Programlama Dili Biliyorum Diyebilmek İçin Ne Kadar Bilmek Gerekir?
-
uLtRaLoVeR bunu yazdı:
-----------------------------Sayın müridler Bilgisayar müh. 2.dönem öğrencisiyim. 1. dönem python'u giriş dersinin aracı olarak öğrettiler. Öğrendiğimiz veri türleri, konteynırlar, if-else, döngüler, fonksiyonlar gibi temel şeyler. Çok az da nesne odaklı programlama gösterdiler. Bu dönem de C'ye başladılar. Peki ben yarın mezun olduğumda Python biliyorum diyebilecek miyim? Ne bir kütüphane biliyorum ne diğer karmaşık özelliklerini. Yani görselde, web'de kullanılıyor gördüğüm kadarıyla. Umarım soru açık olmuştur.
-----------------------------yarin bigün python biliom diyeceksin işin güzel tarafı bilmiyor olacaksın :) kafan basıyosa bu işlere korkma basmıyosa da korkma herkese bu sektorde yer var.
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------beynindekileri koda donusturdugun vakit
-----------------------------paps... orhanı bilirsin. onunla işte bişey kodluoruz.sen diyince aklıma geldi..
sabaha karşı 5-6 filan oldu saat. bitirmek üzereyiz, ufak biyerde takıldık. gerçekten basit bi durum ama:) neyse oturduk bi düşündük durumu anlattım böle böle böle yapalım die.. cevap şu şekilde geldi " iyide bunu bilgisayar a nasıl anlatcaz " :) böyle olmamak lazım işte:D
-
bunun üzerine bir soru sorayım tamam güzel cevap "beynindekileri koda dökmek" ama bunun için net kullanırsak yani atıyorum ben 1.2.3.4.5.6.. yaz mak istiyorsam ama for döngüsünü bilmediğim için netten bakarak (çalarak değil anlayrak bakarak tekrar yazarak) alsam biliyor olur muyum ?
not: for döngüsü basit kaldı cama değil içine bakınız ...
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------bunun üzerine bir soru sorayım tamam güzel cevap "beynindekileri koda dökmek" ama bunun için net kullanırsak yani atıyorum ben 1.2.3.4.5.6.. yaz mak istiyorsam ama for döngüsünü bilmediğim için netten bakarak (çalarak değil anlayrak bakarak tekrar yazarak) alsam biliyor olur muyum ?
-----------------------------alo fetva mı lan burası :D
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------bunun üzerine bir soru sorayım tamam güzel cevap "beynindekileri koda dökmek" ama bunun için net kullanırsak yani atıyorum ben 1.2.3.4.5.6.. yaz mak istiyorsam ama for döngüsünü bilmediğim için netten bakarak (çalarak değil anlayrak bakarak tekrar yazarak) alsam biliyor olur muyum ?
-----------------------------alo fetva mı lan burası :D
-----------------------------tebessüm ettim sabah sabah :D:D:D:D:D
-
iSo bunu yazdı:
-----------------------------ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------beynindekileri koda donusturdugun vakit
-----------------------------paps... orhanı bilirsin. onunla işte bişey kodluoruz.sen diyince aklıma geldi..
sabaha karşı 5-6 filan oldu saat. bitirmek üzereyiz, ufak biyerde takıldık. gerçekten basit bi durum ama:) neyse oturduk bi düşündük durumu anlattım böle böle böle yapalım die.. cevap şu şekilde geldi " iyide bunu bilgisayar a nasıl anlatcaz " :) böyle olmamak lazım işte:D
-----------------------------Sabah sabah güldürdün hoca :)
-
Olay anlaşıldı illa ki kendimiz öğrenecez. Okul ucundan tattıracak biz de kendimiz uğraşıp tamamlayacaz. Bari algoritma dersi falan birşeye benzese
-
şurdan başla
http://www.amazon.com/First-Design-Patterns-Elisabeth-Freeman/dp/0596007124
-
uLtRaLoVeR bunu yazdı:
-----------------------------Olay anlaşıldı illa ki kendimiz öğrenecez. Okul ucundan tattıracak biz de kendimiz uğraşıp tamamlayacaz. Bari algoritma dersi falan birşeye benzese
-----------------------------hacı sen odtüde okumuyomuydun ?
-
abicim okul bu güne kadar kaç kişiyi adam etmiş ? kendini geliştireceksin.
Oracle, google, apple, microsoft, facebook...
Bu adamlar mezun olduktan sonra hadi işe girişelim diyerek ünlü olmadı. Baktı okuldan bi zik olacağı yok (ki okulları biliyorsun sağlam) , oturup proje yazdılar.
Okul tamam öğretirde ; kendini geliştirmen lazım. Kendini geliştiremediğin sürece bişey olmaz.
Sadece okul olmaz.