Psikoloji Hocamla Diyaloğum...
-
Clickanddie bunu yazdı:
-----------------------------
siyahbereli bunu yazdı:
Free_Mans bunu yazdı:
insan mutlu olmayıda yalnız kalmayıda kendisi ister. bunu sakın kimsenin üstüne atmayın. bir döngü içindesiniz ve başınıza ne geliyorsa hep sizin isteğinizle geliyordur. detaylı bir açıklamayı yapacağım bir ara.
katılmıyorum hocam.bu varsayımını doğrulamk için insanın kendi aklını kendi yönetebilmesi yada şekilllendirebilmesi için dogdugu andan itibaren herşeyi bilmesi gerekir.insanı ailesi yetiştirir büyütür.kendi karar mekanızmasını katı bi şekilde uygulamaya yani direksiyonu eline aldıgı an çoğu şey geçmişine göre şekillenmeye başlar..
şimdi ne düşünüyorsun?
-----------------------------peki ya kişinin gelişmesinde ona yardımcı olucak bir ailesi yoksa? o kadar yalnız ise? nasıl şekillenicek?
bunun cevabıda açtığın konuda :) yanlız ve mutsuz,mutsuz oldugu içinmi yanlız.yoksa yanlız oldgu içinmi mutsuz. -
siyahbereli bunu yazdı:
Free_Mans bunu yazdı:
insan mutlu olmayıda yalnız kalmayıda kendisi ister. bunu sakın kimsenin üstüne atmayın. bir döngü içindesiniz ve başınıza ne geliyorsa hep sizin isteğinizle geliyordur. detaylı bir açıklamayı yapacağım bir ara.
katılmıyorum hocam.bu varsayımını doğrulamk için insanın kendi aklını kendi yönetebilmesi yada şekilllendirebilmesi için dogdugu andan itibaren herşeyi bilmesi gerekir.insanı ailesi yetiştirir büyütür.kendi karar mekanızmasını katı bi şekilde uygulamaya yani direksiyonu eline aldıgı an çoğu şey geçmişine göre şekillenmeye başlar..
şimdi ne düşünüyorsun?
-----------------------------söylemek istediğimi tam olarak anlatamadım. o yüzden sonra açıklama yapacağım demiştim ama şimdiye nasipmiş.
Bak hocam; aslında insanoğlu doğduğundan beri kendisini yönetir. Ama bu şu şekilde, bir olayın sonucu başka bir olayın sebebidir. Yani nasıl? şöyle bir film vardı korku kapanı diye. olaylar zinciri. bir ihmal yada ne bileyim küçük ama önemsiz bir şeyin sebep olduğu kazalar zinciri. izleyenler bilir. Hayatımızda aslında böyledir. hep bir bağlantı içinde. sen ne kadar kötü olanın yada iyi olanın arkasında bir şey göremesende senin onda bir emeğin vardır.
sevgilin seni asla durduk yere terk etmez. mutlaka bir şey yapmışsındır. sonrada ağlar sızlarsın ne yaptım ben de beni bırakıp gittin. yada borcun var ödeyemedin yiyecek ekmeğe muhtaç oldun. Allahım ben ne yaptım dersin. Ama hiç düşünmezsin bütün olumsuz yada olumlu şeylerin senin fikrinden çıktığını. Çünkü sen bunun böyle olmasını istedin.
Hiç hayatında olmadı mı? bir olay gelişirken sonucu önceden kestirdiğin. yani sebepsizce sadece istediğin sonuca odaklandığın ve olduğu. Yada bir şey istiyordun ama senin olacağına pek inanmıyordun. sonucuda senin üdşündüğün gibi olduğu, yani olmadığı. İnsan kendi beyniyle yürütür bazı şeyleri. Sadece kendisini mi? hayır.. onunla alakalı olan onun hayatına etki eden her şeyi sen kendin yönetirsin. bir şeyi saf ve içten istiyorsan mutlaka olmuştur. ama içinde bir gram bile şüphe varsa olmamıştır istediğin.
Yalnız kalma yada mutlu olmakta böyledir. İnsan ister yalnız kalmayı da mutlu olmayıda. sen fikrince ben mutsuz olacağım yalnız kalacağım kimse beni tınlamayacak dersen sen zaten yalnız kalmaya mecbursundur. Fizikte bir kural vardır. İki cisim aynı anda aynı doktada duramaz. Negatif düşüncelerin olduğu bir yerde pozitif düşünceleri nasıl besleyebilrisin ki? yada tam tersi. sen ne kadar kötü düşünürsen o kadar kötü olaylar seni çeker, sen ne kadar iyi şeyler düşünürsen mutluluk hep seninle olur. Zıt kutuplar birbirini çeker diye bir şey yok.
-
bu işin gelişmeyle büyütülmeyle tarzla alakası yoktur. O zaman senin söylediğine göre alkol kullanan herkesin ailesi alkolük, uyuşturucu kullanan herkesin ailesi uyuşturucu bağımlısı. Hayat tarzı ile düşünce tarzını karıştırıyorsunuz :)
-
asosyallik aids yada diğer hastalıktan beter, şizofren hastalığının hemen alt sırasında yer alan lanet bir hastalıktır ! Kendimden biliyorum.
-
Free_Mans bunu yazdı:
bu işin gelişmeyle büyütülmeyle tarzla alakası yoktur. O zaman senin söylediğine göre alkol kullanan herkesin ailesi alkolük, uyuşturucu kullanan herkesin ailesi uyuşturucu bağımlısı. Hayat tarzı ile düşünce tarzını karıştırıyorsunuz :)
senden daha sıkı bi cevap beklediğimi itiraf etmek istiyorum.ayrıca bi üst yorumunuda okudum..hocam senin varsayımın herşey insanın elinediri savunuyorsun.evet ama buna katılmıyorum.senin bi hayatın vardır.bu hayatınıda şekillendiren kendinsindir.ama şekillendirirken geçmişin yada yetiştirilmenin varlıgını yok saymamız mümkün değil.çekim yasası hakkındada bi takım bilgiler okudum.dogru şeyler.ama benim asıl anlatmak istediğim..biz gidip kilisiede rahat ca takılamayız.yada daha açık soyleyim.ben gidip böyle kalabalık ortamlarda yüksek sesle tartışan,çok fazla dik durn pozitif enerji yayan biri değilim.ve bunun farkındayım.öyle olmak istediğim zaman direksiyon kutusunu koltugumun altına alıp sanayinin yolunu tutuyorum.anladın onu. -
Free_Mans bunu yazdı:
siyahbereli bunu yazdı:
Free_Mans bunu yazdı:
şimdi ne düşünüyorsun?
-----------------------------söylemek istediğimi tam olarak anlatamadım. o yüzden sonra açıklama yapacağım demiştim ama şimdiye nasipmiş.
Bak hocam; aslında insanoğlu doğduğundan beri kendisini yönetir. Ama bu şu şekilde, bir olayın sonucu başka bir olayın sebebidir. Yani nasıl? şöyle bir film vardı korku kapanı diye. olaylar zinciri. bir ihmal yada ne bileyim küçük ama önemsiz bir şeyin sebep olduğu kazalar zinciri. izleyenler bilir. Hayatımızda aslında böyledir. hep bir bağlantı içinde. sen ne kadar kötü olanın yada iyi olanın arkasında bir şey göremesende senin onda bir emeğin vardır.
sevgilin seni asla durduk yere terk etmez. mutlaka bir şey yapmışsındır. sonrada ağlar sızlarsın ne yaptım ben de beni bırakıp gittin. yada borcun var ödeyemedin yiyecek ekmeğe muhtaç oldun. Allahım ben ne yaptım dersin. Ama hiç düşünmezsin bütün olumsuz yada olumlu şeylerin senin fikrinden çıktığını. Çünkü sen bunun böyle olmasını istedin.
Hiç hayatında olmadı mı? bir olay gelişirken sonucu önceden kestirdiğin. yani sebepsizce sadece istediğin sonuca odaklandığın ve olduğu. Yada bir şey istiyordun ama senin olacağına pek inanmıyordun. sonucuda senin üdşündüğün gibi olduğu, yani olmadığı. İnsan kendi beyniyle yürütür bazı şeyleri. Sadece kendisini mi? hayır.. onunla alakalı olan onun hayatına etki eden her şeyi sen kendin yönetirsin. bir şeyi saf ve içten istiyorsan mutlaka olmuştur. ama içinde bir gram bile şüphe varsa olmamıştır istediğin.
Yalnız kalma yada mutlu olmakta böyledir. İnsan ister yalnız kalmayı da mutlu olmayıda. sen fikrince ben mutsuz olacağım yalnız kalacağım kimse beni tınlamayacak dersen sen zaten yalnız kalmaya mecbursundur. Fizikte bir kural vardır. İki cisim aynı anda aynı doktada duramaz. Negatif düşüncelerin olduğu bir yerde pozitif düşünceleri nasıl besleyebilrisin ki? yada tam tersi. sen ne kadar kötü düşünürsen o kadar kötü olaylar seni çeker, sen ne kadar iyi şeyler düşünürsen mutluluk hep seninle olur. Zıt kutuplar birbirini çeker diye bir şey yok.
-----------------------------Açıklamanız için teşekkür ederim. Ancak yaznızdan çıkartabildiğim tek şey daha çok kitap okumanız gerektiğidir. :) ve Örneklemelerinizde ilginç.
Bahsettiğiniz olaylar zinciri denilen şey sizin inancınızdır. Saygı duyarım. Bence böyle bir şey yoktur. Bence nasıl doğduğun, nerede doğduğun veya kim olduğğun önemli değildir. Doğar, Büyür ve Ölürsün. Sonuçta olucak şey fosilinizin toprak olup magma karışıncaya kadar yerin dibine girmsei olucaktır.
Bana örneğinizde fizikten basedip + nın - yi ittiğini söylüyorsunuz :) korkarım bu yanlış bir örnek.
Her şeyi kendin yönetmezsin. Kendin fırsat üretirsin ancak bazen fırsat bile üretmene izin verilmez. Ben böyle mutluyum yalnızlık benim sorunum değil.
ve günün sözünü seçiyorum. "Bu miskinlik Keyfiyetten. Hali vakti yerinelikten."
-
Hocam bırakın şu Olumsuz düşünceyi herzaman bir Çıkar Yol vardır . İnsan hatırlamak istemediği şeyleri bilinç altına iter. Burda Biraz terslik var
Rüyalarda gennllikle bilinçaltındaki şeyleri görürsün sen demekki o ruyadaki gibi bir yaşamı hatırlamak istemiyorsun Hep Yanlız, içe dönük, Biri olup onun gibi bir yaşamın olsun istiyorusn . Yapma hocam kendine gel Herzaman Nasıl Daha fazla mutlu olabilirsin bunu düşün .edit: Free_Mans Hocamda Çekim Yasasına değinmiş onada Sonuna kadar Katılıyorum .
-
Mürid Kardeşim Harbiden Çok İyi Solemişsin Taktir Ettim :):)
-
@Siyahbereli
hocam sıkı bir cevap vereceğimde müsait değilim :) yani anlarsın işte öyle bir an vardır ki yazdığın şeyleri sende beğenmezsin ama o an içinde onu yazmak yada yapmak zorundasındır.
Neyse konuya gelince. Senin durumu anladım. Aile ve onların görüşleri seni yönlendiriyor. Bir nevi baskı. Bak babana karşı gelirsen kovarım seni vs vs şeyler işte. Ama sende bi potansiyeli gördüm. Ekonomik özgürlüğünü yada ne bileyim seni aileye bağlayan ögeler ortadan kalktığı zaman sen gerekirse kiliseninde yolunu tutacaksın :)
@Clickanddie
Evet daha fazla kitap okumam gerekli bunu biliyorum :) Ama şu anda konuya ve yazdıklarıma odaklanamadığım için anlatmak istediğimi tam olarak anlatamıyorum.
Bana örneğinizde fizikten basedip + nın - yi ittiğini söylüyorsunuz :) korkarım bu yanlış bir örnek.
demişsin. Ben böyle bir şey söylemedim ki. Sadece söylediğim. Senin beyninde başka bir düşünce varsa bunun yerine aksi bir düşünce gelmez dedim. İtekleme durumu yok belediye otobüsü değil yani fikrimiz :)
Söylediklerime saygı duymana sevindim. Demekki seninle daha açık konuşabileceğim anlamına gelir. Çünkü düşünceleri kabul etmesen bile buna saygın var. Bu beni mutlu etti.
Şimdi hocam, geçmişe bir dön. Çocukluğunda vs. Çok ama çok isteyipte sahip olamadığın bir şey varmı. Kuşkusuz istediğin, saf ve karşılığında bir şey beklemediğin. Sadece ama sadece olmasını istediğin? Eğer varsa yaz yoksa bu konuyu burada kapatalım :) Haklısın deyip çekilicem
-
hocani bilemicem, sorunlarinida bilemicem ama hocan ben olsaydim sana temiz bi dayak cekerdim, yalnız olmadigini ne gelirse cevrenden gelecegini anlardin:)
saka bi yana dostum. yalnız kalmak istemek eger sürekliyse gercekten o sorununun cözümü kolay degil. yalnızlıktan cok zevk aldigin seylere yönelmelisin. seni mutlu edecek hic birsey olmadigini düsünüyorsan eger hala.. ergenlik belirtileri derler buna.. zamanla gecer.. ama hayat ile yogurucan.. basina gelen olaylar, gözlemlemelerin, sana harmanlanmasi gereken bir hayat oldugunu ileride gösterecektir.. herkes zaten yalnız ama sen yalnızlar icinde yalnızım diyebiliyorsan rahatlikla, bir doktora görünmeni tavsiye ederim.. sizofreniye cevirmeden hayatta dur.. gerci herkes sizofren takılmak istiyo hatta öyle zannediyo kendini ama...