folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Puan Barajının 160'A Çekilmesi

Puan Barajının 160'A Çekilmesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Olgunisik bunu yazdı:
    -----------------------------

Ünileri ormanın içine yapmaları sende ters tepki vermiş. Temiz hava ve geniş alan için yapıyorlar. :-) En azından benim okuduğumu onun için yapmışlardı.

Tükiyede üniversiteye gitme-okuma işi, belli başlı üniversiteler dışında eğitim alma işinden çıktı.

Yoğun Avrupa kültürüyle yoğulmaya başlayan toplumumuzun, yeni yetişen kız ve erkeklerinin rahatça düzüşebilmesi için evden para aldığı ve 4 sene ev baskısından uzak durduğu yerler haline geldi.

Bu bağlamda öğrencilere baktığımızda zaten bir çok üniversite mezununun daha doğru düzgün tarih ve Türkçe bilmediğini görüyoruz.

Eğer eğitimden bahsediyorsak ki Türkiyede bundan övgüyle bahsetmek çok zor hale geliyor, bunu sadece iyi başarı gösteren

öğrencilerin yapabildiklerini görüyoruz.

Bide şu açıdan bakalım;

180 barajını geçemeyen adam sınava hiç çalışmamış üniversiteyi(hatta liseyi) yukarda bahsettiğim gibi gören adamdır.

Bu adamın okuması ailesi, kendisi ve devlet açısından hem ekonomik hemde zaman yönünden kayıptır.

Ha adam çalıştığı halde 180 barajını geçemiyosa kafası çalışmıyo demektir, okumak yerine geleceğini başka bir işle uğraşarak

kurtarmaya çalışmalıdır.

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Bu arada ben zaten üni mezunuyum. İyi sayılabilecek bir işimde var. Zevk için mekatronik okumayı istiyorum ama onun puanları zaten çok yukarlarda. 160'a çekmenin bana faydası yok yani. Ben gereksiz ve dahada önemlisi yalnış bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

afrasiab bunu yazdı:

Olgunisik bunu yazdı:

Ünileri ormanın içine yapmaları sende ters tepki vermiş. Temiz hava ve geniş alan için yapıyorlar. :-) En azından benim okuduğumu onun için yapmışlardı.

Tükiyede üniversiteye gitme-okuma işi, belli başlı üniversiteler dışında eğitim alma işinden çıktı.

Yoğun Avrupa kültürüyle yoğulmaya başlayan toplumumuzun, yeni yetişen kız ve erkeklerinin rahatça düzüşebilmesi için evden para aldığı ve 4 sene ev baskısından uzak durduğu yerler haline geldi.

Bu bağlamda öğrencilere baktığımızda zaten bir çok üniversite mezununun daha doğru düzgün tarih ve Türkçe bilmediğini görüyoruz.

Eğer eğitimden bahsediyorsak ki Türkiyede bundan övgüyle bahsetmek çok zor hale geliyor, bunu sadece iyi başarı gösteren

Bide şu açıdan bakalım;

180 barajını geçemeyen adam sınava hiç çalışmamış üniversiteyi(hatta liseyi) yukarda bahsettiğim gibi gören adamdır.

Bu adamın okuması ailesi, kendisi ve devlet açısından hem ekonomik hemde zaman yönünden kayıptır.

Ha adam çalıştığı halde 180 barajını geçemiyosa kafası çalışmıyo demektir, okumak yerine geleceğini başka bir işle uğraşarak

kurtarmaya çalışmalıdır.

Gelişmiş ülkelerde durum aynen böyle. Kişi misal iyi bir doktordur ama sorsan kendi ülkesinin kuruluş tarihini bilmez. Dolayısı ile her şeyi bilen aslında hiçbirşey bilmeyendir mantığı ile hareket edip tek konuda uzman olunması her zaman istenilen birşeydir.

Ayrıca şuda bir gerçek ki eğer kişi toplumda artı değer üretemeyecek başka değişle birey olmayı başaramayacaksa -ki ülkemizde üni mezunu olmak adamdan sayılmanın ilk koşuludur. Bkz. Askerlikte 5 ay 15 ay kıstası vb. - toplumun başına bela olur. İşsiz, pısırık kişiler her zaman sorundur.

Düzüşme mevzuna gelince. 160 alanlar düzüşüyorda 300 alanlar rahibe teressa mı? Puanım düşük o zaman düzüşerek arayı kapatayım mı diyorlar.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Olgunisik bunu yazdı:

afrasiab bunu yazdı:

Olgunisik bunu yazdı:

Bide şu açıdan bakalım;

kurtarmaya çalışmalıdır.

Gelişmiş ülkelerde durum aynen böyle. Kişi misal iyi bir doktordur ama sorsan kendi ülkesinin kuruluş tarihini bilmez. Dolayısı ile her şeyi bilen aslında hiçbirşey bilmeyendir mantığı ile hareket edip tek konuda uzman olunması her zaman istenilen birşeydir.

Ayrıca şuda bir gerçek ki eğer kişi toplumda artı değer üretemeyecek başka değişle birey olmayı başaramayacaksa -ki ülkemizde üni mezunu olmak adamdan sayılmanın ilk koşuludur. Bkz. Askerlikte 5 ay 15 ay kıstası vb. - toplumun başına bela olur. İşsiz, pısırık kişiler her zaman sorundur.

Düzüşme mevzuna gelince. 160 alanlar düzüşüyorda 300 alanlar rahibe teressa mı? Puanım düşük o zaman düzüşerek arayı kapatayım mı diyorlar.

Gelişmiş ülkelerle ilgili dediğine katılmıyorum yanlış biliyorsun çünkü bknz. Japonya

Çok fazla laf kalabalığı yapmışsın ama her şeyi bilmek zaten söz konusu değildir mantığını ilk defa senden duydum ben:)

Asıl tartıştığımız konu üniversite kalitesi olmalıdır bu kalitede başarılı ile başarısız birbirinden ayrılarak sağlanır. Puan bu yüzden gereklidir ve bencede yüksek olmalıdır.

Düzüşme konusuna tekrar gelince yanlış anlamışsın benim orda bahsetmek istediğim şey liseden üniversiteye gidecek olan öğrencilerin üniversiteyi nasıl gördükleri..

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

4 yıl lise okuyup sınavda 180 puan alamayan adam zaten liseden yanlışlıkla mezun olmuştur. Barajı aşamayan 30 bin kişinin diplomaları tekrar sorgulanmalı.....

"bea"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek

Hocam hedefin ne kadar yüksek öyle. maşallah. bu işe başlarken barajı felan hiç düşünmemiştim. çok mu iyi puan aldım hayır. 460 la bitirdim dönemi. ama 160 alabilmek için yıllar boyunca hiçbirşey okumamış hatta duymamış olmak gerekir. geçtim okula gitmeyi.

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Biraz daha sabrederseniz fetto barajı kaldıracak. Herkes birgün öss birincisi olacak.

λ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

Olgunisik bunu yazdı:

LordVader bunu yazdı:

Olgunisik bunu yazdı:

Ben puan barajının tamamen kaldırılmasından yanayım o ayrı konu.

Haci herkes universiteye girerse universitelerin bi amaci kalmazki :|

Bence 200'e, hatta 300'e cekilmeli.

Üniversitelerin amacı kişi yetiştirmektir, elit zümre oluşturmak değil. Ne kadar çok eğitim almış kişi o kadar başarı. Devletler için eğitim düzeyi bir kıstasdır ve herkesi kapsar.

imza.

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:

Biraz daha sabrederseniz fetto barajı kaldıracak. Herkes birgün öss birincisi olacak.

sınavı kazanmakta sorun yok iş uniyi okumakta bi bokun sahibi olmakta firex

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

yök'ü komple kaldıralım mq

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
Toplam Hit: 2832 Toplam Mesaj: 25