Programlama İle İlgili Kitap (Öneri)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhbir
    muhbir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ben vb ve c++ ile ilgili kitap alıcam hangi yazarları ve kitapları önerirsiniz;)

not:yada diğer programlama dileri içinde tavsiyelerinizi bekliorum

muhbir-tbt@hotmail.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Eğer okul için istemiyorsan bence C# ögren hem çok rahat hemde .Net plartformuna dayandıgı için çok geniş bir dil.Mobil programlamadan tut oyuna kadar herşeyi yazabilirsin.Eğer kitap sorucak olursan ingilizcen iyiyse microsoftun kendi dökümasyonu çok başarılıdır MSDN diye çok çok iyi. Bunun haricinde türkçe zirvedeki beyinler iyidir

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Aynen C# kas hoca ,MSDN en kaliteli kaynak ,zaten sitelerinde sinirsiz destek ver ,illa kitap olsun diyorsan ...Sefer Algan'in kitabi kaliteli .NET 2.0 icin cikti son kitabi...Yine Wrox Press'in Beginning C# kitabinida tavsiye ederim ,turkcesi Alkim Bilisim Yayinlarindan cikti...yazgelistir,csharpnedir siteleride online kaynak icin yararli olabilir.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhbir
    muhbir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bir arkadaş dedi al "pascal" öğren dedi 6 ay oku iice anla sonra "delphi" ye geç onu da 1 yılda anla sonra geç "vb" ve "c" ye

sonrada dediki sen üniversiteye kadar dahi olursan sizce bu çalışma planı uygun mu :/

muhbir-tbt@hotmail.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

millet tuturdu bir pascal pascal pascal diye bir anlasam hayatım boyunca 2 satır pascal yazmadım ama program yazıyorum sorun olmuyor

10 yıl öncede kalmadık otur C# ögren Vb.net ögren sonra zaten geçersin daha alt diller C/C++ gibi. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhbir
    muhbir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yani diorsun sie et pascalı.zaten kitap bir intihar hele editörü de ms-dos un yandan yemişi :/

ben  fidip bir vb ve c# kitabı alayım :l

muhbir-tbt@hotmail.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

arkadaşlarıma katılıyorum c#.net öğren. pascal delphinin tabanıdr.Öğrensende vb ya c# için bir getiri vermez sana. Ben vb biliyorum qbasic ile başladım ek olarak pek getirisi olmadı.O yüzden direk büyük dilden başlayabilirsn

Vb yerine c#.net öğren. Bir çok şey yapabilirsin.Small talk programcılığı,pc programcılığı , asp.net ile web tasarım.Ayrıca artık uçak için gerekn yazılımlarda c# ile yapılabilecek. Gelişmeye çok açık bir dil. Vb yi salla ve c#.net e geç. Geç kaldığın her an senin için zarardır

İyi çalışmalar

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutay
    tutay's avatar
    Erkek
    peki hocalar daha pek fazla bir şey bilmeyen ben için de c# iimidir yani çok zorlanır mıyım bu dili ögrenirken
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

tutay bunu yazdı:
    -----------------------------
    peki hocalar daha pek fazla bir şey bilmeyen ben için de c# iimidir yani çok zorlanır mıyım bu dili ögrenirken
    -----------------------------

zaten yeni başlayanlarada en ileri düzeyede uygundur.Hangi salak .Net yeni başlayanlara uygun değildir diye salladıysa yakalayıp dövücem herifi ağzı olan konuşuyor a.q. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turtle_scorpion
    turtle_scorpion's avatar
    Homo
    Deitel&Deitel yayınlarının kitapları oldukça iyi oluyor programlama için...

..::Turtle_Scorpion::..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

sandman sana tümüyle katılıyorum. c#.net için zor öğrenilemez faln deniyor.Oysa baya basit bir dil. hiç programlama bilmeyen biri rahatlıkla öğrenebilir. bir kaç arkadaşım üzerinde denedim ve oldu bu. O yüzden korkunuz olmadan başlayın.Yeter ki sıkılmadan inatla devam edin

kitap olarak çeviri kitaplara karşıyım.özellikle alfa yayınevlerine.Ben tamamen türkler tararfından yazılmış kitaplara biraz daha iyi niyetli olarak bakıyorum.O yüzden türkmenyayınevinin kitaplarını tavsiye ediyorum.Basit bir şekilde anlatıyor.İki cilt vb kitabı vardı.İkisini bitirdim.Çok basit anlatmış kitapda.Zorluk çekmeden öğretmiş.Şuan c#.net kitabı var elimde.Tek cildi.O da basit bir şekilde c#.net gibi kapsamlı bir dili basit şekilde anlatmış. Çok hoş açıkçası

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
Toplam Hit: 4335 Toplam Mesaj: 15