folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Profilime Son Kim Baktı Programları Nasıl Yazılıyor?

Profilime Son Kim Baktı Programları Nasıl Yazılıyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hocalar selamlar.Benim merak ettiğim bu facebookda,sosyal ağlarda falan profilime kim baktı uygulamaları nasıl kodlanıyor?

Mesela Vkda biriyle arkadaş olduğunda yada biri senin durumunu beğenirse,yorum atarsa vs durumlarda otomatik olarak program senin profiline baktı olarak gösteriyor.Ama arkadaş benim profile girdi hiçbişey yapmadı sonra programdan baktık gerçekden arkadaşı program gösterdi benim sayfama girmiş olarak.

Şuan program düzgün çalışmasada bir aralar düzgün çalışıyordu.Böyle eli yüzü düzgün bir program nasıl yapılır fikri olan var mı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Erkek

eskiden facebook da uygulamaları profiline ekleyebiliyordun yalnız o uygulamanın da karşıda olması lazım nasıl ki havuz olusturup token seklinde facebook beğeni botları yazılıyorsa aynı şekilde.Nasıl yazılıyor bilmiyorum uygulamayı kabul ederken dikkat edin bütün arkadaş listesini kaydetmesinler arkadaş öyle bir şey kodlayacaktı uygulama kimde varsa bütün arkadaş listelerini veritabanına yazdıracaktı =)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    koray bunu yazdı

eskiden facebook da uygulamaları profiline ekleyebiliyordun yalnız o uygulamanın da karşıda olması lazım nasıl ki havuz olusturup token seklinde facebook beğeni botları yazılıyorsa aynı şekilde.Nasıl yazılıyor bilmiyorum uygulamayı kabul ederken dikkat edin bütün arkadaş listesini kaydetmesinler arkadaş öyle bir şey kodlayacaktı uygulama kimde varsa bütün arkadaş listelerini veritabanına yazdıracaktı =)

hocam bu bahsettiğim uygulamayı kullanan kullanmayan herkesde gösteriyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

profile_bakanlar diye tablo düşün id | bakan_kisi_id | baktigi_kisi_id | tarihsaat

kim hangi profile girerse girsin, bu tabloya kendi idsini baktığı kişinin idisini tarihini saatini yazıyordur
    Sonra sen kim bana baktı diye tıkladığında sayfa bu tabloya gidip where baktigi_kisi_id = '$seninid' şeklinde sadece sana bakılanları listelettiriyordur. böyledir yani.

Mutlaka vk mıdır nedir orada böyle bir şey vardır. her giren girdiği profili yazıyordur bu tabloya program / uygulamada oradan baktırıyordur.

iso tarafından 27/Oca/14 12:32 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Erkek

hocam eskiden profilde uygulamaları ekleyebiliyorduk şimdi yok öyle bir şey.Kişisel bilgilerini falan izin alarak uygulamayı ekliyorsun sanmıyorum facebook da test etmek için bile uygulamayı kontrol etmem ama diğer sosyal paylasim sitelerini bilemiyorum.Ama facebook da bildiğim kadarıyla olmaz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

hocam.com'da gayet iyi çalışan bir şekilde var bu olay. nasıl yapmışlar hiç fikrim yok ama anlarım dersen inceleyebilirsin (:

sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

çizik

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    iSo bunu yazdı

profile_bakanlar diye tablo düşün id | bakan_kisi_id | baktigi_kisi_id | tarihsaat

kim hangi profile girerse girsin, bu tabloya kendi idsini baktığı kişinin idisini tarihini saatini yazıyordur
    Sonra sen kim bana baktı diye tıkladığında sayfa bu tabloya gidip where baktigi_kisi_id = '$seninid' şeklinde sadece sana bakılanları listelettiriyordur. böyledir yani.

Mutlaka vk mıdır nedir orada böyle bir şey vardır. her giren girdiği profili yazıyordur bu tabloya program / uygulamada oradan baktırıyordur.

where baktigi_kisi_id = '$seninid' burda baktigi_kisi yerine bakan_kisi demek istedin galiba hocam.

Ama senin dediğin gibi bile olsa adamlar bu veriyi veritabanından çekmeleri gerekmez mi ? Bu programları yapanlar facebooğa falan oyun koyar gibi dışardan siteye uygulama yükleyen programcılar.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

sayfaya js kodu enjekte edebilirsen gelen cookilerden idleri alabilir idler üzerindende profilin kim olduğunu çözebilirsin ama facebookta bunu yapabileceğini sanmıyorum buna önlem almışlardır zaten.

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam html dışında bişey bilmem mantık yürüttüm sadece boş boğazlık edicem kafama takıldı sen yazınca. Terimlerden ben pek anlamam ama siz yazınca anlarsınız sanırım ne demek istediğimi :D

Şimdi x kişisinin veri tabanında bir yer tutması gerekiyor sanırım doğal olarak zaten browserdan istendiğinde getirilmesi için.

y kişisinin x kişisinin profiline baktığını anlamak için programın x kişisinin yerine uğrayanı kontrol edip y olduğunu saptaması gerekiyor sanırım buda tamam.

Bu kadar saçmaladın sonuç ne diceksin benim vardığım sonuç facebookun veritabanına tam olarak erişmeden tamamen sağlıklı şekilde böyle bir program yapılmaması lazım :/

Dediğim gibi üstüme gelmeyin. Fikrimi söledim belki yüzde 30u tutar

Edit: Zaten sende nasıl oluyor bu iş diye sormuşsun. Daha okuduğumu anlamamışım ben gidiyorum. Buda burda kalsın. Uyku gerek insan vücuduna

Easx tarafından 27/Oca/14 14:17 tarihinde düzenlenmiştir

www.kriptopedi.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Erkek

hocam eskiden vardı hoşgeldin diye yazdırabiliyorduk işte o artık yok olsa =) facebook kaldırmış.

Toplam Hit: 2538 Toplam Mesaj: 18