folder Tahribat.com Forumları
linefolder Python
linefolder Python Hakkında Yol Önerisi, Kaynak Önerisi



Python Hakkında Yol Önerisi, Kaynak Önerisi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tajdin
    tajdin's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2018
    Erkek

    Merhabalar cümleten, pythonı tam anlamıyla öğrenmek, program geliştirmek içimde hep ukte olarak kaldı. Bir türlü uzun süreli eğitime devam edemedim hep bir hayat meşgalesi sorun vs. Şu an mesai dışında günde 3-4 saat boş vaktim kalıyor ve bu boş vaktimde öğrenebildiğim kadar öğrenmek istiyorum. Python ile web üzerinde, veri analizinde ve yapay zeka alanında bir şeyler yapmak, program geliştirmek istiyorum. Ücretli ücretsiz kaynaklara, egzersiz ortamlarına ve tavsiyelere ihtiyacım var. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer. Yol haritası çizebilecek tecrübeli müridlerden yardım beklenir.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    jetbrains academy en güzeli bence 


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek

    haci hedef olarak o kadar farkli seyler yazmissin ki bana sorarsan hepsinin ogrenme yolu farkli. (en başta python dilini ogrenmek disinda ki en basiti) bir hedef belirle onla devam et derim. web dersen djangonun kendi tutoriali fena degildir. o bitince githubdan basit projeler indir kurcala ne nasil yapilmis iyice gormek icin. drf bak sonra vs vs


    black implies white, self implies other, life implies death.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek

    python için buradan başlayabilirsin temelini alabilirsin

    https://www.youtube.com/watch?v=R75Oo--O5Q4&list=PLIHume2cwmHehcxQE1XZieL21syR3m3tR

    şu elemanında değişik videoları oluyor yapay zekaya gta oynatmak gibi

    https://www.youtube.com/c/sentdex

     


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2014
    Erkek

    yazbel herşeyi o kadar detaylı anlatmışki bir süre sonra bıkıyorsun ama ne ararsan orda var ordan normal python u iyice öğren sonra dediğin alanlara geçer ilgili modülleri öğrenirsin


    Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek

    3 aydır yapmaya çalıştığım şeyi anlatayım...

    - İlk olarak devletin yapmış olduğu btk akademi de ki python kursu ile başladım. Aslında ondan önce istihza.com'un python kitabı vardı onla bir giriş yapmıştım eski usül ilerleliyordum, sonra aklıma btk akademi geldi. Btk akademi sıfırdan başlarken güzel, veri analizi, bot yazımı, django, bootstrap gibi konulara değiniyor ama hepsi temel niteliğinde, özellikle kafanda bir proje varsa merakla sabırla bekliyorsun, işine yarar bir bilgi olacak mı diye. Ama en nihayetinde ilk temel için güzel olmuştu bana.

    - Btk akademi python kursunun %70'ini falan tamamladım ama benim yapmak istediğim django ile bir websitesi yapmaktı, sonra o site ile yapay zeka falan filan öyle hayallerim var. Btk'nin içeriği bana yeterli gelmedi, bu sefer how to make django website falan diyerek biraz blog sitelerine falan baktım, işe yarar birşeyler çıkıyordu sonra youtube da güzel kanallar buldum. 

    - Tercih olarak yeni videoları izlemeyi seçiyorum, çünkü bazı kodlar değişiyor falan videonun başında kalabiliyorsun ama güncel kanallarda sorun yaşasan bile yorumlara yazdığında kanal sahibi sana geri dönüş yapıyor. Bu https://www.youtube.com/c/Codemycom/playlists kanalı ben oldukça beğeniyorum. Django ile blog olayı var 37 videoluk bir oynatma listesi, izleyerek yaptığında seni iyi hissettiriyor. 

    - Benim gördüğüm kadarıyla, python ile veri analizi, yapay zeka uygulamaları, mobil uygulama, masaüstü uygulama, web uygulamaları, chatbotlar, bot yazma gibi bir sürü alan var. Her biri için kullanabileceğimiz kütüphaneler var, bot için selenium, doğal dil işleme için nltk falan veri analizi panda, yada aklına gelecek ne ararsan var gibi. Her kütüphanenin de nasıl kullanılacağına dair document kısmı ve de bu kütüphaneler ile yapılmış videolar var. 

    - Benim şuan kaynağım youtube. Kafamda yapmak istediğim şeyler için parça parça bilgileri topluyorum. Bir videodan authentication, bir videodan security, bir videodan css, bootstrap gibi parça parça araba topluyor gibiyim. Nereye bakacağımı bilemediğimde stackoverflow'a yazıyorum. Orada biraz acemi kaldım, sorduğum soruya iki tane güzel cevap geldi, ben birine bu benim için işime yarar diyerek işimi çözen cevap olarak işaretledim, sonra diğer cevapta güzel gelince aynısını onada yaptım. Bu sefer ilk yaptığımdan o özellik gidinde cevap veren bana kızdı, neden geri çektin falan. Kimisi eksi rep veriyor, biraz terletiyorlar. 

    - Sonuç olarak, kafamda bir proje var onun için parça parça videolardan öğreniyorum, takılırsa forumlara yazıyorum, keşke soru sorabileceğim tanıdık birileri olsa da daha hızlı gelişme göstersem... 

    Benim yolum böyle hacı... 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tajdin
    tajdin's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2018
    Erkek

    tavsiyeleriniz için teşekkürler hepsini değerlendireceğim

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2020
    Erkek

    Yazilim da çok fazla alan var onlarca dil var bir kişi yazilimci olmak istediğin de önce bu çoklu karmaşadan kurtulamiyor. Başlangicta zaten fazla bir öngürüsü yok. Neye başliyacağina karar veremeden vazgeçer yazilimciliktan. Ben de kaç defa heves ettim else if den öteye gitmedim her sene farkli bir dil ile kaç eğitim videosu izleyip birakiyorum. :) iş anlamin da ihtiyacim yok sirf hobi merak ettiğim için biraz da havali olduğunu düşündüğüm için öğrenme hevesim yilda bir canlaniyor. Bu sene de gene başliyacağim aklim da paython var. Print " merhaba dünya "...ötesine geçerim umarim.:)


    Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2020
    Erkek

    Eskiden hack ile ugraşanlar bir script veya bir program vardi akilarin da ne iş yapacağina dair. Misal bir sql sogusu veya bir md5 kirici vs yada shell.. Yani demem o ki başkasinin işini yapmak için heves yeterli azmi sağliyamiyor kişiye. Tabi benim düşüncem.


    Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2015
    Erkek

    Flutter balamıştım. Çokta hoşuma gitti çokta tatlı yazması fakat varoluşsal sancılarım yüzünden ve @realseyler in dediği gibi işin değilse ilerleme olmuyor.

    Neyse konun içinden geçmeyeyim. Bu konularda globalde roadmap diyolaaa ve güzel bir bakış açısı oluyor. Bir kaç örnek:

    https://medium.com/analytics-vidhya/python-roadmap-to-follow-in-2021-1f49715468ca

    https://towardsai.net/p/latest/the-2021-python-developer-roadmap

     


    Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2009
    Erkek

    benim öğrenme ve öğretme şeklim genel olarak; bir çıktı üretmek, bir derdi gidermek üzerinden ilerliyor hocam. yaklaşık 1 aydır, 2 stajyeri kabuk edilebilir bir duruma getirebildim.

    bunun için de kaynak olarak realpython'u, uygulama işleri için de şirketten bir takım verileri kullandık.

    ilk başladığımız gün birlikte şu yazıyı okumuştuk: https://realpython.com/how-long-does-it-take-to-learn-python/

    sonrasında da veri bilimi, yapay zeka tarafında işimize yarayacak tutorialları birer birer tükettik.

    tavsiye ederim.


    # birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
Toplam Hit: 4035 Toplam Mesaj: 23
python python kaynak python yol haritası