Programlama Dili Öğrenmek İstiyorum Ama Nereden Başlayacağımı Bilemiyorum
-
O kadar dil öğrenmeye gerek yok. Bir tanesine başla o dilde profesyonelleşmeye çalış. En ideali budur.
-
hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim genelde VB öğren denilmiş bende Vb den başlıyacağım gerçekten çok yardımce oldunuz allah razı olsun
-
h2so4 = kükürt
vb ile zaman kaybbetme öğrenmeye değmez.
delphi weya C#
-
WH0 bunu yazdı:
-----------------------------h2so4 = kükürt
vb ile zaman kaybbetme öğrenmeye değmez.
delphi weya C#
-----------------------------katılıyorum ama delphi değil c/c++/c# bu 3ünden birini öğren özelsektörde elini öpsünler istediğin herşey yapılabilir budillerle orta gruba girerler ama makina dilligibi herşeyi yapabilirsin hasen ben makina dili örenecem dersen o başka vebence biraz saçma olur
-
C# tavsiyemdir. Emeklemeden adım atma demişler, emeklemeden uç bence. İstersen VB, HTML ile programlama web tasarımın mantığı (temel mantığı!) kapabilirsin. Bir şirkete gireceksen C#, Asp.net, Flash ve Action Script, Crystal Report hadisesi(C# ile öğrenmen gerecek zaten), Veritabanı yönetimi, SQL öğren ki bu başlangıcın. Eğer ben tek başıma takılırım diyosan hiç bulaşma yazılıma direk web tasarıma geç onun için ilk HTML, CSS ve ASP öğren bu senin temelini oturur. Sonra Flash, SQL, ASP.NET veya PHP, ileri düzeydede Java öğrenirsin. Eğer kullanabiliyorsan Fireworks, Photoshop vs de öğren. Farkındaysan Flash'ın çok üstünde durdum çünkü artık dinamiklik çok önemli yazılımlarda bile artık flash yer tutmaya başladı. Javascript öğrenme artık ortalık hazır koddan geçilmiyor mutlaka istediğini bulursun.
Sonuç olarak kesinlikle C#! -
Arkadaşlar bakıyorum da çok havadan uçuyorsunuz :) Belli ki bu arkadaş çok acemi ve bi yerlere varmaya çalışmıyor bıktırmadan kolayca anlayacağı ufak tefek ürünler alacağı bir şey istiyor belli ki. İdeali söylemektense gerçekçi olunmalı bence. Ödevler ve ders çalışma programları altında ezilip ders çalışmaktan bıkan öğrenciler geldi aklıma :) Bu arkadaş da C baba dilmiş hadi öğrenek derse ve daha olayın başında pes ederse daha mı iyi olacak.
-
c++ yazdigimiz programa tikladigimizda mesela bi dosya icindeki verileri baska klasore kopyaliyabilirmiyiz.Ve bunun gibi bilgisayar icindeki cesitli olaylari yonlendirebilirmiyiz?
-
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------
c++ yazdigimiz programa tikladigimizda mesela bi dosya icindeki verileri baska klasore kopyaliyabilirmiyiz.Ve bunun gibi bilgisayar icindeki cesitli olaylari yonlendirebilirmiyiz?
-----------------------------Dedigin kopyalama olayını her dilde yapabilirsin.Çeşitli olaylardan kastın ne ?
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Esconda bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Dedigin kopyalama olayını her dilde yapabilirsin.Çeşitli olaylardan kastın ne ?
-----------------------------Tamam aslinda anladim.Yani ben kafamda sunu oturtamiyorum.Sinirlari nedir bu programlarin.
-
vb.net de trojan yazabilirmiyiz :) elimde net kitabi varken e-booklar varken hemen başlıyım :)
bende cok dedim başlıcam ama ilk önce AZİM olcak HIRS olcak SIKILMA olmucak... bunları uygularsan başarılı olursun yoksa benım gıbı yarıda bırakırsın :)