Printer"A Şifre Koyma
-
Arkadaşlar okul destek olmadığı için kendi paramla okula brother marka laserli printer aldım.Ve benden başka kimsenin kullanmasını istemiyorum..Bunun için sanal yazıcı ( yazıcı ekleden başka bir marka) oluşturdum.Ama bu kesin bir çözüm olmadı.Yine bazı kişiler çıktı alıyor.Printer a şifre koyabilirmiyim bu mümkünmüdür?
-
kartuşları yanında taşı :D
-
Elbette yazici yonetimini eline alabilirsin.Yazici icin bir kullanici tanimlarsin , yetkilerden sadece o kullaniciyi yetkilendirirsin.O kullanici icin sifrede tanimlarsin.Tipik bir dosyayi paylastirdiginde , sahiplik ve izin ayarlarini yaptigin gibi. control panelde yazicilara girince yazicinin uzerine sag tikla ozelliklere gir , karsina gelen ekranda sanirim security sekmesi olacak, eger security sekmesini goremezsen , klasor secenekleri gorunum ayarlarindan -basit paylasim..." zimbirtisini secmen gerek.Bulamadim haci dersen guvenli kipte acip , yaziciya sag tiklarsan guvenlik sekmesi gelir...orada gorursun yazici sahiplerini , oradaki kullanicilari silersin everyone , u falan , ekle diyerek kendi tanimladigin bir kullaniciyi eklersin.bu kullanicinin sifrelerinide sen belirledigin icin , sadece yaziciyi sen yonetebilirsin.
-
dostum şöyle bir yazı buldum şifre koyma ile ilgili değil kullanıcı grubu belirleme felan dio biraz okudum da bi bak istersen
Bir yazıcının izin ayarlarını değiştirmek için, birkaç yazıcı izninden biri olan Yazıcıları Yönet (Manage Printers) izninizin olması gerekir.
Bir yazıcı için yeni izinler ayarlamak için :
1) Yazıcı ve Fakslar’ı (Printers and Faxes) açın.
2) İzinlerini ayarlamak istediğiniz yazıcıyı farenin sağ düğmesiyle tıklayın, Özellikler’i (Properties) ve sonra da Güvenlik (Security) sekmesini tıklayın.
http://www.microsoft.com/turkiye/windowsxp/images/networkingfig09.gif
3) Ekle’yi (Add) tıklayın.
4) Aranacak’ı (Look For) tıklayın, eklemek istediğiniz kullanıcı türlerini seçin, sonra da Tamam’ı (OK) tıklayın.
5) Bakılacak Yer’i (Look In) tıklayın, aramak istediğiniz konuma bakın, sonra da Tamam’ı (OK) tıklayın.
6) Ad (Name) kutusuna, izinlerini ayarlamak istediğiniz kullanıcı ya da grubun adlarını, her bir adı noktalı virgülle ( ; ) ayırarak yazın.
7) Adları dizinin algıladığından emin olmak için, Adları Denetle’yi (Check Names) tıklayın.
8) İstediğiniz tüm adlar Ad (Name) kutusunda listelendiğinde, Tamam’ı (OK) tıklayın.
9) İzinler (Permissions) altında, izin vermek ya da reddetmek istediğiniz her izin için İzin Ver (Allow) yada Reddet (Deny) onay kutusunu işaretleyin.
10 Yazdır (Print), Yazıcıları Yönet (Manage Printers) ve Belgeleri Yönet (Manage Documents) yazıcı izinlerini görüntülemek ya da değiştirmek için, Gelişmiş’i (Advanced) tıklayın.
Bir yazıcının izinlerini değiştirmek ya da kaldırmak için :
1) Yazıcı ve Fakslar’ı (Printers and Faxes) açın.
2) İzinlerini değiştirmek ya da kaldırmak istediğiniz yazıcıyı farenin sağ düğmesiyle tıklayın, Özellikler’i (Properties) ve sonrada Güvenlik (Security) sekmesini tıklayın.
3) İzinlerini değiştirmek ya da kaldırmak istediğiniz kullanıcı ya da grubun adını tıklayın.
4) İzinler (Permissions) altında, izin vermek ya da reddetmek istediğiniz her izin için İzin Ver (Allow) ya da Reddet (Deny) onay kutusunu gerekli şekilde işaretleyin. Ya da, kullanıcı ya da grubu izinler listesinden kaldırmak için, Kaldır’ı (Remove) tıklayın.5) Yazdır (Print), Yazıcıları Yönet (Manage Printers) ve Belgeleri Yönet (Manage Documents) yazıcı izinlerini görüntülemek ya da değiştirmek için, Gelişmiş’i (Advanced) tıklayın...
(Ç)ALINTI...
-
Sanal printer anlayıp düzelten adam bunuda kırar diye düşünüyorum.Ya böyle yazdır butonuna basınca şifre çıksa şifreyi girip yazsak...İmkansız birşey belki ama ya varsa :D
-
power kablosunu yanında taşı. Baktın olmadı yazıcının kağıt giriş yerine ufak bir operasyonla asma kilit tak. Kağıt falan koyamazlar. Manyak mı la bu diyebilirler ama çözüm olabilir.
-
PC nın usb sını sök :D:DD:D
-
35ygt45 bunu yazdı:
-----------------------------
Sanal printer anlayıp düzelten adam bunuda kırar diye düşünüyorum.Ya böyle yazdır butonuna basınca şifre çıksa şifreyi girip yazsak...İmkansız birşey belki ama ya varsa :D
-----------------------------çaktırmadan şu sitedeki kredi kartı bilgilerinide kırdır,
programı çek :) canavarmış o çocuklar hallederler iki dakikada siteyi
http://www.printerpassword.com/
-
Öğrenciler değilde öğretmenler izinsiz kullanıyor.
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------35ygt45 bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------çaktırmadan şu sitedeki kredi kartı bilgilerinide kırdır,
programı çek :) canavarmış o çocuklar hallederler iki dakikada siteyi
http://www.printerpassword.com/
-----------------------------dostum bu sanırım sadece yüklendiği PC üzerinden çalışıyor ağdan gelenlere etki edemiyordun sanmıyorum
-
Aradığım şey buydu sanırım teşekkürler...