Programcı Olmanın Zorlukları Ve Güzellikleri
-
blackmir bunu yazdıinterfector bunu yazdı
Şuanda piyasayı paramı alayım gerisinin .mına koyim diyen g.tverenler doluştu. Burda da yapan varsa üzerine alınsın. Arkadaş bir düzenleme işi aldım almaz olaydım. Dosyaların biri orda biri orda lanet ettim o gün yazılımdan. 2 satır kodla yapılacak işlem için 20 satır harcamış hayvan oğlu hayvan. Veritabanı zaten access gereksiz sorgularla sitenin anasını ağlatıyor. Bırakın olum başka sektöre girin. Gidin penis büyütücü satın daha çok para var o işte. Yazılımla uğraşmayın lan yeter.
Şimdi şöyle birşey var aldığın iş ne kadar güncel?
Şimdi sen bu aldığın siteyi düzelteceksin bir yıl sonra o siteyi bana getirse adam sende gereksiz bir ton kod yazmış olacaksın?
http://www.tahribat.com/Forum-Tahribat-Com-Changelog-36910
Burayı incelersen tahribattan binbir zahmetle yapılan işler Bir süre sonra gereksiz kod yazımı diyerekten sürekli güncelleniyor..
Sürekli olarak güncelleme yapmak sistemi iyileştirmek farklı bir durum hocam. Şimdi sana şunu söylüyorum adam gitmiş db bağlantısını css dosyası içine koymuş. Siteye bir kişi girdiğinde işlemci kullanımı tavan yapıyor. Anlatmak istediğim bu. Eline kitap alan yazıyorum ben edalarıyla piyasaya doluştu.
-
hangi iş kolay ki işinin adı yatmak olsa anasını satim akşama kadar yatıyorum diyeceksin. En önemlisi sevmek eğer seviyorsan gir yoksa girmeyeceksin sadece yazılım için değil her iş için
buda benden olsun
pencerem
boş bahçesine bakar gri bir lisenin
içimde servislere dağılır çocuklar
ve yürüyerek bitirir okulu
küçük esnafın çilli çocukları
pencerem on yıl öncesine bakar
müfredat dışı sevmeler içindir lise yılları
veya kötü şarkılar
ne zaman ıslak bir aşk düşünsem
içime saçların düşer
bir iç'e bir saç nasıl düşer bilmem
bilsem zaten şiir yazmam
açık konuşma benimle
penceredeyim
ağzında gevele sözcükleri
söz sanatlarından devşir gülmelerini
yalnızım, cenderedeyim
pencerem ağzıma bakar
ne zaman karlı bir akşam düşünsem
içime kırağın düşer
bir iç'e bir kırağı nasıl düşer bilmem
bilsem zaten şiir yazmam
suda yürüyebiliyordum bir aralık
her faninin kendi mucizesi vardır
kendini şaşırtır en azından,
herkes biraz elçisidir tanrının
ne zaman ölümcül bir aşk düşünsem
içime allahın düşer
bir iç'e bir allah nasıl düşer bilmem
bilsem zaten şiir yazmam.
-
2 gündür başımı yastığa koyamadım mk :| iyi geceler..
-
Beyler yazılım kötü iş değil. Tabi bu işte saç baş yolan çok.
Bugün uğraşsanız bir doktorun yanında biraz doktorluk öğrenme şansınız var. Ama bu sizi doktor yaparmı ? asla.
Fakat bilgisayar müh yada yazılımcının yanında işi öğrenip (yada kendiniz öğrenip ) piyasaya hemen saldırabilirsiniz. Bu işin biz bilg muhler için zor yanı.
Fakat en büyük zorluğunu yazılımcılar kendi kendilerine çektiriyorlar. Herkezin her dediğini yapmayın aq her işi biliom diye girmeyin CV nizi verirken bir düşünün. Herkez yük taşıyabilir ama gidip hammallık yaparım yazamya gerek varmı cvye? Bence herkezin birlik olması ve fotosopcu flashci c++ ci actionscriptci database uzmanı network admin istrator arayan işyerlerine ya başvurmamalı yada 15000 papel çekmeli.
-
HolyOne bunu yazdı
Bugün uğraşsanız bir doktorun yanında biraz doktorluk öğrenme şansınız var. Ama bu sizi doktor yaparmı ? asla.
Fakat bilgisayar müh yada yazılımcının yanında işi öğrenip (yada kendiniz öğrenip ) piyasaya hemen saldırabilirsiniz. Bu işin biz bilg muhler için zor yanı.
Fakat en büyük zorluğunu yazılımcılar kendi kendilerine çektiriyorlar. Herkezin her dediğini yapmayın aq her işi biliom diye girmeyin CV nizi verirken bir düşünün. Herkez yük taşıyabilir ama gidip hammallık yaparım yazamya gerek varmı cvye? Bence herkezin birlik olması ve fotosopcu flashci c++ ci actionscriptci database uzmanı network admin istrator arayan işyerlerine ya başvurmamalı yada 15000 papel çekmeli.
Çok haklısın üstat. Adam gittigidiyor.com benzeri bir script istiyor. Ve şunu belirtiyor çok fazla ziyaretçi bekliyoruz. Dolayısıyla veritabanı ve kodlama yapısı gerçekten muaazam bir şekilde düzgün olmalı. Ben teklif veriyorum 20000 lira adamın biri geliyor 1000 liraya yapayım diyor. Piyasadan bu adamlar çekilmediği sürece yazılım bu ülkede çok zor. Tamam serbest piyasa herkes istediği fiyatı vermekte özgür ama şimdi gelen teklif ortalaması 15 - 20 bin arası bişeyken gelipte 1000 lira teklif vermek çok saçma değilmi ?
Bu konuda yazılımcılardan çok yazılım yaptıranların bilinçlenmesi lazım. Bi kere şunu anlayın lütfen yazılım lükstür. Bir ihtiyaç değildir. Bütçen düşükse hazır yazılım alıcaksın kendine özgü yazılım istiyor bütçesi ne kadar 100 lira bi s.ktir git derler adama. Yazılımcının en büyük sorunu bence piyasayı piç edenlerdir. Uykusuzlukmuş felanmış bunlar aşılabilecek şeyler. Sen uykusuz kalıyorsun ama aldığın rakam senin tatmin ediyorsa sorun yoktur.
-
programcı olmanın güzelliklerini görmek istiyorum artıkk :(((
-
HolyOne bunu yazdı
yazılım işi kendi projelerini yapıyorsan mükemmel çünkü üretmek egonu tatmin ediyor ve ortaya eser koyuyorsun, artık her ne ise binlerce insan yararlanıyor ya da para kazanıyorsun.
Ama geçim için yapıyorsan sik gibi bir iş, abartmıyorum 30dk iş 5 saate bitiyor çünkü "müşteri". Pazarlığı ne istediğini anlaması ne olması gerektiğini anlaması, ikna kabiliyeti manipülasyon sağlıyor ama kesinlikle o zamanı düşürmüyor çünkü para verdiler sana diye o güvensizlikle düşman gibi saldırıyorlar.
Piyasayı sikenlerde cabası, freelance iş yaparsın işin 4te 1 fiyatına 4te 1 kaliteli işi seçerler. Flash geliştiricisiyim yani internet reklamına 250 TL(yaklaşık 1dk lık video) fiyat çekildiğini gördüm 2 gün önce ve bıraktım işi bu kadar basit. Size 5 gün içinde banner yapmanın her ayrıcalığını öğretirim bu da demek oluyor ki size kafadan 1500-4500 arası mesai saatinize göre aylık geliri 5 gün de öğretirim ama ben kendimi bu kadar sığ görmüyorum. Ben bunu yapmam.
Programcı olmanın güzel yani çok para, esneklik yani ben okey sitesi açıcam baktım adam okey yazılımını 4000TL ye satıyor sikerim seni diyip kendim daha güzelini yazar kullanır üstüne onu sürüm olarak satarım. Kötü yanı müşteri, torbacısına kadar iş yaptım herhalde o telefon manyaklığı yok mu derdini internetten anlatamıyor illa telefon.
Kısacası olun bence kendi projeleriniz varsa zeki bir insansanız, salaksanızda güzel para kazanırsınız, piyasayı siken liseliler bile 1500 TL götürüyor aylık benim Flash piyasamda yani o parayı ben bu ay kazanamadım. İstesem odaya oturur 1 ay sonra 12.000TL ile de kalkarım ama deymez çünkü vücut değil beyin yoruluyor inanın düzelmesi daha meşakatli, uykuyla geçen birşey değil.
-
türkiyede yazılımcı olmak zor iş cidden. iş ilanlarına bakıyorum da adamlar her şeyi istiyorlar.. utanmasalar yer temizliğini bile yaptıracaklar
temizlikçiye para vermemek için.. ciddi firmalarda uzmanlaşma önemlidir. yani her işin bir uzmanı olur. türkiyede bu sistem çok yerleşmemiş o
yüzden kalitesiz yazılımcı ve firma çok piyasada. holyone ın dediği gibi kategorileşme olması lazım. yani sen asp.netci isen masaüstüne bulaşma ya
da veritabanını tasarlama ya da site tasarımını yapma. bunun için o meslekte adam olmalı. yabancılar bu sistem oturmuş durumda ve siz işe hangi
alanda girmişseniz o alandan başka kesinlikle bir iş yaptırmıyorlar. o yüzden de daha kaliteli sistemler ortaya çıkıyor.
bence türklerin sorunu az para verip çok hizmet almak, herkes kendini düşünüyor, kaliteden ödün veriliyor ve insanı bezdiriyorlar. müşteri de
kendini ilah zannedebiliyor bazı durumlarda. sanki hayrına parayı veriyor..
freelancerların geneli de ayrı bir problem. 500 liralık işe 50 liraya yaparım diyen adam da var 2000 lira isteyen de.. bazıları da bütçeniz nedir diyip
insanları kazıklama yoluna gidiyor. bilmem bu iş nasıl düzlüğe çıkar. sanırm türk milletinin genlerinde üç kağıtçılık, dürüst davranmama, az çalışıp
çok kazanma özellikleri var
-
Şimdi ben kurs görüp c#'a başlamış birisiyim ilk programımı 150 liraya yazmıştım(50 lirası komisyondu) basit bir stok girdi çıktı programı idi ama bana çok şey kattı ve gerçekktende insan yazdıkça yazası geliyor yazılım acayip bişi bir program yazmak ve bunu ben yaptım demek adama acayip haz veriyor bu arada 2. programıda yazdım bi birazdaha komplike idi onuda 360 a yazdım hem öğreniyorum hemde kazanıyorum.şimdi küçük bir işletme açıp ufak tefek yazılım web işleriyle uğraşmak istiyorum.
-
Helyum bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı
Hocalar peki bu işin üniversitesi çok önemli mi? Yani diyelim ki pek adı duyulmamış üniversitedeyiz ama bilgimiz sağlam diyelim. Yani üni çok mu önemli az mı ?
benim eski çalıştığım şirkette orta okul terk bi adam vardı. en önemli ve komplike entegrasyon kitlerini o hazırlardı. adam şirketin bel kemiğiydi.
şahsi görüşüm özel sektör çokta diplomayı iplemiyor. bana beyin lazım falanca üninin diploması değil mantığı vardır.
hatta bi iş başvurusunda adama "sen hangi üniden mezun olduysan söyle bana ordan gelenleri artık işe almayacağım" lafı geçmişti (bizde değil başka bir yazılım şirketinde)
ayrıca ;
bilgisayar bilgisi özellikle yazılım 20 yaşından sonra okulla öğrenilecek bir iş değil (yada çok zor) biraz daha erken başlamak gerekir.
haaa çok kral yazılımcılarda tanıdım yüksek mühendis yada yazılım mühendisi. şimdi burda böyle yazınca onları ezmiş gibi olmayayım.
21 yaşındayım hergün kafayı yiyorum öğrencem diye. kafa sikmiyim diye bilgisayar programcılığı yazmadım.
geldi int ve ağ tek. bölümünde algoritma dersinde buldu beni yazılım. öğrenene , bilene zevkli..
ilk görünce pantolon görmüş kabile üyesisin ya o çok acı amk.