folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder Programlamaya Giriş İçin Gerekli Araçlar Nelerdir ?

Programlamaya Giriş İçin Gerekli Araçlar Nelerdir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    VBDream bunu yazdı
    Programmer bunu yazdı

hocam öncelikle dediklerimi yap yaptıklarımı yapma programlaman 0 ise git  visual basic.net ten başla adama  programlamanın temeli iyi öğretiyor yani programlama mantığını öğreniyorsun bunu yaparken sakın haaa şunu düşünme lan işe yarar bi dil öğreneyim diyip C,C#,Java... gibi dillerin büyüsüne  kapılma sana burda birçok kişi programcı olman için ne yapman gerektiğini söyler ben ne yapmaman  gerektiğini söylüyorum

* Daldan dala atlama bir dilde kararlı ol ve temelini alana kadar o dili bırakma(vb.net olması yararına olur)

*  Lan bu dil kötü sağlam bi dile geçeyim deme her dil mükemmeldir yeterli kullanmayı bil

* Ha birde benim gibi hem şunu öğrenim hem şunu öğrenim hemde şunu bilim deme y*rraağaa yersin....

kısaca bunlar benim düştüğüm hatalar ve çok vakit kaybettim ve şimdi iyi bir üni kazanmak için vakit harcayamıyorum ama en yakın zamanda önümüzdeki nisan ayında dönücem sahalara :)

okumadım ama burada yazanların dışında ki herşeyi yap işte.

vbdream sapına kadar haklı kesinlikle yaptıklarımı yapma yazımda zaten yaptıklarımı yapmamanı söyledim vbdreamda onu kastetmiş nu adamı dinle sağlam programcılarındandır tbt nin

Ayet var, ayet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

yazılanları okudum ama keşke indirmek için 3-5 link verseydiniz.

c yi anlatan bir kitap

birde derleyici linki

evet sıfırım.

şimdi köye ot biçmeye gidiyorum bir hafta vodafonun berbat internetiyle ayvayı yedik.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

yazılanları okudum ama keşke indirmek için 3-5 link verseydiniz.

c yi anlatan bir kitap

birde derleyici linki

evet sıfırım.

şimdi köye ot biçmeye gidiyorum bir hafta vodafonun berbat internetiyle ayvayı yedik.

Ottan kastın ney :D düşündüğüm şeyse tbt indirimi yaparsın artık hocam :D

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek
    Programmer bunu yazdı

hocam öncelikle dediklerimi yap yaptıklarımı yapma programlaman 0 ise git  visual basic.net ten başla adama  programlamanın temeli iyi öğretiyor yani programlama mantığını öğreniyorsun bunu yaparken sakın haaa şunu düşünme lan işe yarar bi dil öğreneyim diyip C,C#,Java... gibi dillerin büyüsüne  kapılma sana burda birçok kişi programcı olman için ne yapman gerektiğini söyler ben ne yapmaman  gerektiğini söylüyorum

* Daldan dala atlama bir dilde kararlı ol ve temelini alana kadar o dili bırakma(vb.net olması yararına olur)

*  Lan bu dil kötü sağlam bi dile geçeyim deme her dil mükemmeldir yeterli kullanmayı bil

* Ha birde benim gibi hem şunu öğrenim hem şunu öğrenim hemde şunu bilim deme y*rraağaa yersin....

kısaca bunlar benim düştüğüm hatalar ve çok vakit kaybettim ve şimdi iyi bir üni kazanmak için vakit harcayamıyorum ama en yakın zamanda önümüzdeki nisan ayında dönücem sahalara :)

Vb.net le baslama
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

http://www.bloodshed.net/devcpp.html   c derleyici

E-book olarak deitel deitel c ve c++ pdf şu an elimde var mı bilmiyorum varsa bi yere upload ederim

Bu arada ege bilgisayar istiyordum bende en sevdiğim yere gitmişsin :))

SinusX tarafından 04/Ağu/12 16:24 tarihinde düzenlenmiştir

Si vis pacem para bellum.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

İlk dönem alacağın derste C yardımıyla başka şeyler öğretecekler. Bana sorarsan sen gitmeden C'yi öğren. Çünkü ders sırasında hem C'yi hem de çeşitli programlama mantıklarını öğreneceksin. Dersin sayfasında üç kaynak belirtmişler ikisi

Deitel, H.M. & Deitel, P.C., “C ve C++”, Sistem Yayıncılık, (2006)

Schildt, H., “Herkes İçin C”, ALFA, (2003).

Bu ikisi de çok meşhur kitaplardır. Bizde dersler ingilizce olduğu için zorlanan herkes Deitel'in Türkçe'sini alırdı. Aynı ders bizde Python ile veriliyordu ve programlama konseptlerini mi öğreneceksin yoksa python mu çok kişi zorlandı. Ben daha önceden az da olsa C biliyordum o yüzden çok zorlanmadım. Dersin konularına baktım C dili ile çok küçük bir başlangıç yapıyorlar. Bana sorarsan sen orayı kitaptan okula gitmeden bitir okulda da daha ileri kısımlarına çalışırsın.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tqrL
    tqrL's avatar
    Erkek

beyin

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek
    nessaj bunu yazdı
    Programmer bunu yazdı

Vb.net le baslama

nessajın dediklerini uygula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

linux kur bilgisayarına yeterli.

notepadden yaz, terminalden derle ve çalıştır.

kolay gelsin.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Bir kaç tane de ben tavsiyede bulunayım. 

Her şeyden önce e-book yerine biraz paraya kıyıp bir kitap al. Arada çok fark var. Kitaba dokunmak, kokusunu çekmek farklı bir şey. Bilgisayardan okumak gözleri daha çok yarar. Ben ve bir çok kaliteli yazılımcı kitapla çalışır, öğrenir.. 

İkinci olarak çevir kitaplarına bulaşmanı hiç tavsiye etmem, çok soğuk bir dil kullanılıyor. Hele hele helbert schildt in kitapları kadar gerzekçe kitap görmedim çeviri olarak. Haz almıyorsun. Mümkün mertebe orjinal ve ingilizce kitaplara yönel (zor bulursun ingilizce kitapları tr de) 

Bana göre ingilizce bilmeyen biri yazılımcı değildir. Bu şahsi fikrim katılmayabilirler bir çok kişi hatta herkes. Ama sebebi şu. Yazılımcı, var olduğu çağa ayak uydurmak zorundadır. Yeni bir teknoloji çıktığında ilk olarak ingilizce makalaler yayınlanır sonra kitaplar yazılır. Bir süre sonra çeviri tadında makaleler çıkar türkçe sonra da birileri ingilizce makaleleri ve kitapları çevirir ya da çeviriyi saklamaya çalışarak kitap basar.. Ama anlaşılmaz (piyasadaki bir kaç android kitabını okudum ve kopyala yapıştır kodlardan öte olmadığını, 2 günlük bir uğraş ile o kitaptakilerin hepsinin bir kaç makale ile öğrenilebileceğini gördüm)

Kendini biraz zorla ve ingilizce ile haşı neşir ol. Bu söylediğim şimdi olmasa bile ilerde çok çok işine yarayacaktır. Bugün microsoft cloud computing olayını açtıysa, azure programlamayı başlattıysa bunları takip etmek istiyorsan yeni sistemlere göre uygulama yazacaksan ingilizce gerekli. 

Yoksa türkçe için sürüneceksin, didik didik türkçe kaynak aramak zorunda kalacaksın. Yazık günah emeğine..

Ders içeriğine baktım C/C++ anlatılacak. Hafif bir başlangıç yapabilirsin bunun yanında da ingilizceye çalışabilirsin.  Güzel bir şekilde çalışmak için makale ya da görsel eğitim yerine kitapla çalış. Çünkü kitaplarda, disiplin, düzen ve detay vardır. Temelini iyi oturttuktan sonrası gelir. Geleceğe yönelik olarak da nesneye yönelimli programlama mantığını iyi öğrenmeye bak. Çünkü senden kendi design patternlerini oluşturmanı isteyebilecekler,yazılım mimarisini senin belirlemeni isteyebilecekler..

Diyeceklerim bunlar, kolay gelsin 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 2722 Toplam Mesaj: 21