Python Derleyici
-
hala bulamadım kod yazılan yeri ha :D
Bi adam gibi derleyici bulduk onuda kullanamıyoz :D
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
ya bu pyqt de kodu nereye yazacaz :D
-----------------------------nasıl nereye yazcaz. başlat/programlar/Python 2.x de bulunan IDLE (python GUI) ye yazacaksın :D
burada yazdığın kodları direk çalıştırabilirsin asıl program yazmak için new diyerek açılan pencerede yazacaksın.
wxpython u da yüklediniz mi ?
-
DarkFall bunu yazdı:
-----------------------------FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------nasıl nereye yazcaz. başlat/programlar/Python 2.x de bulunan IDLE (python GUI) ye yazacaksın :D
burada yazdığın kodları direk çalıştırabilirsin asıl program yazmak için new diyerek açılan pencerede yazacaksın.
-----------------------------Yüklemedim :D ya bu indirdiğimiz şey tek başına işe yaramıyomu :)
Mesela bende normalde çalışan kodları buna aktarınca hata veriyo ?
Dur wxpython da yükleyeyim
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
DarkFall bunu yazdı:
-----------------------------FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------Yüklemedim :D ya bu indirdiğimiz şey tek başına işe yaramıyomu :)
Mesela bende normalde çalışan kodları buna aktarınca hata veriyo ?
Dur wxpython da yükleyeyim
-----------------------------:D
hocam IDLE python gui sini aç
<<< şöyle pencere çıkacak burada alıştırma yapabilirsin komutları tek tek deneyebilir, anlamlarını öğrenebilirsin. artık ileri düzeye gelince new diyerek kendi kodlamanı yapıp uzantısı .py olarak kaydedeceksin. eğer exe yapmak istiyorsanda py2exe anlatımı 123 sitede mevcut. :))
-
bu program görsel olarak form felan yaratabiliyo o yüzden dikkatimi çekti ama işeletemedik programı :(
Exe kısmını ilerde hallederizde şimdilik hani derleyicileri felan öğrenelim bakalım diye inceliyodum
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------bu program görsel olarak form felan yaratabiliyo o yüzden dikkatimi çekti ama işeletemedik programı :(
Exe kısmını ilerde hallederizde şimdilik hani derleyicileri felan öğrenelim bakalım diye inceliyodum
-----------------------------hocamkolay değil. bütün dersleri 3-4 kez uygulama yap. yoksa ezberden ötesi olmaz.
-
Elimizden geleni yapıcaz artık :)
-
bende derleyemedim boşunamı indirdik programlardan biyer çıktı ordan kod yazıyosun ama exe nasıl olacak
-
T01G4 bunu yazdı:
bende derleyemedim boşunamı indirdik programlardan biyer çıktı ordan kod yazıyosun ama exe nasıl olacak
-----------------------------py2exe ddiye bi pro var onunla exe yapıyosun.kodu nereye yazdın bu arada ?
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------T01G4 bunu yazdı:
-----------------------------py2exe ddiye bi pro var onunla exe yapıyosun.kodu nereye yazdın bu arada ?
görselmi o alet? görsel olarak yapabiliomusun yani?python 3.0 indirdim başlat programlar python 3.0 idle die biyere