Qbasic

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek
    Arkadaşlar q basic nası bi dildir bilen varsa yazsın öğrenmek istiomda :))

    Zimbabwe
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rbtx
    rbtx's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Haziran/2002
    Erkek
    qbasic en basit yazılım dilidir kabaca igilizce bilen herkes sadece terimleri bilerek kullanabilir denebilir dos ortamında çalışaack proramlar yaabilirsin windows için visual basic le yasman gerek ama önce qbasicle başlamak iyi bireydir bende öle başladım şimdi vbasic çalışıyom qbasicte yapabileceğin fazla bişi yok yani win ortamı için ama dosta çalışacak oyun felen bile yasarsın :=)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek
    Qbasic ölmüş bi dildir herşeyden önce

    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nra
    nra's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2002
    Erkek
    bööle aptal aptal şekilli oyunlar çook dandik sesler falan çıakrtmak istiosan birebir bi program..
    komutları çook kolaydır.
    cls ile başlarsın..
    yazarsın yazarsın 1000 satır kod ortaya bi bok çıkmas..
    al sana ufaktan bi org programı yasıyim 5 dakkada=)
    error çıakbilir..
    5 senedir qbasic programı yazmıom nerdeyse=)

    REM ORG PROGAMI BY NRA
    CLS
    PRINT:PRINT:PRINT
    PRINT "ORG PROGRAMI"
    PRINT "TUŞLAR A,S,D,F,G,H,J"
    PRINT "ÇIKMAK İÇİN Q YA BAS"
    5 A$=INKEY$
    IF UCASE$(A$)="A" THEN PLAY "C"
    IF UCASE$(A$)="S" THEN PLAY "D"
    IF UCASE$(A$)="D" THEN PLAY "E"
    IF UCASE$(A$)="F" THEN PLAY "F"
    IF UCASE$(A$)="G" THEN PLAY "G"
    IF UCASE$(A$)="H" THEN PLAY "A"
    IF UCASE$(A$)="J" THEN PLAY "B"
    IF UCASE$(A$)="Q" THEN GOTO 10
    GOTO 5
    10 PRINT "HADI GOMDUM"

    bi run et programı büük ihtimal hata wermes ama olurda weirrse karıştır bişiler işte.
    a yı inkey$ olarak atıosun yani tuş girilmesini bekliosun soora tuş girildiinde if le basılan tuşa göre nota çalrıdıosun..
    bööle basit bişi işte..
    bi işe yaramas bişi anlıcaın ..

    N=R=A <=> AOA
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek
    yaw tamam çok teşkürler ben bu dili öğrendim zaten bi boka yaramaz zaten ben dosu sevmem. tamamda ozaman bi visual basic'in full sürümünün bi adresini verseniz çok makbule geçer.o kadar warez sitererinde aradım bi bok yok ortada umarım verebilirsiniz.bende şu programcılığa atılmak istiyom

    Zimbabwe
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JerusaLem
    JerusaLem's avatar
    Savaş Madalyası Developer Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 27/Eylül/2002
    Erkek
    visual basic download adresi yok galiba. zaten bulsan bile kasar. 5 milyona cd'leri satılıor . onlardan al kur. hem elinin altında bulunsun. 700 mb bişi. öyle qbasic gibi kb felan değil yane :)

    ey ulu TÜRK öğün, eşin yoktur altında göğün..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek
    yaw bilioz o kadarda cahil deiliz heralde.daha öncede delphinin adresini bulmuştum 120 mb yükleycektim burda internet 1.5 mb/sn kablolu yani 700 mb bana vız gelir. işte bende o 700 mblının adresini sordum ama biraz zor galiba

    Zimbabwe
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rbtx
    rbtx's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Haziran/2002
    Erkek
    www.microsoft.com diecem orda arat visual studio bile çıkar yane
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek
    ya hiç microsoft beleşe visual basici veririmi? senin o dediğin visual studio arada çok fark var.
    gerçi ben programı şimdi kazaa'dan buldum 70 mb visual basic 6.0 ama walla bu programcılık işi pek kolay deil gibi

    Zimbabwe
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insomniac
    insomniac's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2003
    Erkek
    ya q basic benim ilk goz agrim commodore 64 ile az commodore basici kullanmadik :) simon basic bilen vardir herhalde. asagilamayin benim bilisim harikasini.

    www.necroshine.com SEX SLEEP EAT DRINK AND DREAM [KING CRIMSON]
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eergin06
    eergin06's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ağustos/2002
    Erkek
    ah commodore ah, ah simon basic ah. read data peek ve poke komutlarıyla assembly kullanırdın basicin içinde. sys xxx le çalıştırırdın. qbasic haltetmiş commodore v2.0 basicin yanında.

    Zulm ile abad olanın Ahiri berbad olur
Toplam Hit: 1781 Toplam Mesaj: 15