folder Tahribat.com Forumları
linefolder Python
linefolder Python İçin Pycharm Mı, Visual Studio Code Mi?

Python İçin Pycharm Mı, Visual Studio Code Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek

Arkadaşlar başlıktanda anlayacağınız üzere python için bana tavsiyeniz nedir? Vİsual Code mi yoksa Pycharm mı? yada başka bir arayüz sistemimi? sebebinide kısaca anlatırsanız sevinirim.

ilgi alakanız için şimdiden teşekkür ederim

Carpe Diem
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek

PyCharm güzel aslında. Debugger canavar, kendi içinde DB manager var, scope taraması falan baya iyi. Proje yönetimini oldukça güzel yapıyor bence. Daha bir ton özellik. Ama hem pahalı hemde ağır, makina yoruluyor 2-3 projede birden çalışırken.

VSCode'de oldum olası sevmedim ama birazda mecburiyetten kullanıyorum. Pycharm'a göre daha hafif -ama yinede ağır tabi electron sağ olsun-. Eklenti yönünden zengin. topluluğu geniş, open source. Co-Pilot falan tam uyumlu çalııyor. AI Agent editörlere geçişte yormuyor falan. O yüzden mecbur kullanıyorum.

Yakında Zed diye bir editöre geçmeyi düşünüyorum bakalım. Malum, editör değiştirmek biraz din değiştirmek gibi. Öyle kolay olmuyor :D

Acı Çekene Saygı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

debug süreçleri daha kolay olduğunu düşündüğüm için pycharm kullandım

vscode kullandığımda ise bir profesyonel iş yapıyormuş havası yakalayamadım bir türlü

çalışma şeklim şöyle oluyor büyük bir proje geliştireceksem o dile özelleşmiş ideler birinci tercihim olur. onu da jetbrains idelerinden yana kullanırım.

onun dışında ise yardımcı text editör html-css-js tarzı düzenlemeleri yapmak için sublime olur vscode olur notepad olur elimin altında ne varsa onu kullanırım

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek
    FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı

PyCharm güzel aslında. Debugger canavar, kendi içinde DB manager var, scope taraması falan baya iyi. Proje yönetimini oldukça güzel yapıyor bence. Daha bir ton özellik. Ama hem pahalı hemde ağır, makina yoruluyor 2-3 projede birden çalışırken.

VSCode'de oldum olası sevmedim ama birazda mecburiyetten kullanıyorum. Pycharm'a göre daha hafif -ama yinede ağır tabi electron sağ olsun-. Eklenti yönünden zengin. topluluğu geniş, open source. Co-Pilot falan tam uyumlu çalııyor. AI Agent editörlere geçişte yormuyor falan. O yüzden mecbur kullanıyorum.

Yakında Zed diye bir editöre geçmeyi düşünüyorum bakalım. Malum, editör değiştirmek biraz din değiştirmek gibi. Öyle kolay olmuyor :D

Din değiştirecez arada anlaşıldı :D 

ama genel okuduğum yazılarda Pycharm daha hafif daha hızlı yazmışlar, acep benmi yanlış okudum :))) 

açıkçası az temel var ve sıfırdan girip kurcalayacam o yuzden ikide bir onu deniyeyim şunu deniyeyim yapmak istemiyorum. kurduktan sonra epey bi o şekil ilerlemek ve stabil gitmek istiyorum. 

Carpe Diem
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek

Vscode, electron tabanlı oldukça modüler bi text editor. Chrome'un içinde çalışıyor aslında.

PyCharm ise tanrıların dili Java ile yazılmış python göz önünde bulundurularak spesifik olarak geliştirilmiş bir IDE.

Pycharmda proje oluşturuyorsun ve onun içinde çalışıyorsun. Vscode gibi metin editörü değil çünkü.

Sonuç olarak ben neovim + nvim-dap-python  + ruff + basedpyright diyorum. :Donanım haber barzo emojisi:

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

notepadte yaziyorum :D sonra indentation problem oldu mu, kendimi cok dovuyorum :D

(aman aman sakin beni dinleme, klavuzu karga olanin sonu malum...)

anca gidersin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

VSCode ilk başladığında garip ve zor geliyor, pycharm gibi user-friendly değil. Kullanmayı öğrenmek gerekiyor, alıştıktan / eklentiler yükledikten sonra vazgeçilmez oluyor.

Eskiden bu soruya pycharm derdim ama VSCode açık kaynaklı olduğu için hayvan gibi hızlı gelişti, hızlandı ve sürekli yeni özellikler ve eklentiler geliyor.

Sen python için sormuşsun ama aslında VSCode; boş bir tuval ve eklentileriyle binlik lego seti gibi. İstediğini yapabilir ve özelleştirebilirsin, cloud senkronu sayesinde istediğin pc de aynı şekilde kullanabilirsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı

Vscode, electron tabanlı oldukça modüler bi text editor. Chrome'un içinde çalışıyor aslında.

PyCharm ise tanrıların dili Java ile yazılmış python göz önünde bulundurularak spesifik olarak geliştirilmiş bir IDE.

Pycharmda proje oluşturuyorsun ve onun içinde çalışıyorsun. Vscode gibi metin editörü değil çünkü.

Sonuç olarak ben neovim + nvim-dap-python  + ruff + basedpyright diyorum. :Donanım haber barzo emojisi:

Sonuç Süpermiş :))))) Ben Tanrıların Dili ile ilerliyim ozaman :)) Din değiştirmeyede gerek kalmaz belki :D

Carpe Diem
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek
    cukurova bunu yazdı

VSCode ilk başladığında garip ve zor geliyor, pycharm gibi user-friendly değil. Kullanmayı öğrenmek gerekiyor, alıştıktan / eklentiler yükledikten sonra vazgeçilmez oluyor.

Eskiden bu soruya pycharm derdim ama VSCode açık kaynaklı olduğu için hayvan gibi hızlı gelişti, hızlandı ve sürekli yeni özellikler ve eklentiler geliyor.

Sen python için sormuşsun ama aslında VSCode; boş bir tuval ve eklentileriyle binlik lego seti gibi. İstediğini yapabilir ve özelleştirebilirsin, cloud senkronu sayesinde istediğin pc de aynı şekilde kullanabilirsin.

çok güzel açıklamışsın teşekkürler dostum. ama ilerleyen zamanda linuxe geçiş yapmayı düşünüyorum ve VSCode desteği linux için yok okuduğum kadarıyla. o yüzden PyCharm karar vrdim gibi.

tüm yazan arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim.

güzel espiriler içinde ayrıca teşekkürler arkadaşlar :)))

Carpe Diem
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    CANN1 bunu yazdı
    cukurova bunu yazdı

çok güzel açıklamışsın teşekkürler dostum. ama ilerleyen zamanda linuxe geçiş yapmayı düşünüyorum ve VSCode desteği linux için yok okuduğum kadarıyla. o yüzden PyCharm karar vrdim gibi.

Nej, nej, nej! Vem sa det till dig? vscode'un isletim sistemi chromium'dur. Chrome calistirabildigin her yerde vscode calisir. Bak :=> https://vscode.dev/

Ama ben developer experience acisindan pycharm'i tavsiye eglerim. Dilden dile atliyorsan vscode daha hostur, all in one gibi bise oluveriyor.

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek
    CANN1 bunu yazdı
    cukurova bunu yazdı

Tabiki karar senin hocam ama birkaç konuyu netliğe kavuşturayım. PyCharm iyidir, güçlüdür ama tamamen python yönelik geliştirilmiştir.  
    VSCode, genelde isimden dolayı vs studio ve microsoft tekelini anımsatıyor ama alakası yok. VSCode açık kaynak kodludur ve her platformda çalışır.  Özellikle linuxçuler bayılır. https://code.visualstudio.com/Download
    20-25 yıldan beri yazılım içindeyim. Bu nedenle birçoğunu kullandım. Eğer geleceğe yönelik ve her ortam ve dili desteklesin diyorsan VSCode şans ver.

Mesela; notepad++ yerine text editor olarak kullanırsın, (text vs compare gibi zilyon özellik var). Python, Java, C++, .net, html, css, .md..... farketmeksizin hepsini destek verir. Runtime yüklersen (ki vscode dili algılayıp sorar sana) hepsini debug, run, compile işlemlerini kendi başına yapar. Kodlama dışında sftp, cloud, ui, ai, git, docker gibi zilyon tane eklentisi var.

Örneğin; büyük bir python projesi yaparken, diğer sekmede Arduino kodu yazıp vscode ile esp32 içine yükleyebilirsin. Bunun içinde arduino ide veya java indirmene gerek yok. Gerekli dosyaları kendisi sana sorar ve otomatik indirir. Linux, macos, windows farketmez, cloud sync sayesinde bütün platformlarda login olursa bütün eklenti ve ayarlarını getirir.
    İsviçre çakışı gibi düşün yani.

Toplam Hit: 1125 Toplam Mesaj: 19
python code code charm