folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Primitive Yaşam, Takas Ve Üretime Hazırlık Çalışmaları

Primitive Yaşam, Takas Ve Üretime Hazırlık Çalışmaları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    pompaci bunu yazdı

sera da mantıklı hocam cam çerçeve ile yere betonlanmış 10*10 ların etrafına istediğin kadar alanı kapatabilirsin. yapmıştın galiba sende diye hatırlıyorum.

hocam küçük alanlarda dikkat çekmeyecek ufak toollarla iş bititmek gerekiyor, seraya 100 kg mahsülü koyup kurumasını beklemek riskli herkes aç olacağından yiyecek önem kazanıyor, zaten yaşayacağım alana da ekstra güvenlik önlemi almayı düşünüyorum. kıtlık başa bela bir durumdur.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

bu konu daha ne kadar bilinçlendirebilir diye merakla bekliyorum

bence kendi kabuğuna çekilmek yerine iletişimi sürdürebilecek alet edavat edinmek daha iyi olur diye düşünüyorum

felaket senaryosunu ne kadar dibe çekebiliriz ki elektrik yakıt bunlar bittiğinde tamamen orta çağa dönmüş olunur atlar at arabaları öküzler herşeyin el yapımı mekanik olduğu döneme geçilir

ama teknoloji bu kadar ilerlemişken bu düzeyde yaşıyorken o alt kademeye geçmek çok zor

bir zombi virüsü falan olması lazım herşeyin biranda tükenmesi için :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Abi ev tipi biyogaz sistemlerine de bir bak. Önümüzdeki sene bir arkadaşımıza yapmayı planlıyoruz. Eğer bir şeyler gelişirse sana da yollarım

www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Felaket anında ki senaryom:

Retreti bul. Retreti vur. Retretin malıyla mutlu ol.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı

Felaket anında ki senaryom:

Retreti bul. Retreti vur. Retretin malıyla mutlu ol.

:) başarılı olabilirsen güzel bir plan bu.

bu gece okuduğum irdelediğim konu kimyasal distilasyon yani sudan kimyasalların distilasyonla ayrılması, bunu da en az elektrikli nasıl yapabiliriz düşüncesiyle araştırıyorum.

primitive yaşamda kullanacağımız max voltaj 12v, neden derseniz ilkel yollarla bile 12v akü yapılabiliyor, eski akülerin tamiri de zor bir şey değil, 12v için kontrol devreleri yapmak kolay, devre elemanlarının tedariki de kolay eski elektronikleri sökmek yeterli oluyor.

RETRET tarafından 15/Ara/21 03:18 tarihinde düzenlenmiştir

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

Buzdolabı için derin bir kuyu kazıp bozulacak malzemeleri kapalı kutularda içine sarkıtıldığını görmüştüm gayet iş görüyordu.

Her ihtimale karşı büyük bir su deposu ve yağmur suyu hasatı taktikleri geliştirilmeli.

İlkel 12v akü yapımı kolay ise rüzgar türbini yapılsa fena olmaz. Rüzgarsız bir yerse ve komün bir yaşamsa bisiklet tarzı bir şeye monte edilebilir. Teneke kolalardan güneş paneli yapan bir adam görmüştüm internette ne kadar çalışıyor bilemiyorum.

Silah tüfek vs. Bekçilik ve domuzlar için kesinlikle sağlam bir köpek. 

Et için tavşan düşünülebilir çok hızlı ürüyorlar. 

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    MiqRoP bunu yazdı

Buzdolabı için derin bir kuyu kazıp bozulacak malzemeleri kapalı kutularda içine sarkıtıldığını görmüştüm gayet iş görüyordu.

Her ihtimale karşı büyük bir su deposu ve yağmur suyu hasatı taktikleri geliştirilmeli.

İlkel 12v akü yapımı kolay ise rüzgar türbini yapılsa fena olmaz. Rüzgarsız bir yerse ve komün bir yaşamsa bisiklet tarzı bir şeye monte edilebilir. Teneke kolalardan güneş paneli yapan bir adam görmüştüm internette ne kadar çalışıyor bilemiyorum.

Silah tüfek vs. Bekçilik ve domuzlar için kesinlikle sağlam bir köpek. 

Et için tavşan düşünülebilir çok hızlı ürüyorlar. 

hocam 12v buzdolabı ve olması şart 12v dondurucu da şart bunlar mikro ölçekli şeyler için gerekli ilaç ve benzeri için...

rüzgar türbini boy olarak insan yüksekliğini geçmeyecek bir şey ise olur amaç biraz da dikkat çekmemek sen tokken dışarı aç gözü dönmüş bir yığın insan olacak bunlarla mücadele etmemek için dikkat çekmemek gerekiyor.

aç insanlar için köpek dahi bir gıda olarak görüneceğinden güvenlik olayı için köpeğe güvenmemek daha mantıklı, destekli tel çit, ses ile gelenden haberdar olunacak mekanik düzenekler ve uzuv koparıcı tuzaklar yıldırıcı basit çözümler.

tavşan pek mantıklı değil çünkü çabuk hastalanıyor, tavuk ise tam bir predatör her şeyi yiyor, tavuk etinin yağsız kısımlarının kurutulmaya yatkın olması da önemli faktör.

önemli bir problemimiz var İÇME SUYU kaliteli içme suyu derin kuyulardan sağlanması zor bir unsur, yağmur suyunda da aynı problemler var, suyu kaynatıp buharlaştırarak damıtarak yani ilkel distilasyonla sudaki her kimyasal temizlenemiyor, suyun saf hale getirilmesi ve mineral eklenmesi daha mantıklı, kartuşsuz distilasyon makinelerine baktığımızda ciddi derecede pahalı makineler olduklarını ve ciddi elektrik tüketimlerinin olduğunu görüyoruz, bizim için riskli olan yaşanır bölgelerde çıkan suda arsenik riski ilginç bir şekilde marmara ve egede bir çok bölgede yer altı suyunda arsenik var bu kayaçlardan mı kaynaklanıyor yoksa kimyasal kirleticiler mi var bilinmiyor ama suda arsenik olduğu bir gerçek. yağmur suyu ile tüm yıl içme suyu ve diğer ihtiyaçların giderilmesi şu anda düşünülebilse de ileriki yıllarda kuraklık ile birlikte bu riske girilmez. o yüzden sudaki arseniği ve diğer kirleticileri (tarım ilacı olabilir) nasıl ayırırız bunu çözmek için arayış içindeyim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

https://youtu.be/RfgOaz1lxYc

İlkel 12v akü yapımı bakındım ama birşey bulamadım gözüme bu çarptı bunu uygun büyüklükte yapıp aküleri besleyebilirsin. 

Köpeği yaklaşan insanı ve hayvanı önceden haber versin diye önermiştim hocam. Ses ile haberdar edicek mekanik düzeni kafamda oturtamadım.

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Şu devırde nelerı araştırıyoruz amk amaç ne yaşamda kalmak bu yanı? kâr vs.. yok sadece yaşamda kalabılmek

Perşembenın gelışı çarşambadan bellıydı doldurdular ıçerı multecıyı o gün başladı bu kıyım

Kurtlar tasma takmaz....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Yasamayi ne cok seviyorsunuz, icecek yiyecek konusacak esin dostun olmadiktan , kaynatamatikdan, ise guce gidip bir seyler ile mesgul olamadiktan sonra sikeyim yasamayi hoca.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.