Programalaya Başlamak İstiyorum, Yardımcı Olur Musunuz
-
Programlama çalışmak istiyorum. Bir Dönem Visual Basic den başladım, kitabım çalındı bıraktım. Buradan ve bulabildiğim her yerden döküman temin edip bu konuyu öğrenip geliştirmeyi çok istiyorum. Bana tam olarak nereden başlayıp, nasıl devam edeceğim ve bunlar için gerekli döküm olarak e-book ve videolar dışında nelerden faydalanabileceğim hakkında tavsiyelerde bulunabilir misiniz.
-
önce amaç nedir ? iş amaçlımı yoksa hobi amaçlımı öğrenmek istiyorsun ?
-
+ programlama öncesi sağlam bir algoritmayla temelleri güçlendirmelisin hoca
algoritma.. algoritma .. algoritma..
-
Yine büyüklerimiz bilir ama ben sana kısaca nereden baslayacagını söylemek yada fikrimi belirtmek istedim...
pascal-turbopascal-Phyton-perl ve Assemble böle baslamanı tavsiye ediyorum. -
evet önce aLgoritma biLgin iyi olması gerekiyor.ordan bişe başla derim öncelikle.
-
hocam bende bu işe başlamak istiyorum hobi olarak da devam edebilir aynı zamanda iş içinde kullanabilirim :D algoritma ve visual basic var daha sonra nasıl devam etmeliyim?
-
uf amma cevap gelmis yaw.. az biraz biliyormussun ama herseyden once algoritma(planlama) ogrenmenlazim. ama daha da onemlisi İNGİLİZCE ogrenmen gerekiyor bana gore..
-
ya ben bi döküman yazmıştım.. turbo pascal la programlamaya başlamak die onu biras karıştır.. onla başla biraz kod mantığını öğren bence ondan sorna visual basic e gec yada ne bilim c olabilir.. vb çünkü daha çok görsel bi dil.. döküman istersen bana pm den ulaş ben sana bi ton bulurum okuldan falan döküman ama inglizce olabilr..
-
bol bol kod oku
ama boş okuma niye ne için yapmış öğrenerek oku
ve belli hedefler dahilinde gidersen daha hızlı ulaşırsın hedefine...
önce 1-2 hafta kendine bir sistem oluşturmaya bak hangi hafta neye ağırlık verilecek şeklindekolay gelsin;)
-
İngilizce ve Matematik konularına hakim biri için,
C - C# - Java - PHP - Perl - Ruby vs....
C tabanlı tüm diller (VB ve ASP biraz farklı diller tabii)
Tanıdık gelebilir.
Yani önce öğrenmen gereken İngilizce ve Matematik.
Ondan sonra seç beğen çalış.
Birini öğrendikten sonra diğerlerini öğrenmen o kadar kolay olacaktırki...
-
kesinlikle katılıyorum, değişen ufak tefek birkaç kolaylık-zorluk ve söz dizimi dışında pek bişi yok temel olarak
tabiki C# ile assembly arasındaki fark biraz büyük olsada yinede yüksek seviye diller için konuşursak bu böyle...
birini öğrendiğin vakit diğerlerini öğrenmen çok kolay olucaktır...
Toplam Hit: 4250 Toplam Mesaj: 15