Programcılarda Etik Diye Bir Şey Niye Yok ?
-
Abicim kızma da bana :) Programcı değil onlar diyorum özetle. Başlık programcılarda etik diye bişey yok. Diyorum ki hayır var.
Onlar programcı değil. Yani doktor olmayan biri küfrederse doktorlar neden küfürbaz dediğimde genelleme yapmadığımı belirtip nasıl cevap bekleyebilirim :))
Edit: tamamen kendi düşüncem hocam yanlış anlamayasın kişisel görüşüm böyle yani tartışma ortamı olmasın :)
by_Tet tarafından 09/Eki/14 23:52 tarihinde düzenlenmiştir -
nedeni çok basit
bilgisayar öğrenmek için diplomaya ihtiyacın yok, sadece bilgisayara, nete ve zamana ihtiyacın var
böyle olunca ortalık yazılımcıyım diye geçinen, netini kessen hiçbi sik yapamayacak adamlarla doluyor
(benim de netimi kessen kod yazarken takıldığım bi nokta olur ama ben yazılımcı değilim, hobi :) )
ayrıca genelleme yapmıyorum diye bağırıp duruyorsun da:
"Programcılarda Etik Diye Bir Şey Niye Yok?"
bu sorunun genelleme yapılmamış hali:
"neden bazı programcılar yavşak?"
ayrıca programcılarla falan fıstıkla alakası yok bu işin
100 000 kere söylüyorum daha da söyleyecem: türkiyede forum mantığı oturmamış vaziyette ve hiçbir zaman da oturmayacak
türk insanı tartışmayı, kavga etmek sandığı sürece :)
YekteranBaymedir tarafından 10/Eki/14 00:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Daft bunu yazdı
nedeni çok basit
bilgisayar öğrenmek için diplomaya ihtiyacın yok, sadece bilgisayara, nete ve zamana ihtiyacın var
böyle olunca ortalık yazılımcıyım diye geçinen, netini kessen hiçbi sik yapamayacak adamlarla doluyor
(benim de netimi kessen kod yazarken takıldığım bi nokta olur ama ben yazılımcı değilim, hobi :) )
ayrıca genelleme yapmıyorum diye bağırıp duruyorsun da:
"Programcılarda Etik Diye Bir Şey Niye Yok?"
bu sorunun genelleme yapılmamış hali:
"neden bazı programcılar yavşak?"
Hocam trafikte arabalar dursun diye kırmızı ışık var değil mi ?
O neden mavi değilde kırmızı ?
Dikkat çekmesi için.
Bende dikkat çekmesi için kendimce genelden girip özele indirgedim.
Tamam kabul ediyorum GENELLEME YAPTIM. Buyrun rahat edin.
-
rahatlamakla alakası yok
yazdığın cümleyi analitik değerlendiriyorum
benim alternatif başlığım sence ilgi çekici değil mi
bir de konu hakkında yorum yaptık, sadece gitmiş genelleme lafına takılmış kalmışsın
asabi bi insan mısın hocam?
YekteranBaymedir tarafından 10/Eki/14 00:08 tarihinde düzenlenmiştir -
Daft bunu yazdı
rahatlamakla alakası yok
yazdığın cümleyi analitik değerlendiriyorum
benim alternatif başlığım sence ilgi çekici değil mi
değil,
yavşak dersen sadece underin ilgisini çeker gelir seni banlar.
genelleme yaparsan,
under gelir mm olmamış bu filan der gider.
:)
-
yavşak yerine ukala diyebilirsin
örnek verdim
-
aynısı bence diğer mesleklerinde yeni öğrenenlerinde var. ama biz şuan internet üzerinden daha çok programcıların artistliklerini görüyoruz. programcılar daha göz önünde internet ortamında. ne bileyim gidip muhasebeci forumunda yada elektrikçi forumunda takılsan ordada muhasebecilerde elektrikçilerde etik diye bişey yok diye konu açardın sanırım. yada bilgisayar çağındayız ya programcılık çok artistik bi meslek gibi geliyor yeni başlayanlara. bi süre sonra ileri seviyeye gelince işten nefret edince artistlik yapmayı bırak yardımcı olmak bile içinden geçmiyor
-
genel olarak dediğine hak veriyorum ama github konusunda sana katılmıyorum.
oradaki arkadaşın haklı veryansını çingenelik yapan bedavacılaraydı. artistlikle falan ilgisi yok.
o promosyonun muhattabı github nedir diye sormaz. bu işlere yeni yeni sarmış meraklı biriyse döner zaten googledan araştırır. konunun devamını okursan işi düzenbazlığa sahtekarlığa vuran insanları görürsün.
türk milleti olarak bedava görünce ihtiyacımız olsun olmasın balıklama atlıyoruz. damarlarımızdaki asil kanın amk.
aşağıdaki video bizim milleti çok güzel özetliyor aq çomarlarına bak nası yiyolar iyi izle.
http://www.youtube.com/watch?v=9nKjmrmsLhU
bu tarz adamları zaten sokağa adımımızı attığımızda bolca görüyoruz. e insan bekliyor ki eli klavye tutan kişi biraz daha büyük resmi görebilsin az ufku geniş olsun mesele sadece bu.
-
Cosmic bunu yazdı
aynısı bence diğer mesleklerinde yeni öğrenenlerinde var. ama biz şuan internet üzerinden daha çok programcıların artistliklerini görüyoruz. programcılar daha göz önünde internet ortamında. ne bileyim gidip muhasebeci forumunda yada elektrikçi forumunda takılsan ordada muhasebecilerde elektrikçilerde etik diye bişey yok diye konu açardın sanırım. yada bilgisayar çağındayız ya programcılık çok artistik bi meslek gibi geliyor yeni başlayanlara. bi süre sonra ileri seviyeye gelince işten nefret edince artistlik yapmayı bırak yardımcı olmak bile içinden geçmiyor
katılıyorum ve şapka çıkartıyorum manuykan
bu aynı şeye benziyo
ayakkabıcıya da sorsan dünyanın en zor mesleği ayakkabıcılık
doktora da sonra en zor onunki
-
Belli yanlış kişilerle tanışıp hepimizi yanlış tanımışsın. Ama genelleme yapabildiğine göre(epey programcı aynı şeyi yapınca buna hakkın oluyor doğal olarak) hepimizin yanlışı var ve bunları düzeltmemiz lazım.