almadılar beni :D
-----------------------------devreciliği bilmiyorsun alt devre üst devre mevzusundan daha fazla şeyler olur lanet edersin senin ordakiler olağan şeyler
-
tabi askerlik gibi değil
-
Yapmasın arkadasım.Askerlık yapmak cok mu vatan korumak su donemde Suphelı?
Onunden 150 kısılık sozde terörist grubu gecıyor ne helıkopterı patlatır ne de ates emrı gelır.
Olmek mı sehıt mı olmak Askerlık Bunun adı vatan korumaksa ?Bayrak gormek degıl mı tabutta?
-
matematik1 bunu yazdı:
Yapmasın arkadasım.Askerlık yapmak cok mu vatan korumak su donemde Suphelı?
Onunden 150 kısılık sozde terörist grubu gecıyor ne helıkopterı patlatır ne de ates emrı gelır.
Olmek mı sehıt mı olmak Askerlık Bunun adı vatan korumaksa ?Bayrak gormek degıl mı tabutta?
-----------------------------evet farklı boyuta geldik :D
-
burada 1 nilyontane post atılsa bile bizi s.kleyecek bi devlet yöneticisi olacagını sanmıyorum...
Askerde bi söz vardır....
Boş muhabere yapma :d
-
istememeleri normal cünkü polisleri askerlere alternatif bir güc olarak düzenlemeye calısıyorlar (hani olurda cok müthis hükümetimize darbe filan yapılacak olursa polisler engelleyecek) sırf bu is icin polislere agır silah alınmasını saglayacak düzenleme icin ugrasmıslardı hatırlarsanız.. tankı, roket atarı ne yapacaklarsa artık!!!
-
Yazarken bazı şeyleri dikkatli olmak gerekiyor.
"Gitmek istemezle, asker tutuklamaya bayılıyorlar" demek hoş değil. Bilmiyorsanız da öğrenin. Terörün yoğun yaşandığı kentlerde operasyona askerle polis birlikte çıkar yeri geldiği vakit. Yeri gelir Polis Özel Harekat Jandarma karakolunda gelir sabahlar oradaki askere moral vermek için.
Ne yapmalarını istiyorsunuz? Savcı tutuklama emri verince hayır demelerini mi? Siz mi bakacaksınız o adamların çocuklarına, karılarına? Biraz makul konuşun. Kaç yaşına gelmiş insanlarsınız, ayıptır.
Çalışma mevzusunda da sağlıklı değerlendirme yapmak gerekiyor. Emniyette işler nasıl yürüyor bilseniz böyle konuşmazsınız. Bir 4. sınıf emniyet müdürü, 3-4 şubeyi idare ediyor kimi yerlerde. Kolay mı bu? Hadi müdürü geçelim, üst rütbe . Asayiş şubede çalışanların çektikleri sıkıntıdan haberiniz var mı? Kimlik sorarken bile hayatları tehlikede adamların.
TEM şubede çalışan polislerin duyduğu kaygı,yaşadığı sıkıntılarda haberiniz var mı hiç? İşten yeni gelmiş, tam çocuğuna sarılacak adam yükseliyor silah sesleri, geliyor telefon alıp silahını gidiyor evden. Çocukları okula servisle gidiyor kimi zaman servisler taranıyor. Bu işi hanginiz para ile yaparsınız? Bunun bedeli 1.800 lira mıdır?
Benim babam TEM şubede çalışmış polisti. Tayin oldu, batıya geldi, şubesi değişti (haber merkezi) ama evin içinde AK-47 saklıydı. Saldırı gelme endişesinden olmasın bu? Polis Özel Harekatçıların yaşadıkları sıkıntılara girmiyorum. 1-2 ay evlerine uğramazdı adamlar. Birileri kalkmış hala orman mühendisiyiz , araziye çıkıyoruz diyor. Sen araziye cetvelle, metvelle çıkarken bizim babalarımız şehir merkezinde bile çelik yelekle geziyordu. Araziye M16larla gidiyordu. Kendinizi kıyasladığınız adamların kimisi şehit oldu , kimisinin bacağı koptu. Kimisinin aile hayatı mahvoldu doğu görevi yüzünden. Hala bu adamların aldığı para mı canınızı yakıyor? Yaptığınızın tutar yanı yok. Bu kafayla giderseniz teröristle çatışmaya gidecek adam bile bulamazsınız .
Masa başı çalışanların suçu mu var? Herkes belde silah suçlu mu kovalayacak? Pasaport işleri ne olacak ayıptır sorması? Hukuk işleri ne olacak? Ehliyet, ruhsat hizmetleri?
Afedersiniz ama dediğinizi bilmiyorsunuz. -
Ayrıca bir arkadaş polisin yeri şehir demiş. Bilgi sahibi değilseniz fiki yürütmeyin lütfen. Polis Özel Harekat 28 Şubat sürecine kadar dağlarda başarıyla görev yapmıştır. Pusu timleri olarak kimi zaman, kimi zaman karakollarda destek birliği olarak, kimi zaman operasyonların ortasına indirilerek. Ayrıca mekan-alan korumuşlar ve korumaktadırlar. İnsanların vatanseverliğine karşı laf söylemeyin, söylüyorsanız da tutarlı olun, mantıklı olun.
Sadece şehirde görev yapıyorlar iddiası doğru bile olsa (ki değil) çok büyük bir iştir. Hr gece emniyet müdürlüklerinin, askerlik şubelerinin saldırıya uğradığı yerlerden bahsediyoruz. Onlarca örgüt evi bulunan şehirlerden bahsediyoruz. Ettiğiniz lafı tartın biraz. Çocuk olmayın. -
ben onu bunu bilmem de ne polis ne de sivil
her türk vatandaşı eşşek gibi askere gidip gelecek babacım ben kasımda askerim paşa gibi gidip gelicem bende derdim 1.5 yılımı heba ediyonuz para kazanamıcam die ben elektronikçiyim şuanki maaşım 3000 tl (şuanki firmamda) askerdeyken bana bu parayı kim vercek sorarım size ?
o yuzden hiç mırın kırın yapmasınlar yok efendim o kadar okuduk felan mavalları okumasınlar yada polisiz biz ayağına yatmasınlar eşşek gibi yapacaklar ben onları polis olmaları için zorlamadım kendi seçtiği bir meslek bu ve her türlü zorluğunu bilerek kabul ederek icra ettikleri bir olay...
çok polis arkadaşım var akrabam var aralarında 2-3 cevik kuvvet 1 tane özel harekattan var ve bu adamlar harbidende aldıkları parayıda hakediyolar ha öbürlerine haketmiyo demiyom kesinlikle onlarda görevlerini yapıyolar ekmek kazanıyolar ama ne kadar ?
bbaşımdan geçen bir olay bu;dayımların ewe hırsız girmiş gece neyse sabahsı ewe girdiklerinde soyullduklarını anlıyolar ewde kamera felan var neyse polisler geliyo ağzında sakız o.pu karı gibi cakka da cakkada çiğneye çiğneye labali labali konusmalar biz de sevmeyiz öle şeleri bide üstüne 20 bine yakın altın felan çalınmış iyice gerginiz neyse balkon kapısına ellenmemiş olduğunu sölüyoz ordan girmiş adamlar kapı zorlanarak açılmış kamera kayıtlarını verdik adamın yüzü kabak gibi meydanda sokakta görsem tanırım adamı o vaziyette neyse adamlar labali labali dayımın kolundaki dövme yi felan soruyolar bende girdim araya ya sen ne karısıyon ona buna kardeşim işini yap parmak izi felan mı alcan kamera kasetini mi alcan napçan bul dedim dayımda desteklercesine arka çıktı adamlar bi kaseti aldılar bastılar gittiler 2-3 kere suç duyurusunda bulunduk 2 ay arayla hala ses yok neyse evi soyan hırsızı dayım bizim oralara yakın bi yerde geceleyin görmüs atlamış üstüne adamı 2-3 arkadaş atmışlar arabaya bize geldiler babamı almaya ilk benzetçez sonra karakola götürcez bene gittim dayımlarla neyse buraları es geçeyim direkt karakola gideyim komserin önüne attık adamı resmen babam dedi sizin göreviniz olanı biz yapıyoz ne bi devriye gezer ne bi icraat var die sitem etti komsere komserde sen bizin ne iş yaptığımızı biliyon mu başımız dolu felan dayımda yatmaktan göbek büyütmekten doludur dedi biz orda komsere dalcaz artık bıraktık hırsızı hiçte öle huyumuz değil bu tarz şeler ama insanın malına zarar gelince de çirkefleşiyo o gece nezarette kaldık hırsızımızla beraber adamı sabaha kadar dövdük 1 polis giremedi g.t korkusundan nezarethane içine sabaha karsı adam yalvardı yakardı dinledik adamı sabahta çıktık nezaretten felan 3-4 ay sonra hırsız eksiksiz altınları getirdi geriye kendi hala adamı görürüm yolda selam veriirim ve o günden beride polislerden hiç hazetmem abicim bizim ewe girdiklerinde de polise felan haber vermemiştik...
sanlış anlamayın ama kıçınızı yırtsanız da bana polisleri sevdiremezsiniz hoş zaten size ne ? ama askere canım feda herzaman en azından bu konularda hassas adamlar jandarma gibisi varmı derim asayiş konularında hep....
bu konuda benim şahsi görüşlerimin alıntı yapılmamasına sevinirim dediğim gibi şahsi görüşüm kimseyi ilgilendirmez ben başımdan geçen olayı anlattım sadece...