Programlama Dilleri
-
Arkadaşlar birçoğunuzun özellikle ustalarn bildiği gibi bircok programlama dili ve veri tabanı var kullanılan.Programlamaya yeni başlamak isteyen biri için hele dayanılmaz bir hal alıyor kendi adıma konuşayım.Öncelikle hangi dile başlamam gerektiğine kara vermek istiyorum takdir edersiniz ki sadece bir alanda uzmanlaşmak en iyisidir.İşte bu noktada hangi dilde ya da hangi veri tabanını kullansam derken karşıma aynı isimli bir sürü dil çıkıyor mesela;
ASP var ASP.NET var
C# var C#.NET var
Java var Java# var Java#.NET var (J,J# ve J#.NET olarak geçiyor sanırım ordakı J'ler Java demek)
Javascript var
ASP var ASP AJAX var
VB var VB.NET var bunlar aklıma gelen diller bir de veritabanları var ;
SQL SERVER var SQL var MYSQL var Postgre-SQL var MS SQL var ORACLE var
biliyorum kafanızı şişirdim ve belkide gereksiz aynı olan şeyleri yazdım buraya ama inanın aralarındaki farkları öğrenip hem bilgi sahibi olmak hem de bir karar vermek istiyorum bir sürü dil var ve bu dillerin çalıştığı platformlar var.Diller arasındaki farklar ve çlıştığu platformlar nelerdir öğrenmek istiyorum. bunun için ücret ödemeye bile hazırım eğer döküman varsa bunlarla ilgili...
şimdiden teşekkürler..
-
Bence VB yani visual Basic kullan.Birçok şirkette kullanılan muhasebe veya kayıt için kullanılan program.Ve kolaylıkla öğrenebilirsin.Çok da zevk alacağın bir program.
-
Hoca bu soruya yanit verebilmemiz icin ilerde ne tur uygulamalar gelistirmek istedigini bize soylemelisin.
-
ama benim amacım arkadaşlar hangi programa başlayayım sorusuna cevap almak değil sanırım yanlış ifade ettim kendimi ben bu diller ve veri tabanşları arasındaki farkları öğrenmek istiyorum sadece daha sonra bunların ne olduklarını anlayınca içlerinden birini seçeceğim.yani asp ve asp.net java ve javascript yukarıda hemen hepsini yazdım zaten bunların farkları neid rbu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
-
.NET ile biten diller .NET platformunda çalışan uuygulamalar üretir demek. Peki diyeceksinki .NET nedir. Sorunun cevabı uzun amam şu kadarını söyleyeyim microsoftun çıkardığı ve problemden başka bir işe yaramayan bir yapı. Aslında .net'i bir kütüphaneler bütünü olarak düşünebilirsin ama farkıda var elbet. Bir program yazdın diyelim kullandığın programlama dili veya ide si bunu windows için derleyince EXE dosya olarak alırsın. Sonrada windowsda kullanabilirsin bu programı. Yani direkt çalıştırılabilir bir dosya olur. .Net de ise çalışması için bilgisayarda .NET framework yüklü olmalı yoksa çalışmaz. Başka değişle sanal bir ortam oluşturur. İşletim sistemi içerisinde bir sistem daha var gibi düşün. Bana kızacaklar olacak biliyorum ama .NET den uzak dur. Java da .NET gibidir ama windows dışındaki işletim sistemlerinde de sanal makinesi vardır.
Kapişmi..
-
veritabanları içeriğinde milyonlarca veriyi saklayabilcek yapıdaki programlardır. içine veri girmek, içinden veri okumak, bazı işlemleri yapabilmek için programlama
dillerini kullanırız. en çok kullanılan veritabanları;mssql,mysql,oracle. şimdilik mssql ile başlamanı tavsiye ederim. programlama dillerine gelince C ve türevleri çok ağır gelir şimdiden sana. en iyisi visual basic ile başlaman bana göre.basit windows uygulamalarıyla başlarsın. sonra veri saklayabilen çeşitte veritabanı uygulamalarına geçersin. zaten bi programlama diline tamamıyla hakim oldugun zaman diğerlerini çok kolay öğrenebilirsin.
asp,php,asp.net konusuna gelince de, bu diller ise web sayfalarında işlem yapmak için kullanılırlar. asp ile visual basic nerdeyse birebir denilebilcek kadar benzerdir.
kolay gelsin ;)
-
f1kr3t bunu yazdı:
-----------------------------veritabanları içeriğinde milyonlarca veriyi saklayabilcek yapıdaki programlardır. içine veri girmek, içinden veri okumak, bazı işlemleri yapabilmek için programlama
dillerini kullanırız. en çok kullanılan veritabanları;mssql,mysql,oracle. şimdilik mssql ile başlamanı tavsiye ederim. programlama dillerine gelince C ve türevleri çok ağır gelir şimdiden sana. en iyisi visual basic ile başlaman bana göre.basit windows uygulamalarıyla başlarsın. sonra veri saklayabilen çeşitte veritabanı uygulamalarına geçersin. zaten bi programlama diline tamamıyla hakim oldugun zaman diğerlerini çok kolay öğrenebilirsin.
asp,php,asp.net konusuna gelince de, bu diller ise web sayfalarında işlem yapmak için kullanılırlar. asp ile visual basic nerdeyse birebir denilebilcek kadar benzerdir.
kolay gelsin ;)
-----------------------------asp ile visual basic mi birebir benzer :| :S
-
bence hepsi birbirine benziyor :|
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
f1kr3t bunu yazdı:
-----------------------------veritabanları içeriğinde milyonlarca veriyi saklayabilcek yapıdaki programlardır. içine veri girmek, içinden veri okumak, bazı işlemleri yapabilmek için programlama
kolay gelsin ;)
-----------------------------asp ile visual basic mi birebir benzer :| :S
-----------------------------kod yapısı aynen öyle :)
aynı C#,php,javascript in birbirlerine benzediği gibi ;)
-
bilmiyorum belkıde bneım aklım yetmıyor ama ben hala aradıgım cewabı bulamadım dedıgım gıbı belkı soylenenlerın arasında cewap war ama ben bulamıyorum bı ak sakallı cıksada anlatsa bana :)
-
Bak hacu sana şöyle bir sıra veriyim
html(Kod nedir 2 satır kodla nasıl renklendirme yapacağını vs.görmen için)
Delphi yada Visual Basic(Adı üstünde visual kolay program yazmak için çok iyi olur.Kendi butonunu yapmak,Kendi yazı yerini yapmak vs.Güzel bi duygu)
C(En temel programlama dilidir.Zaten bir üstteki dilde değiken,fonksiyon nedir öğrenirsin iyicie.İşte C üzerinde 1 sene dur.)
C++(%97 Sİ C ile aynıdır.En geç 2 ayda Uzmanı olursun)
hımm.Şimdi çok iyi oldu.Zaten Diğer dillerin temeli olan programlama dilini öğrendin;)
Java(Üzerinde uzman oluncaya kadar dur)
İşte geldik
c# a Bunuda bir yere sıkıştır;).
Dipnot:Zaten delphi öğrenirken mysql mutlaka öğrenirsin;)
İşte artık bol bol uygulama yap.
Sen artık Uzman bir Yazılım Uzmanısın:ü
Zamanın inş boldur;)