Postmodern Ne Demek ?
-
gozkopat bunu yazdı:
-----------------------------
ekşi sozluk gıbı yazmıssın be hocam :|
cvp : pit10 nun postermodern sarkısını dınle
-----------------------------rap yapıyodu sanırım bunlar ama dinleyim yinede bakim bi :)
-
Asosyal bunu yazdı:
cemnet bunu yazdı:
köyden yarın gelen ayşenin hemen diskoya gitmesi buna örnek verilebilirmi ?
-----------------------------köyde noğutken şehire gelip leblebileşen ayşe hızlı asimilasyona açık bir örnektir.
-----------------------------biraz netleşti konu Asosyal ..
-
bir resim sergisinde şekilli şekilsiz bir resme bakıp, anlamlı anlamsız yorumlar çıkarmaktır postmodernizm
-
Öküz ile buzağının votka redbull içmiş halidir.
Öküz = Votka
Buzağı = Redbull
Post - Modern gibi bir anlama da geliyor.
Onun asıl kökü Öküz ile Buzağıdır ama.
-
ilhan mimaroğlu'nun bir kitabı vardı. 'ertesi günce' olması lazım. orda gayet hoş açıklıyor postmodernizmi. zaten tanımlarla işin içinden çıkamazsın. tanım istiyorsan wikiden bilmemneden bi milyon tane bulursun. postmodern şeyler okuyarak da anlayabilirsin mesela.
oğuz atay üstad'ın 'tutunamayanlar' adlı şaheseri postmoderndir. efendime söyliyim ihsan oktay anar üstadın birçok kitabı postmoderndir. günümüzün filozofu umberto eco da postmodern bir yazardır. bunlar edebiyat alanında.
sonracığıma tarantino sinema alanında postmodern eserler vermiştir falan.
kolay gelsin....
o6u2 da postmodern bir mürid sanırım. -
Fight Club postmodern bir felsefenin ürünü değil.
Tarantino filmlerindeki başka birşey..
Ek : Aslında alışılmamış çizgi dışı ama geriye dönük olarak nitelendirebileceğimiz fakat benim yinede votka redbull uyumu kadar özümseyemediğim bir şeytan icadıdır.
Postmodern de neymiş kardeşim, ata sporu güreş neyinize yetmiyor?
-
epigonion bunu yazdı:
ilhan mimaroğlu'nun bir kitabı vardı. 'ertesi günce' olması lazım. orda gayet hoş açıklıyor postmodernizmi. zaten tanımlarla işin içinden çıkamazsın. tanım istiyorsan wikiden bilmemneden bi milyon tane bulursun. postmodern şeyler okuyarak da anlayabilirsin mesela.
oğuz atay üstad'ın 'tutunamayanlar' adlı şaheseri postmoderndir. efendime söyliyim ihsan oktay anar üstadın birçok kitabı postmoderndir. günümüzün filozofu umberto eco da postmodern bir yazardır. bunlar edebiyat alanında.
sonracığıma tarantino sinema alanında postmodern eserler vermiştir falan.
kolay gelsin....
o6u2 da postmodern bir mürid sanırım.
-----------------------------bu cümleden sadece kitap okuduğunu ve tarantino filmlerini takip ettiğini anladım. Bunu bilmemde ne katıcak bilmiyorum bana
-
cemnet bunu yazdı:
-----------------------------bu cümleden sadece kitap okuduğunu ve tarantino filmlerini takip ettiğini anladım. Bunu bilmemde ne katıcak bilmiyorum bana
sevgili cemmet, dediğim gibi tanımlarla işin içinden çıkamazsın. adam gibi anlayabilmen için yol göstermeye çalıştım sadece. -
Bide Postmodern darbe var, o bi üst seviyesi heralde?:D
-
postmodernizmi anlamak isteyen bir insan "ikinci yeni" şiiri okumalıdır, bu olayın sağlıklı bir tanımı yapılmaz zannımca