folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder Programlama Dilleri



Programlama Dilleri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordstar
    lordstar's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    selam müritler
    ben sıfırdan programlamaya başlamak istiyorum ve neredeyse tüm kursların internet sayfalarını inceledim. C++ dan başlamak istiyordum fakat bayağı zor olduğunu her yerde okudum, bari bende basitinden başlayayım dedim. visual basic, delphi, c#, c++ şeklinde giderim diye düşünüyorum. Sıfırdan başlamak için hangisini önerirsiniz?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsortiC
    AsortiC's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    C++ baya zorsa o programlama dilini kullananlar malmı : )
    Zorlanmadan programlama dilini örenemezsin ağa ..
    Daha siteye nasıl resim atabilecegini bilmeyen adam hiç siteye resim atmayı denemezse öğrenebilirmi..Deneyip öğreneceksin
    Denedikten sonra öğrenememen biraz ilginç olur: ) Bence zor olanını seç.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek
    takıl kafana göre.

    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2005
    Erkek
    C++ dan başla...

    .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DRIVER
    DRIVER's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2006
    Erkek
    assembly öğren en baba ama bildinmi yapamayacağın şey olmadığı dil.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    Vb öğrenme. Dil bile demiyorum. Delphi bilirim kaliteli dildir. Ama oyun ve bu tür şeyler delphi de yazamazsın (yazarsında yazılanlarda varda zooooor.) Şimdiki aklım olsa ilk C ve PHP öğrenirdim (net dilide öğren) (C++ demiyorum bak git C ile başla eğer böyle ilerde sistem cart curt ana avrat linux, hack programları , programlayacaksan)

    C bilmeme rağmen zor olduğunu bilmeme rağmen C öğren Net dili kesin öğren PHP sonram mysql 5 öğren sonra bide assembly öğren git anasının nikahını yaz :P


    Herşey bi yana (Database, Hack Programları , Kolaylık , Görsel programlama dersen) Delphi tek geçerim. Delphi ile yapmayacağın şey yok gibi bişey. Ama bazı konularda kasılarak yapman lazım. Unutma 100 tane dil bilmek ile 1 dili en iyi bilmek arasındaki fark 1 dili iyi bilen kişinin daha fazla şey yapmasıdır. Türm dilleri elden geçirip ne yapacan? Sağlam , Vb gibi ağır değil , (C tabanlı idi sanırım aklımda değil tam, ki hızlı) , Delphi öğren işte . Uğraştırtma beni :P Yada git C++ öğren.

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek
    sıfırdan başlamak istiyorsan ve önünde uzun bir zaman varsa ve profosyonellik istiyorsan, pascal ile başla. sonra delphi'ye geç. eper delphi'de profosyonel olmak istersen orda kal. ama daha ileri düzey sistem tabanlı ya da unixe dayalı programlar yazmaya giderse iş ki bu biraz uzun zaman lacak en son aşamada C'ye geç :) zaten bu vakitten sonra programlama mantığı yerleşir kafana. o vakitten sonra hiçbir dil zor gelmeyecektir. ve favorini kendin belirleyeceksin.

    kendinize ayığ olunuz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2002
    Erkek
    Hocam ne yapmak istedigine baglı..

    C / C++ / Ruby vs... Gibi dillerde görsellik yoktur. Yani program arka planda yapacagını yapar eger bir output varsa onu da dos ekranında alırsın. Ancak visual C++ vs gibi zor zahmetli programlarla C ve turevlerınden gorsel bır sonuc alabılırsın. Ben bu kadar sure ıcınde hiç Visual c++ la bişeler yazanı gormedım desem yeridir.

    Yok ben sikko programlar yapıcam aslında wındowsun yaptıgı seylerı yapıcak daha fazla bi bok yapmııcak ama seklımı koycam diyorsan VB ögrenebılırsın. Ama visual basic le dunyada yaygınlıgı gıttıkce artan Linux ve turevlerı ıcın hiçbir uygulama gelıstıremezsın.

    Ama bunun yanında windows api lerine zaten sahip olan bu dilde registry e ulasma yada buton yapma vs gibi olaylar cok kolaydır. kodlar bırazcık uzasa ve can sıkıcı olmaya baslasa bile frontpage le HTML kodlamak gıbıdır. Aralara kod yazsan yeterlidir zaten gorsel olarak butonları formları yapabılır ve kodlayabılırsın...

    Delphi ise VB nin agababası gıbı bır dıldır. Cok daha guclu cok daha karmasık ama yıne de kolay bi dildir. Görsel sonucları nerdeyse VB deki kadar kolay alırsın ve cok daha fazla gucun olur. Ama ögrenmesi ve kullanması bır mıktar daha zordur. Delphi ozellikle bot vs gibi programlar yapılırken kullanılır.

    C++ / C bunlar cok agır dıllerdır ve lınux tabanında daha ıyı sonuclar verırler. Ama bunun yanında agır ve karmasık dongulerı vardır. Kodlar genelde kısa olmasına ragmen bazen yapacagın dongulerın sonlarını bulamazsın. Hersefer compile ettıgınde 3 - 5 kere kodları gozden gecırıp duzenlemen calısır hale getırmen gerekır ( Tabiiki yazdıgını cuk dıye calıstıranlar vardır. ama ben bu kadar suredir bu dillerle ugrasıyorum hala yazdıklarım ıcınde bı dunya hata cıkıyor ve daha hiç bi seferde bi programı run edemedım... )

    Java / C# bunlar kolay guclu dillerdir ama yapacagın buyuk programlar ıcın sacma dillerdir. Cunku compile ettiginde bilgisayar kodu degıl ara kod elde edersın ve programı her calıstırdıgında Virtual Machine o kodu calıstıgın sısteme gore compile eder. ve sonu DMSN gibi inanılmaz ram yiyen ve sorun cıkaran bı program olur. ( Yazan javayla yazar kastırmaz cillop gibi de calıstırır ama bu yılların programlama tecrubesı ve yenilmiş yutulmuş bi java yada C# bilgisi gerektirir )


    Hepsinin sonunda ben sana Delphi kasmanı tavsiye ederdım aslında.

    Ama ben kral adamım kasarım once C++ sonra C'nın farklarına bakarım object sistemını anında cozerım sonra da PHP ye bakarım cok vaktim var kafam da calısıyor dıyorsan gir C++ ögren.



    Yazarın son sözü: "Java'ya her işletim sisteminde çalıştığı için iyi demek, anal sex her cinsiyette yapılabıldıgı ıcın ıyı demeye benzer."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    musket o ne açıklama vay a.k. :D

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Önce web programlama öğren ;) hem daha kolay normal programlamaya göre hemde aşağı yukarı aynı herşey ;) yani web programlamayı çözersen daha sonra programlamada döngüydü fln pek uraşmazsın ;)

    :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LoveMagic
    LoveMagic's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Nisan/2007
    Erkek
    ya hoca ben de vbasıc ten başladım görsellik ön planda benim de merakım c++ çünkü yazılan büyük proğramlar ve büyük oyunlar genelde bunlarla yazılıyor eğer bu deve güdülecekse ya delfiyle yada c++ diye cdüşünüyorum.
Toplam Hit: 7124 Toplam Mesaj: 24