folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Polonyada Düşen Uçak Sizce Sabotaj Mı?

Polonyada Düşen Uçak Sizce Sabotaj Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek

vay anasını :S resmen tüm devlet gitmiş :|

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

ne sabotajı yaw pilota beyaz rusyaya in çok sis var demişler adam yok inebiliriz demiş 4 kere denemiş 4.de düşmüş görgü tanıklarıda olayı dogruluyor

4 kerede uçağı indiremiyosan üstelik havaalanına 1.5km de düşürüyosan sabotaj ihtimalini geçeceksin, inanmaya zorlarsanız herşeye inanabilirsiniz tabi, 17 agustos depreminede abd nin nükleer bomba denemeleri yol actı falanda diyolardı, bizim deniz kumu binaların suçu yoktu falan..

ne diyelim inşallah bizim hükümette ölür.

Amphetamine Logic.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

Tüm devlet adamlarının içinde olan bir uçağın düşmesi bana sabotaj gibi geliyor :/

Ben bu insanları anlamıyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

%100 sabotajdır.

çok normal.avrupa içinde güçler savaşı var.özellikle almanya ve ingiltere arasında.polonyayı kontrol eden çevresinde baskı unsuru oluşturabilir.devletin üst kademesi komple öteye gittiyse bunu bir "kazayla" açıklamak doğru olmaz.

olayın rusyadaki metrol saldırıları ve kırgızistandaki olayların ardından gelmesi  "çok şaşırtıcı !" !

ben bu "kaza" nın normal olduğuna inanmıyorum.üstü örtülecektir çünkü gizli servis operasyonları daima örtülür.

tıpkı eşref paşa'nın başına gelenler gibi...

bunları diğer konuda yazdım.

Rusya Katin'deki çarpıtılmış tarihiyle nihayet yüzleşiyor

Rusya%20Katindeki%20çarpıtılmış%20tarihiyle%20nihayet%20yüzleşiyor

Anne Applebaum

Yorum / 11/04/2010

Rusya bugüne dek Kızılordu'nun 1940'ta Katin'de yaklaşık 20 bin Polonyalı'yı öldürdüğünü inkâr etmişken, Putin anma törenlerine katılarak herkesi şaşırttı. Rus başbakanın bunu niçin şimdi yaptığıysa hâlâ bilinmiyor

Ticaret ve iş hayatının damgasını vurduğu bu çağda, vaktiyle savaşa tutuşabilecek olan ülkeler anlaşmazlıklarını genelde başka araçlarla halletme yoluna gidiyor. Bu fenomenin Orta Avrupa’daki çarpıcı örneği, hatırası hâlâ Polonya-Rusya ilişkilerini şekillendiren Katin katliamına dair tartışma. Bu olay 70 yıl önce gerçekleşti: Sovyetler Birliği 1940’ta 20 bin Polonyalı subayı öldürdü. Subaylar Kızılordu tarafından esir alınmıştı. Sovyet gizli polisi onları Stalin’in emriyle öldürdü. Sonradan Stalin saf değiştirdi, Hitler’e karşı Müttefiklere katıldı ve subayların öldürülmesinin suçunu Almanlara attı. Bu yalan, Sovyetler dağılana kadar resmi Sovyet ve Polonya komünist tarihinin parçası olarak kaldı. 1990’da son Sovyet komünist lideri Mihail Gorbaçov
    cinayetlerin sorumluluğunu kabul etti. 1991’de ilk Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin arşivdeki belgeleri yayımladı.
    70 yıl uzun bir zaman. Ancak daha geçen ay bir Rus dergisi Polonya’da yayımlanan bir dergiye ‘aşırılıkçılık’ ve ‘Rus karşıtı duygular yaymak’ gerekçesiyle dava açtı, çünkü dergi, başka bazı şeylerle birlikte, Katin hakkında tarihsel doğruluğu haiz yazılar yayımlamıştı. Birkaç yıl önce de bir Rus arşivci bana bazı milletvekillerinin konuyla ilgili çalışma yapması için kendisine baskı yaptığını anlatmıştı: Cinayetleri Almanların işlediğini ve Yeltsin’in söz konusu arşiv belgelerini Batı’nın gözüne girmek için çarpıttığını kanıtlamasını istiyorlardı.
    Aslında ‘Katin inkârı’, belli Rus siyasetçiler ve gazeteciler arasında Polonya’nın Batılı kurumları sıkı sıkıya kucaklamasına yönelik öfkeyi ifade etmenin aracı haline geldi. Polonyalılar da meseleyi böyle görüyor. 2007’de Rus hükümetinin sahibi olduğu bir gazete, katliamları anlatan bir Polonya filmine (Andrej Wajda’nın yönettiği ‘Katin’) dair çirkin bir eleştiri yazısı yayımladı ve Rus sinemaları filmi göstermedi. Polonyalılar bu tavrı kendilerine karşı hâlâ emperyalist planlar yaptığının kanıtı olarak yorumladı. Diğer bir deyişle bu, tarihe dair bir savdan ziyade, günümüz politikalarına dair tarihi bir tartışma kisvesinde öne sürülen bir savdı.
    Bütün bunlar, filmin geçen cuma Rus devlet televizyonunda gösterilmesinin niye bu kadar şaşırtıcı olduğunu açıklıyor. Yaygın kanı, ‘Katin’in Başbakan Vladimir Putin’in şahsi onayı olmaksızın gösterilemeyeceği yönünde. Ve zamanlama da tesadüf değildi: Putin salı günü, Polonyalı muadiliyle Katin ormanında yapılacak 70. yıl anmasına katılacaktı. Putin böyle bir anmaya katılan ilk Rus lider. Sonrasında iki başbakan, genel olarak tarihi tartışmak için kurulan ‘Polonya-Rusya Zor Meseleler Komitesi’yle (harika bir isim) biraraya gelecekti.
    Niye şimdi? Putin daha önce Sovyetlerin yaptığı mezalimlerin üzerinde durmak yönünde hiçbir eğilim göstermemişti. Aksine, başında bulunduğu hükümet Slatin’i ‘en başarılı Sovyet lideri’ diye niteleyen tarih kitaplarını destekledi ve Sovyet bayraklarıyla şarkılarını kamusal hayata geri getirdi. Ayrıca Putin’in önünde yığınla mesele var. Moskova’da düzenlenen terör saldırıları, ekonomik sıkıntılar halk protestolarının uğultusunun 70 yıl önce işlenen bir suçun anılmasının önüne geçmesi gerektiği muhakkak - tabii bu tutum değişikliğinin açıklaması bizzat bu artan zorluklar olmadığı sürece.
    Belki de endişe edecek daha zorlu meseleleri olan Putin, bu eski tartışmadan yoruldu. Belki Polonya’dan bir şeyler istiyor (sözgelimi petrol ve doğalgaz tavizleri). Ya da belki Rus seçkinler nihayet ülkelerinin, Stalinist zihniyet ve tarihin Stalinist yorumu devam ettikçe modernleşemeyeceğini idrak etti. Böyleyse, Katin ebedi uykularına yollanması gereken birçok benzer hayaletin ilki olacak demektir. (6 Nisan 2010)

belli ki ruslar istediğini alamamış polonyadan.kırgızistanı birbirine kattıkları yetmezmiş gibi polonyayı da yediler.rusya amerikayla ittifak halindeyken neden böyle operasyonlar yapıyor ? acaba güç/bölgesel etkinlik paylaşımı yeniden mi düzenleniyor ?

önümüzdeki günlerde bu olayların avrupadaki yansımalarını görebiliriz.özellikle almanya ve ingilterede saldırılar olabilir ve karşı olarak rusyadaki saldırılar artabilir.her güç odağı için önem arzeden Türkiye yine her zaman olduğu gibi hedefte.ülkemizde de benzer operasyonlar bekliyorum ben.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SMYRNA
    SMYRNA's avatar
    Erkek

Bizim hacı ve tebaası daha da uçağa binmez::))

İzmirin denizi kız, kızı deniz Sokakları hem kız hem deniz kokar.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tigin59
    tigin59's avatar
    Erkek

amewrikanın polonya da üs kurmak istediği polonya rus kışkırtmasıyla izin vermediğini biliyorm

öğle yemeğini yemez o marinada kesti hızı, mühendis değil sanki jigolo.iremde üzdü onca kızı,az saplamadı çuvaldızı,bir nogay vardı bilir o.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OveRTaX
    OveRTaX's avatar
    Erkek

Uçakta bu kadar önemli insan varken uçağın düşmesi akıllara sabotaj mı sorusunu getiriyor.Sabotaj ise sağlam bir temizlik olmuş.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

tigin59 bunu yazdı:
    -----------------------------

amewrikanın polonya da üs kurmak istediği polonya rus kışkırtmasıyla izin vermediğini biliyorm

-----------------------------

hala soğuk savaş dönemindesin herhalde.

amerika ve rusya ortaklaşa küresel sermayeyi tasfiye ediyorlar.

polonya küresel sermayenin üslerinden biriydi ve yönetim küreselcilerin etkisindeydi.bu "kaza !" dan sonra yönetime amerikan-rus yanlısı bir iktidarı getireceklerdir ve polonyada da küresel sermayeyi tasfiye edeceklerdir.

Türkiye'deki ergenekon operasyonu büyük oranda küresel sermayenin tasfiyesidir.buna en başta ingiltere dahildir.

ingiltere hrant dinki öldürerek yanlış bir adım attı onun üstünden ingiliz destekli ergenekon kukla örgütü tasfiye ediliyor.valla hiç savunmaya kalkmayalım zaten örgüt hiç bizim olmamıştı ki... görmek lazım sadece...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Erkek

Hiç alakası yok hiç. Suikast değil, resmen katliam bu olay. Pilotların katliamı. Adamlar bir devleti taşıyor, onca uyarıya rağmen az ötedeki havaalanına gitmeyip 4 kere inmeye çalışıyor. İlk 3 ünde inemedikleri için de daha alçaktan yaklaşırken ağaçlara toslayıp kıyıyorlar milleti.

Geçen sene hava yağışlı olduğu için başbakanın helikopterinin pilotları biz bu riski alamayız demişti, bu uçağın pilotlarında insafın zerresi yokmuş anlaşılan.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskarpin
    iskarpin's avatar
    Erkek

Devlet bu olaydaki zaafı çok büyüktür. Kaza elbette lanetlenecek türdendir fakat tüm devlet büyüklerini bir uçağa tıkmak, zaafiyetten öte bir şey değildir. Böyle bir fırsatı kollayanların ekmeğine yağ sürmektir, devlet adına utanılacak bir durum.

ne sevmektir ne sevilmek, en güzeli şırıl şırıl işemek..
Toplam Hit: 3675 Toplam Mesaj: 21