folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder Programalaya Başlamak İstiyorum, Yardımcı Olur Musunuz

Programalaya Başlamak İstiyorum, Yardımcı Olur Musunuz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sibyl
    sibyl's avatar
    Dişi
    Programlama çalışmak istiyorum. Bir Dönem Visual Basic den başladım, kitabım çalındı bıraktım. Buradan ve bulabildiğim her yerden döküman temin edip bu konuyu öğrenip geliştirmeyi çok istiyorum. Bana tam olarak nereden başlayıp, nasıl devam edeceğim ve bunlar için gerekli döküm olarak e-book ve videolar dışında nelerden faydalanabileceğim hakkında tavsiyelerde bulunabilir misiniz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    önce amaç nedir ? iş amaçlımı yoksa hobi amaçlımı öğrenmek istiyorsun ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

+ programlama öncesi sağlam bir algoritmayla temelleri güçlendirmelisin hoca

algoritma.. algoritma .. algoritma.. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek
    Yine büyüklerimiz bilir ama ben sana kısaca nereden baslayacagını söylemek yada fikrimi belirtmek istedim...
    pascal-turbopascal-Phyton-perl ve Assemble böle baslamanı tavsiye ediyorum.

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theimpossible
    theimpossible's avatar
    Erkek
    evet önce aLgoritma biLgin iyi olması gerekiyor.ordan bişe başla derim öncelikle.

theimp0ssible - cout << " Emektar TBT'çı " << endl ;
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    hocam bende bu işe başlamak istiyorum hobi olarak da devam edebilir aynı zamanda iş içinde kullanabilirim :D algoritma ve visual basic var daha sonra nasıl devam etmeliyim?

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    uf amma cevap gelmis yaw.. az biraz biliyormussun ama herseyden once algoritma(planlama) ogrenmenlazim. ama daha da onemlisi İNGİLİZCE ogrenmen gerekiyor bana gore..  

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek
    ya ben bi döküman yazmıştım.. turbo pascal la programlamaya başlamak die onu biras karıştır.. onla başla biraz kod mantığını öğren bence ondan sorna visual basic e gec yada ne bilim c olabilir.. vb çünkü daha çok görsel bi dil.. döküman istersen bana pm den ulaş ben sana bi ton bulurum okuldan falan döküman ama inglizce olabilr..

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

bol bol kod oku
    ama boş okuma niye ne için yapmış öğrenerek oku
    ve belli hedefler dahilinde gidersen daha hızlı ulaşırsın hedefine...
    önce 1-2 hafta kendine bir sistem oluşturmaya bak hangi hafta neye ağırlık verilecek şeklinde

kolay gelsin;)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

İngilizce ve Matematik konularına hakim biri için,

C - C# - Java - PHP - Perl - Ruby vs....

C tabanlı tüm diller (VB ve ASP biraz farklı diller tabii)

Tanıdık gelebilir.

Yani önce öğrenmen gereken İngilizce ve Matematik.

Ondan sonra seç beğen çalış.

Birini öğrendikten sonra diğerlerini öğrenmen o kadar kolay olacaktırki... 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek
    kesinlikle katılıyorum, değişen ufak tefek birkaç kolaylık-zorluk ve söz dizimi dışında pek bişi yok temel olarak
    tabiki C# ile assembly arasındaki fark biraz büyük olsada yinede yüksek seviye diller için konuşursak bu böyle...
    birini öğrendiğin vakit diğerlerini öğrenmen çok kolay olucaktır...
Toplam Hit: 4253 Toplam Mesaj: 15