Polislik Sınavına Kimliksiz Girdim
-
bende girdim sınava.. tam sınıflara geçicem arkadaşım dediki. saltanatın kaldırılmasıyla ilgili soru varmış dedi.. belki tamamen şanstır bilmiyorum...
20 Ocak 1921 tarihli Anayasa’da yer alan “Egemenlik
kayıtsız şartsız milletindir, yönetim şekli halkın
kendi kendini idare etmesi esasına dayanır.” maddesinin,
aşağıdakilerin hangisinde verilenlerin gerçekleştirilmesi
için doğrudan bir gerekçe olduğu
savunulabilir?
A) Saltanatın kaldırılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesi
B) Medeni Kanun’un kabul edilmesi ve Soyadı Kanunu’nun
kabul edilmesi
C) Tekkelerin kapatılması ve medreselerin kapatılması
D) Öğretim Birliği (Tevhidi Tedrisat) Kanunu’nun
kabul edilmesi ve Türk harflerinin kabul edilmesi
E) Ölçülerde değişiklik yapılması ve Millî ekonomi
ilkesinin uygulanmasısoruda bu ?
-
FeRoCi bunu yazdı:
-----------------------------
bende girdim sınava.. tam sınıflara geçicem arkadaşım dediki. saltanatın kaldırılmasıyla ilgili soru varmış dedi.. belki tamamen şanstır bilmiyorum...
20 Ocak 1921 tarihli Anayasa’da yer alan “Egemenlik
kayıtsız şartsız milletindir, yönetim şekli halkın
kendi kendini idare etmesi esasına dayanır.” maddesinin,
aşağıdakilerin hangisinde verilenlerin gerçekleştirilmesi
için doğrudan bir gerekçe olduğu
savunulabilir?
A) Saltanatın kaldırılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesi
B) Medeni Kanun’un kabul edilmesi ve Soyadı Kanunu’nun
kabul edilmesi
C) Tekkelerin kapatılması ve medreselerin kapatılması
D) Öğretim Birliği (Tevhidi Tedrisat) Kanunu’nun
kabul edilmesi ve Türk harflerinin kabul edilmesi
E) Ölçülerde değişiklik yapılması ve Millî ekonomi
ilkesinin uygulanmasısoruda bu ?
-----------------------------Sorulara şöyle bir baktımda gayet kolaylar. Oturup çalışan adam bu sınavdan full çekip atar.
Ayrıca bu sorunun cevabını adam önceden bilse ne olacaak bilmese ne olacak. Boşver çapulcuları ya.
ÖSYM bence bu ülkede özerk olarak çalışan en düzgün kurum. Sorular çalınıyorsada sorun başka bir yerde.
-
biraz önce aldğım bi haber.. doğruluğu kesin değildir.. cemaat ten bir arkadaş yine soruların çalındığını.. ama bu sefer iptal olamayacağını söyledi.. ben onun yalancasıyım.. diğer sınavda 4-5 soru öğrendiklerini. kendilerine haksızlık yapıldığını.. başkalarına soru kitapçığının verildiğini söylemişti kendisi...
-
ben ösym ye güvenmiyorum/güvenemiyorum.. en son örnekte old. gibi polis okulu sorularının çalılndığı hakkındaki iddalara başta yanıt veremediler.
Sonra medya üzerine gidince savcılığa şikayet falan olunca iptal etmek durumunda kaldılar. en geç 2 haftada açıklayacakları sınavı 1 aydan önce açıklayamadılar..
soru konusunda her sınavda bazı banko sorular olur saltanatın kaldırılması ve türevleri de bunun gibi sorulardandır..dikkate almamak lazım kafanı karıştırmak
istemiştir ..
soruları illaki yine çalmışlardır ..dedim ya artık güvenemiyorm.
-
bigwave bunu yazdı:
soru konusunda her sınavda bazı banko sorular olur saltanatın kaldırılması ve türevleri de bunun gibi sorulardandır..dikkate almamak lazım kafanı karıştırmak
istemiştir ..
-----------------------------doğru diyosun.. dedimya şans galiba.. denk geldi..
-
sonuçlar geçen gün açıklandı ses seda yok iptal mi olmuş sınavın?
-
bigwave bunu yazdı:
sonuçlar geçen gün açıklandı ses seda yok iptal mi olmuş sınavın?
-----------------------------619. yedekteyim hacı iptal olmamış ama ösym yine bi götlük yapmış 90 netin üzerinde bekliyordum kesin 4-5 kere kontrol ettim hatırlamadığım soru yoktu kaydırmada yapmadım sonavda kontrol ettim bi kaç defa ama her ne hikmetse 79 net geldi. öss de her denemede öss sınavında netlerim birebir tutuyodu okuma hatası olmadıysa bu sınavda bu kadar aşağı gelmesinde ben bi ipnelik sezdim. itiraz dilekçemi gönderdim. ve pmyo.net adresindeki çoğu arkadas netlerinin 10 net civarında aşağı geldiğini söylüyorlar. hepsi itiraz ettiler. eğer hakkımızı yiyorlarsa allah bin belalarını versin. yemiyorlarsa kazanan arkadaslara helal olsun. seneye daha çok çalışır kazanırız insallah. Ama artık ÖSYM denen kuruma hiç güvenim kalmadı her bi bok beklerim onlardan!!!
-
hayırlısı kardeşim
-
fivestar bunu yazdı:
hayırlısı kardeşim
-----------------------------amin kardesim sıranın bana geleceğini hiç sanmıyorum bu sene artık seneye deneyecez şansımızı
-
uğur dersanesindeysen sen unut zaten başka kaybetmişsin
fem filan olsa garantiydi :)
74 net le nasıl olmaz yaa benim sınava girdiğim zamanda 65 le garantiydi 60 yedekti bu nasıl iş senin şuan gararnti olması gerekti var bir problem bu işin içinde