Psikolojik Hastaliğim Sizdede Var Mı?
-
umit bunu yazdı
valla psikolojik sorunu olmayan insan nadir sanırım.
aslında çekingenliğe bile psikologlar sosyalfobi vs gibi nitelendiriyor ben psikiyatrinin saçma sapan birşey olduğuna inanıyorum
-
angelofhope bunu yazdı
burda takılan adamların %70'inde vardır diye tahmin etmekle birlikte yanılıyor da olabilirim ama bende de vardı bir aralar. belki hala duruyor da olabilir.
%70 az olur hocam %98 diyelim %2 toleranslı :)
-
gecti bu ama vardi her psikolojik hastalik gibi dibe vurunca geciyormus gecti gitti sadece meraktan sordum
-
ergen benmerkezciliği hocam bir hastalık değil . Her ergen yaşamıştır . Yaş kemale erince geçer.
edit: yaş 24-25 olmuş hala gömleğimin düğmesi açık kalmış rezil oldum herkes bana bakıyor diye düşünüyorsan bir psikiyatriste git . bin iki bin dolar bayıl geçiyor :D
livane tarafından 22/Şub/13 22:47 tarihinde düzenlenmiştir -
Tamamıyla özgüven sorunun var hocam. Sebebi de çeşitli olabilir. İşte kendini güzel/yakışıklı bulmuyorsundur, iyi bir kariyerin yoktur ki olmaması da problem değil sen sorun yaratıyorsundur ya da önceleri benzer bir ortamda küçük düşmüşsündür yani bu gibi sebepler. Bende de vardı sende olandan ama yaklaşık olarak 3-4 senedir insanlarla mecburi olarak irtibat kurduğumdan böyle bir sorunum kalmadı diyebilirim. Peki nedir bu irtibat? Esnafım hoca. :D Böyle pazarlığında kulbuna vururum o derece. Sen hiç çekingen esnaf gördün mü? Yok diyeceksin ki çekingen olmayanlar zaten esnaf olur ama alakası yok meslek insanı o hale sokuyor.
Ayrıca kendi üzerimde tespit ettiğim bir şeydir dinlediğin müzik de özgüveni etkiliyor. Rock'n roll, rock, country, folk türevleri müzikleri dinleyen insanların böyle sıkıntıları olmuyor. Lakin uplifting trance, ya da trance'ı komple katayım bu ve benzeri melankolik müzik dinleyen insanlarda da sorun olabiliyor. Slow diye bi' tür de çıkmış ben yeni duydum o tarz da dinlersen sıçarsın benden söylemesi. Yani sana naçizane tavsiyem direkt olarak müzik zevkini yont elektronik müzikte melankolik aromalar içerenler dışında ne bulursan dinle. Glitch hop, dubstep, deep house bunlar insanı dinginleştiriyor ve özgüveni yerine getiriyor yani kendimden biliyorum. Önceleri sınıf arkadaşıyla çekinerek konuşan şahsım şimdi tüm okula sempozyum sunabilir. :)
Caliber tarafından 22/Şub/13 22:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Valla hocam bende de vardı bi aralar bu sorun.Bi ara içimden 'size ne lan daly.raklar' diyerek atlattım bu sorunu..
-
takma kafaya hacı kaynımda bile var herkezde var
-
günde kaç saat bilgisayar başındasın bilmiyorum ama 10 saat falan oturuyorsan bu şekilde psikolojik sorunlar doğura biliyor..
-
Sosyal fobin varsa zor geçer. Bak CAgAtAy nasıl da biliyor hemen yazmış konuya :)
Caliber'in dediği gibi müzik dinleyebilirsin.
Veya izlediğin filmlerden etkilendiğin kişilerin yerine kendini koyabilirsin.
ShockMan abimizin dediği gibi siktir edebilirsin :D
-
dışarı çık 3-5 insanla tanış arkadaşlık teklifinde felan bulun :) Sabah kahvaltıda yürek ye geçer :) girme sıkıntılara böyle ..